„Mentalitatea de CAP” a lui Vită, ajuns polițist șef

Sindicatul Europol a prezenatat mesaje conform cărora un șef din IPJ Gorj, Alexandru Ovidiu Vită, le impune subordonaților un plan de amenzi și le reproșează când aceștia aplică prea puține sancțiuni în trafic.

„Din păcate, în structurile de poliție există şi chiar sunt promovați “șefi” care au mentalități de CAP. În “managementul” promovat de ei, singura lor menire este să numere câte amenzi aplicǎ subalternii lor. Pentru asta poartǎ grade de ofițer şi primesc indemnizație de conducere.
Acesta este și cazul subcomisarului Vită Alexandru Ovidiu, care aplică “planuri de amenzi” pentru polițiștii din subordine. Indiferent că se impune sau nu, aceștia sunt obligați să aplice amenzi dacă nu vor să intre în vizorul acestui ipochimen care îi amenință cu planificări subiective și ilegale în serviciu dacă nu se supun.
Noi am transmis deja o sesizare către conducerea IPJ Gorj pentru a vedea dacă aceasta susține astfel de planuri “cincinale” dar am şi întrebat câte amenzi trebuie să aplice un polițist pentru a nu fi hărtuit de șeful Secției 1 Rurale din cadrul IPJ Gorj.
Pe această cale îi felicităm pe colegii din teren care nu cedează presiunilor şi aplică legea când trebuie şi cum apreciază ei, în calitate de agenți constatatori!”, a notat Europol.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10
Author

13 Comentarii

 1. Mi se pare corect! Prin amenzile date, poliția își demonstrează utilitatea. Cei care nu dau amenzi ori nu cunosc legea ori au alte preocupări. În condițiile în care fiecare cetățean este in infractor din naștere, mi se pare corect planul de amenzi! Și bătranica care vinde leuștean trebuie amendată!

 2. E nume predestinat. De vina e cel care l-a pus sef.

 3. Eheiii … citi dintre ei or fi ori Oaie, ori Gaina, ori alte necuvintatoare din „Ferma animalelor” ? …

 4. Nici ca se putea un nume mai potrivit pentru un astfel de sef.

 5. Atata timp cand vad soferi pentru care semaforul este optional, vitezomani cu masini tunate de zici ca sunt rachete, masini parcate pe trotuare, treceri de pietoni, etc., politia da prea putine amenzi.

 6. Corect, ha, ha! Este simplu, la îndemână să facem „mișto” (nu-mi plac țigănismele, de aceea am pus ghilimele), de numele omului și să ne indignăm de „planul la amenzi” dar… 1. Societatea a luat-o razna, crede că are doar drepturi, obligații ioc, caz în care ne paște haosul! 2. Vreo 10 ani este loc berechet pentru plan la amenzi, atât de mare este contravenționalitatea pe șosele! 3. Dacă amenda este dată în temeiul legii, pentru încălcarea legii, care-i problema planului dlui Vită? 4. Am citit mesajele, nu doar titlul articolului, cum fac „indignații” de serviciu: omul (dl. Vită) nu-și explică lipsa amenzilor în contextul știut de toată lumea al încălcării Codului rutier la maxim, otova și la grămadă! Și nici eu, șofer de 30 de ani, fără evenimente deosebite, cu câteva amenzi, meritate, care văd și mă îngrozesc de ceea ce se întâmplă pe șosele!!!

 7. Doar cu o vita nu se face primavara si nici soferii nu se disciplineaza.
  [Sef Stat Major la paZit vitele CAP-ului]

 8. Articolașul este o bătaie de joc: nu informează (cu toții bănuim că e plan la amenzi), dezinformează (nu surprinde esența problemei, anume că sub pretextul planificării in zi de sarbatoare militienii cer liber sau plata extrasalariala) si incită la bascalie prin publicarea numelui subcomisarului (e drept, putea sa si-l schimbe pe cale administrativa caci nu cred ca e mare mandrie sa te cheme Vită). Iar Europol, sindicatul, sa faca bine sa promoveze munca, nu invarteala( evident, nu se dau amenzi in weekend dar se culeg alte roade)

 9. Păi Vită să înceapă cu el planul la amenzi, și apoi celor care calcă pe bec .
  Astfel se intră în normalitate.

 10. Pe lângă mentalitatea milițianului se vede și mentalitatea de sclav a celor care sunt pentru amendarea cetățenilor la grămadă. În legislație există și „Avertisment” dar sclavii știu doar să țină „capul plecat”. Am văzut comentarii favorabile chiar și pentru milițienii care l-au ucis pe pensionarul din Pitești, gen „o fi făcut el ceva”. Doamne ferește!

 11. Eu de exemplu am fost inregistrat cu 71 km in localitate, am primit amenda de 825 de lei maxim la amenda pentru depasire 21-30 km. Am sesizat la inspectorat si seful lor a specificat ca agentul nu trebuie sa tina cont de proportionalitatea amenzii, ci de gravitate!! Eu am contestat si astept procesul. Am primit acasa PV si era scris de un analfabet , necitet, doamne ce decadere la institutiile statului , nu este de mirare ,daca unul ca Ciolacu a ajuns premier!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.