Putin, tur de forță la învestire. Discursul integral

 Zi lungă pentru Vladimir Putin aflat astăzi la cea de a cincea ceremonie de învestire în funcția de șef al statului rus. Ceremonia care a început la ora locală 12.00 a presupus un program fix de la care Putin nu s-a abătut.

El s-a lăsat filmat în biroul său, pe culoarele din Kremlin, purtându-și singur umbrela în timp ce se deplasează către mașină, închinându-se în biserică, jurând cu mâna pe Constituție în fața unui număr mare de invitați și tot așa.

Iată câteva cadre de la ceremonial:

 

Discursul lui Putin la ceremonie

„Dragi cetăţeni ai Rusiei!

Doamnelor şi domnilor!

Dragi prieteni!

În aceste momente solemne şi responsabile de preluare a funcţiei de preşedinte, aş dori să le mulţumesc cordial cetăţenilor Rusiei din toate regiunile ţării noastre, locuitorilor din ţinuturile noastre istorice care au apărat dreptul de a fi împreună cu Patria Mamă.

Vreau să mă înclin în faţa eroilor noştri, a participanţilor la operaţiunea militară specială, a tuturor celor care luptă pentru Patrie.

Vă mulţumesc încă o dată pentru încredere şi sprijin, iar acum mă adresez fiecărui cetăţean al Rusiei.

Tocmai am rostit cuvintele din jurământul prezidenţial. Textul acestuia concentrează esenţa celui mai înalt scop al şefului de stat – să protejeze Rusia şi să servească poporul nostru.

Înţeleg că aceasta este o mare onoare, o misiune şi o datorie sacră. Aceasta este ceea ce a definit sensul şi conţinutul activităţii mele în anii precedenţi. Vă asigur că voi continua să pun interesele şi securitatea poporului rus mai presus de orice altceva.

Voinţa consolidată a milioane de oameni este o forţă colosală, o dovadă a convingerii noastre comune şi ferme că vom determina soarta Rusiei noi înşine şi numai noi înşine, de dragul generaţiilor actuale şi viitoare.

Voi, cetăţenii Rusiei, aţi confirmat corectitudinea direcţiei ţării. Acest lucru este de mare importanţă într-un moment în care ne confruntăm cu provocări serioase. Văd în aceasta o înţelegere profundă a obiectivelor noastre istorice comune, determinarea de a ne apăra cu fermitate opţiunea, valorile, libertatea şi interesele naţionale ale Rusiei.

Sunt încrezător că vom trece cu demnitate prin această perioadă dificilă, de etapă, vom deveni şi mai puternici şi vom pune în aplicare cu siguranţă planuri pe termen lung şi proiecte de anvergură menite să atingă obiectivele de dezvoltare.

Iar aceasta este, în primul rând, salvarea oamenilor. Sunt încrezător că sprijinul pentru valorile şi tradiţiile familiale vechi de secole va continua să unească asociaţiile publice şi religioase, partidele politice şi toate nivelurile de guvernare.

Deciziile noastre privind dezvoltarea ţării şi a regiunilor trebuie să fie eficiente şi echitabile, să îmbunătăţească bunăstarea şi calitatea vieţii familiilor ruseşti.

Am fost şi vom continua să fim deschişi la consolidarea bunelor relaţii cu toate ţările care văd în Rusia un partener de încredere şi onest. Şi aceasta este, într-adevăr, majoritatea lumii.

Nu refuzăm să ne angajăm în dialog cu ţările occidentale. Alegerea le aparţine: dacă intenţionează să continue să încerce să frâneze dezvoltarea Rusiei, să continue politica lor de agresiune şi de presiune neîncetată asupra ţării noastre de-a lungul anilor, sau să caute o cale spre cooperare şi pace. Repet: o discuţie, inclusiv pe probleme de securitate şi stabilitate strategică, este posibilă. Dar nu de pe o poziţie de forţă, ci fără nicio arogare, aroganţă şi excepţionalism propriu, ci doar pe picior de egalitate, respectând interesele celuilalt.

Împreună cu partenerii noştri în integrarea eurasiatică şi cu alte centre suverane de dezvoltare, vom continua să lucrăm la formarea unei ordini mondiale multipolare şi a unui sistem de securitate egal şi indivizibil.

Într-o lume complexă, care se schimbă rapid, trebuie să fim autosuficienţi şi competitivi, deschizând noi orizonturi pentru Rusia, aşa cum s-a întâmplat de multe ori în istoria noastră.

Dar este important să ne amintim lecţiile sale, să nu uităm de preţul tragic al turbulenţelor şi tulburărilor interne. Prin urmare, sistemul nostru statal şi socio-politic trebuie să fie puternic şi absolut rezistent la orice provocări şi ameninţări, asigurând progresul şi stabilitatea dezvoltării, unitatea şi independenţa ţării.

În acelaşi timp, stabilitatea nu înseamnă oblăduire. Sistemul nostru statal şi social ar trebui să fie flexibil, să creeze condiţii pentru reînnoire şi mers înainte.

Vedem cum s-a schimbat atmosfera în societate, cum încrederea, responsabilitatea reciprocă, sinceritatea, decenţa, nobleţea şi curajul sunt foarte apreciate astăzi. Voi face tot posibilul pentru ca oamenii care au demonstrat cele mai bune calităţi umane şi profesionale, care şi-au dovedit prin fapte loialitatea faţă de Patrie, să ocupe poziţii de conducere în administraţia de stat, în economie, în toate domeniile.

Trebuie să asigurăm o continuitate fiabilă în dezvoltarea ţării pentru următoarele decenii, să creştem şi să educăm generaţii tinere care vor consolida puterea Rusiei, să dezvoltăm statalitatea noastră, care se bazează pe armonia interetnică, păstrând tradiţiile tuturor popoarelor care trăiesc în Rusia, o ţară-civilizaţie unită prin limba rusă şi cultura noastră multinaţională.

Dragi prieteni!

Voi face tot ceea ce este necesar, tot ceea ce îmi stă în putere pentru a vă justifica încrederea, pentru a folosi în acest scop toate puterile şefului statului, care sunt consacrate în Constituţie. În acelaşi timp, aş dori să subliniez faptul că rezultatele acestei activităţi depind în mod esenţial de unitatea şi coeziunea noastră, de dorinţa noastră comună de a aduce beneficii Patriei, de a o proteja, de a lucra cu toată dăruirea.

Astăzi, de fapt, răspundem istoriei noastre milenare şi strămoşilor noştri. Aceştia au atins înălţimi aparent inaccesibile, pentru că au pus întotdeauna Patria pe primul loc, au ştiut că este posibil să atingi obiective cu adevărat măreţe doar împreună cu ţara şi poporul lor, şi au creat o putere mondială, Patria noastră, au obţinut astfel de victorii care ne inspiră astăzi.

Privim cu încredere în viitor, ne planificăm viitorul, schiţăm şi implementăm deja noi proiecte şi programe, care sunt menite să facă dezvoltarea noastră şi mai dinamică, şi mai puternică.

Suntem o naţiune unită şi măreaţă, iar împreună vom depăşi toate obstacolele şi vom realiza tot ceea ce am planificat. Împreună vom învinge!”

Potrivit Constituției, învestirea are loc la șase ani de la preluarea mandatului anterior președintelui sau în a 30-a zi după ce Comisia Electorală Centrală a anunțat rezultatele alegerilor. Toate ceremoniile lui Putin din 2000 au avut loc pe 7 mai.

 

Sursa foto captura TASS

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8

28 de Comentarii

 1. Grea misiune mai are acest om.Ii doresc multa sanatate ca sa si-o poata duce pina la capat si viata lunga.Slava Rusiei!

 2. TRAIASCA PUTIN !!! VIATA LUNGA CELUI MAI IMPORTANT OM DE PE PAMANT !
  TRAIASCA MAREA RUSIE IN VECI NEINVINSA !!!

 3. să văd Ceremonia de Investire a 🥳ului KhaZar de la Kiev, pe 21 mai.
  Cică va SUSține și un Concert la Pian !
  Fără mâini, măR😜g…
  ●}RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK{●

 4. Occidentul decadent apara impartirea lumii facuta de hitler si de stalin. Comtinuati, astia sunteti, atata puteti !

 5. E important sa ne lamurim:
  tur, tururi, substantiv neutru
  1. Mișcare circulară a unui corp în jurul unui ax sau al unui punct fix,
  2. familiar :Parte a pantalonilor care acoperă regiunea dorsală a corpului.
  sinonime: fund
  3. Plimbare scurtă pe un anumit traseu. raita
  etc
  in afara de circoteca ,altceva e greu de spus

 6. Am așteptat să treacă Paștele dar până la înălțare nu pot abține să nu-l bag in mumă sa de avorton, că numai ea îl poate ierta. Mă scuzați.

 7. Nu-i treaba noastră până nu ne atinge.. Ca conflictul dîntre ruși și ucraineni influențează asupra Țării nu-i vina lui Putin..

 8. VEDEALAȘ ÎN TRIBUNALUL DE LA HAGA JUDECAT, AMIN.( un criminal de speta lui Hitler)

 9. Sper sa va popeasca pe toti care astazi il injurati si il vreti mort.

 10. Și poți să te închini tu Vladimir Vladimirovici cu șapte cruci că nici Dumnezeul lui Dostoievski nu cred că te mai iartă. Te dai tu de-al lui, dar ești de-al lui Nice de care n-am nici un chef să-mi bat capul cum să-i scriu numele. Să-i spui asta și nemernicului de Chiril prea întreprinzătorul vostru.

 11. Rusilor le-au cam placut conducatorii autoritari care pun biciul pe ei…noua, nu…chestie de gust. Cel putin acum stim ca am scapat de biciul lor pentru totdeauna. Sa le multumim si ucrainenilor pentru asta

 12. Chemați SMURD-ul c-a explodat ”trompeta Elena Trompa 1 și pe pompiereasa/ preuteasa Clotilde – că nu mă strofoc cum să-i scriu numele- să-i stingă oftica și s-o oblojească .

 13. Proiectul de anvergură a lui Putin cel Bun: SALVAREA.. Misticism salvaționist cabalist iudeo-creștin de sorginte babiloniană. În religie, mântuirea este afirmată ca mântuirea sufletului de păcat și de consecințele acestuia. Principala obiecție a Hristofililor este că nu putem găsi mântuirea în lumea naturală, ci doar printr-un Mesia supranatural. Aș răspunde, dacă am trăi cu adevărat în armonie cu lumea naturală, nu am avea nevoie de mântuire în primul rând. În povestea lui Adam și Eva am remarcat apariția unui șarpe. S-a spus că șarpele este dușmanul „lui Dumnezeu”, Satana, care se transformase literalmente într-o reptilă. Biblia sugerează că șerpii sunt temuți și displacuți astăzi din cauza pretinsei transformări a lui Satan în Grădina Edenului. Dar, trebuie amintit că povestea biblică despre Adam și Eva este în întregime simbolică. Șarpele este un simbol, nu o reptilă reală. Pentru a determina ce poate reprezenta șarpele biblic, trebuie să ne întoarcem încă o dată la sursele pre-biblice iar când facem acest lucru, descoperim că simbolul șarpelui avea cel puțin două semnificații foarte importante în lumea antică: era asociat cu „zeul” custodial Ea, reputat creator și binefăcător al omenirii și, de asemenea, reprezenta o organizație influentă cu care Ea era asociată, Ea care s-a opus deciziei de a-i distruge pe oameni. Ea, care i-a spus lui Utnapishtim că ceilalți „zei” plănuiau să provoace un potop care să distrugă rasa umană. Ea, descris ca un maestru constructor de nave și marinar, i-a dat lui Utnapishtim instrucțiuni despre cum să construiască o barcă cu care ar putea supraviețui potopului. Mă opresc aici..

 14. Intre timp, in SUA si UE, problema zilei e dreprul barbatilor de a alapta.

 15. „XI joaca la doua capete! Și cu estul și cu vestul!”

  XI joaca cu poporul chinez, deci, nici cu estul, nici cu vestul ! Razboiul nu este un meci de fotbal intre Dinamo si Rapid, „sa joci” cu unii. Eu joc impotriva Germaniei, Rusiei si Ukrainei, in ordinea numerelor de pe tricouri, dusmanii Romaniei ! Cine joaca-cu astia sunt tradatori de tara !

 16. @ tibi1 14:14
  Până-n ’90 ce Conducători a avut România ?
  Democrați sau AUTARHICI ?
  Și ia Zi-ne tu cinstit dacă nu-ți doreai un AUTARHIC la waxxinare, măR😜g…
  ●}RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK{●

 17. tibi1 Nu stiu cine ti-a dat-o, dar ti-a dat-o magistral.. la temelie. Pentru ca te-a prins la dubla masura, o hiba de care suferiti multi idioti utili. e paradoxal ca daca raspunzi o sa te adancesti mai mult in rahatul in care plutesti aparent fara efort

 18. El s-a lăsat filmat în biroul său, pe culoarele din Kremlin, purtându-și singur umbrela în timp ce se deplasează către mașină, închinându-se în biserică, jurând cu mâna pe Constituție în fața unui număr mare de invitați și tot așa.

  Iată câteva cadre de la ceremonial:FRAZA ASTA SPUNE CLAR cum ca asti o pro Globalisti(o fripturisto-fomista precum andreia pora

 19. Ce diferenta intre oamenii de stat si ce avem noi in „Vestul civilizat”

 20. Cred că multe din textele astea antice nu sânt decât setul de mituri prin care omul este ținut sclav si direcționat către anumită parte voit.Deci plecand din start trebuie sa dubitezi cine și ce interes și în beneficiul cui,daca vedem rezultatele?👹.Așa că partea cealaltă e cea bună!😁

 21. Discurs de 2 lei, bla, bla, …toti aplauda si dupa ceva timp se intreaba cum naiba am ajuns aici sa avem iarasi dictator ??? noi nu am crezut ca va fi asa! am crezut ca e omul lui Dumnezeu sau cu Dumnezeu, dar…. acu se vede ca era acoperit cu o haina care il acoperea pe.. Satan… !

 22. Un nebun care vede si viseaza numai dusmani. Un psihopat,cu un popor dresat.

 23. Un nebun care vede si viseaza numai dusmani. Un psihopat pentru un popor dresat 800 de ani.

 24. Nu a fost învestit Navalnâi?
  Au fost numai morți la ceremonie: Kadârov, Patrușev, însuși Putin (mort de vreo 2000 de ori pe zi).
  În realitate, a lipsit mortul adevărat: Joe Biden.
  Dacă Biden ar fi mers jumătate din cât a mers Putin, acum era kamala țarina SUA.

 25. Putin este un lider al Poporului Rus, exact ca Ceaușescu, el pune baza pe propriul popor, solicită încrederea lui și îi răspunde cu aceeași încredere! Vai de cei care trădează încrederea celor doi, adică Poporul Rus și Liderul său! Și pe bună dreptate: Dacă nu e încredere și responsabilitate comună, se duce totul de râpă, așa cum am pățit noi cu Ceaușescu, trădat și ucis mișelește de dușmanii care azi ne sunt Stăpâni.
  Sau cum ar zice Putin, imperiul răului (SUA) și imperiul minciunii (UE) instrumentează spre propria pieire sionismul care a provocat primele două Războaie Mondiale și îl vor provoca pe al III lea. Atenție la Israil!

 26. Este posibila reformularea Imperiului dupa chipul si asemanarea dictaturii lui Putin-KGB et compania? Discursul este al unui fals guru a carui capacitate de seductie a maselor acefale nu este iubirea pe care o invoca in mod fals, ci teama si teroarea cu care si-a anesteziat supusii carora le cere loialitate pentru un viitor pe care el l-a incendiat deja. Rusia apartine de fapt celor care i-au facilitat KGB-istului accesul si mentinerea la putere. Aruncarea supusilor Imperiului vetust in mitul ancestral al cetatii asediate pentru a justifica rapturile si crimele asa ziselor elite doar pentru a se mai mentine la putere pentru o vreme este o strategie deloc de lunga durata. Popoarele componente mentinute in stare multiseculara de inferioritate culturala si politica au acum posibilitatea sa vada dincolo de limitele satelor si targurilor in care vietuiesc. Anihilare de pana acum a spiritului lor critic fata de autoritatea terorista atotputernica va incepe sa se trezeasca, iar de aici Putin pare sa se ingrijoreze, pentru ca cetatea asediata nu se va produce din exterior, ci dimpotriva, dinlauntru. Teroarea, minciuna si coruptia vor avea efectul invers de pana acum, cand propaganda schizoida nu va mai functiona. Pe de ealalta parte razboiul declansat impotriva libertatii si civilizatiei ca modlitate de mentinere a coeziunii imperiale se va indrepta fara indoiala spre faza lui de supravietuire fizica. Iar domnul Putin cu clica sa vor trebuii in final sa plteasca aventura criminala in care si-a aruncat supusii anesteziati(desigur, nu toti cu creierele spalate!). Desigur, intreaga lume e in pericol cu acest razboi absurd, dar cei care vor suprevietui apocalipsei ruse vor scrie istoria asa cum este nu balmajita si ametita in folosul lor de satrapii KGB-isti.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.