Cum așa, la cea mai mare fabrică de ciocolată din lume?!

Este cea mai mare fabrică de ciocolată din lume, potrivit site-ului guvernamental de turism Visit Flanders.

De (P.S)
Cum așa, la cea mai mare fabrică de ciocolată din lume?!

Este cea mai mare fabrică de ciocolată din lume, potrivit site-ului guvernamental de turism Visit Flanders.

O fabrică de ciocolată din Belgia, cea mai mare din lume, și-a închis temporar porțile după ce a descoperit salmonella într-un lot de producție, relatează CNN.

Producătorul elvețian de ciocolată Barry Callebaut a întrerupt producția la fabrica sa din Wieze, Belgia, a precizat compania într-un comunicat.

Fabrica din Wieze este cea mai mare fabrică de ciocolată din lume, potrivit site-ului guvernamental de turism Visit Flanders.

„Pentru Barry Callebaut siguranța alimentară este primordială. Programele noastre solide de siguranță alimentară în vigoare ne-au permis să identificăm rapid lecitina ca sursă a contaminării”, a precizat compania în declarație, adăugând că autoritățile belgiene din domeniul alimentar (FAVV) au fost informate despre incident.

Compania a precizat că a luat măsuri de precauție, inclusiv rechemarea tuturor produselor fabricate de la momentul testelor. Producția din Wieze va rămâne suspendată până la noi dispoziții.

„În prezent, luăm legătura cu toți clienții care ar fi putut primi produse afectate”, se arată în declarație.

Într-o declarație de vineri, Barry Callebaut a precizat că nicio ciocolată contaminată nu a „intrat în lanțul alimentar cu amănuntul”.

Compania, care a realizat vânzări de aproape 8 miliarde de dolari în anul financiar 2020-21, produce ciocolată pentru alte firme, inclusiv pentru mici ciocolatieri și marile branduri, deși a refuzat să ofere numele clienților săi atunci când a fost întrebată de CNN Business.

Distribuie articolul pe:

11 comentarii

  1. Cu sau fara salmonela, ceva poate ca exista, nu am vazut nicio stire pe orice canal tv strainez din strainezia. Nu pot comenta ceea ce nu am vazut. Daca imi permiteti o gluma: ciocolata cu salmonela poate fi consumata cu ardei iute, usturoi sau covid, daca preferati vaxxin, totul e ok.

  2. Razbunarea copiilor care culeg fructele de cacao in Africa pentru cel mult doi dolari pe zi. Ambalajul ciocolatei reprezinta mai mult din pret decat munca necajitilor aia.

  3. Ciocolata cu Salmonella? Dar nu este nicio problema, s-o trimita in Romania. Se va infrati cu stafilococul din carnea expirata si cu e-coli din iaurturile cu faina.
    Lanturile de desfacere a gunoaielor (chipurile hypermarketuri) abia asteapta sa serveasca romanilor o supa primordiala de bacterii rezistente. Iti multumesc, Partid iubit, ca m-ai calit!

  4. Ciocolata vanduta de marile corporatii are mai mult zahar si E-uri decat cacao. Painea neagra din coca congelata importata Paine neagra de la hipermarket neagra colorata. Lista de falsuri produse de firmele vestice tin cat lista produselor alimentare comercializate in Romania. Salolmonella accident compozitia de calitate proasta in est fata de ce vand la ei in vest este premeditat. UE a pus batista pe tambal. Conteaza mai mult calitatea ambalajului decat ce ce vind ei in ambalaj in marketurile lor.

  5. De vină e ambalajul!!..permite pătrunderea microbilor în ciocolată!!..se recomandă consumarea numai în vid sau în cosmos!!..

  6. PĂI DACĂ N-A ZIS-O NIMENI PÂNĂ AMU -O ZÎC IO: PUTIN E DE VINĂ ! A VRUT SĂ BOMBARDEZE ,„IZVORUL,FLUVIUL,OCEANUL DESMĂȚCRAȚIEI”

  7. Ciocolata Postăvaru face …cum e paru. Deci de acuma înainte, veți retine 3 cuvinte: aia paru Postăvaru, and btw, lăsați naibba dulciurile că muriți repede

  8. Nu stiu daca ati remarcat, dar odata cu sosirea covidului s-a accelerat scaderea calitatii produselor si serviciilor, in paralel cu cresterea exponentiala a escrocheriilor ! Si asta cam peste tot in lume … toata lumea isi baga picioarele, de parca n-ar mai conta nimic decit banul luat de la fraieri, care „sint in stare sa accepte orice mizerie” !

  9. Hai domne, sa nu exageram ! N-au descoperit decit o Salmonella … da’ era asa de mare ca a trebuit sa o scoata cu pompierii din hala de productie ! (ps : pe de alta parte cred ca remarcati si cit mint belgienii astia, ca nu degeaba vecinii francezi au inventat bancurile cu „belges” : ne zic ca „nicio ciocolată contaminată nu a intrat în lanțul alimentar cu amănuntul”, pe de alta parte ca „luăm legătura cu toți clienții care ar fi putut primi produse afectate” ! Pofta buna, s-ar putea ca, mincind o ciocolata din astea, sa nici nu mai aveti nevoie de Ciocolax ! Totul e sa incercati sa nu stranutati …)

  10. Nu este nimic neobisnuit. Se intampla frecvent in vestul democrat si disciplinat, in cazul acesta a fost un ghinion ca totul a devenit public. Este ca si in cazul marilor moluri de la ei unde ca si la noi nu stii ce mananci sau bei cu adevarat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.