De ce îl spală Digi24 pe Băsescu?

Deunăzi, stația Digi24 (un fel de oficios al statului paralel și al haș-tag-reziștilor) iar a difuzat un interviu cu Băsescu (al patrulea în ultimele patru luni!). Este evident o acțiune prelungită și concertată de spălare a personajului, întreprinsă, pe burtă, de Prelipceanu, Ruse și compania (denominație perfectă pentru ei).

Sub titlul benign „Cursa pentru Cotroceni. Scenariul momentului”, dna Ruse (un fel de Korpos cu fustă) l-a lăsat încă odată pe Petrov să se dea lebădă și să-și arunce singur mingi la fileu – deși nimeni altcineva decât chiar el a instrumentat și patronat nenorocirea acestui stat, aducându-l la starea de grupare mafiotă timp de zece ani de zile, începând de la celebrul „Adriane, nici nu știi cât de mic începi să fii.” (Nu că Adrian Năstase ar fi fost ușă de bisierică în vreo privință, el însuși de altfel înființând PNA-ul și inaugurându-l ca armă politică prin faimoasa indicație adresată ministrei Stănoiu „Mai dați drumul la dosarele alea…”)

Au fost multe manipulări grosolane la care s-a dedat dl Băsescu, înghițite pe nemestecate de Liliana Ruse, dar cea mai tare se referă la eșecul în alegeri al Renew Europe. Astfel, el pune reculul drastic al partidului lui Macron exclusiv pe seama inteligenței (!!!) bazinului educat progresist care ar fi sancționat prea marea apropiere de Verzi și de prostiile din Green Deal. Asta poate fi o parte (mică) din adevăr, dar în niciun caz tot adevărul. (Or, adevărul spus pe sfert este tot dezinformare.) Nicio vorbă despre politica ineptă a lui Macron (și a Ursulei, umbra lui Merkel) privind imigrația. Nicio vorbă despre cultura woke care guvernează Renew Europe, iar în România guvernează USR și Reper.

Ruse are o tresărire de rațiune și-i atrage atenția că în România explicația cu Green Deal-ul nu ține, sugerând că poate altele sunt cauzele eșecului dezastruos al Dreptei unite (la care s-a căpușat și fantoma PMP, mai precis unsurosul domn Tomac, pe cale să pună iar laba pe jumătate de milion de euro). La care, cu un tupeu care nu încetează să ne uimească la acest om, chiar și în prag de pensie, Petrov zice că și în România explicația este aceeași, întrucât și aici este un electorat instruit, educat, care „absoarbe știrile de la Uniunea Europeană, le procesează și le înțelege”. Adică dezastrul Dreptei unite din România a fost cauzat de alianța cu… Verzii și cu Green Deal-ul de la Bruxelles! Să mori tu, Băsescule? Mai ai frați pe-acasă?

Nicio vorbă despre cazurile de corupție de la USR, în disprețul propriilor slogane mincinoase („DNA să vină să vă ia!”, „Fără penali în funcții publice!”, etc.) Nicio vorbă despre masacrarea PNRR de către Ghinea. Nicio vorbă despre tendințele agresive de a impune agendele minorităților de toate culorile, care, iată, produc contra-reacții. Nicio vorbă de orientarea contra familiei, care a zburat-o pe Lasconi de pe lista europarlamentară. Nicio vorbă despre vaccinurile lui Voiculescu – milioane și milioane din buget aruncate la coș. Nicio vorbă despre Barna, croitorașul cel viteaz. Nicio vorbă despre Clotilda, zisă și Matilda (Ta gueule, midinette!), niciodată anchetată pe tema sacilor de sub pulpana statului paralel. Și bineînțeles, nicio vorbă despre capo di tutti capi, Coldea, inventat de nimeni altcineva decât de Băsescu personal și perceput de toată lumea ca fiind sforarul din umbră al USR și Reper! Fiecare și toate la un loc au aruncat Dreapta unită în țărână. Iar dna Ruse, ca o rezistentă coadă de topor ce este, a tăcut ca peștele. L-a lăsat pe invitat să divagheze, să deturneze, acceptând ba chiar alimentând dezinformarea și manipularea telespectatorilor.

Pe aceeași linie a auto-spălării, Băsescu a mai zis și că nivelul scăzut de pregătire școlară a populației, la care România e pe ultimul loc în UE, „ne-a făcut să fim mulțumiți acum cu o dezbatere legată de cum să-l atacăm pe Băsescu, care a fost laitmotivul campaniei.” Dna Ruse, sergent ascultător, nu-l întreabă nicio clipă: Dar la starea actuală de disoluție în mentalul public a imaginii unor instituții importante, la crearea câmpului tactic în mai toate domeniile de activitate, dumneavoastră aveți ceva să vă reproșați, aveți vreo „contribuție”? Nimic. Tăcere.

Băsescu i-a turnat în cap Lilianei Ruse toate șmecheriile Albalux: „Toată lumea spune că Băsescu a avut 10 ani la Cotroceni. Așa este. Dar am avut 4 ani cu guvern ostil, cu guvernul Tăriceanu, și 2 ani și jumătate cu guvernul Ponta. Deci 6 ani și jumătate, eu am fost în confruntare cu guvernul practic.” Probabil de aceea a inventat el statul paralel și a băgat în pușcărie atâția adversari politici sau personali – ca să torpileze guvernele ostile. În două puncte nu s-au înțeles: Ruse băgându-l insistent în față pe Geoană cum că va câștiga prezidențialele, iar Băsescu înfundându-l la fel de insistent; și Ruse băgând-o insistent în față pe Kovesi, ca „independentă, reprezentantă a anti-corunpției” (Care anti-corupție, fată? Sloganul sau copertina?), iar Băsescu respingând-o la fel de insistent (normal, după ce i-a băgat fratele în pușcărie). În rest, realizatoarea s-a făcut preș.

Oare de ce?

Mai acum câtva timp, Digi24 a întreprins o campanie insistentă împotriva președintelui Iohannis, pe tema călătoriilor de lux făcute de acesta în cele patru zări – fără rezultate pentru România. Ceea ce a surprins a fost nu tema, ci gazda temei. Când s-a mai pomenit ca Digi24 să-l critice pe președinte?! Era clar că „ceva se mișcă” de la Cotroceni în detrimentul cuiva protejat de Digi24. Cineva apropiat de stație a aflat de pericolul care i se pregătea și, drept urmare, stația contra-ataca. Ce să fie, cine să fie? SRI-ul oficial nu putea fi pentru că ar fi de neconceput – chiar și în România – ca o instituție fundamentală a securității statului să-l atace pe președintele statului. Atunci, cine?

Răspunsul se arată de la sine: pe fondul escaladării mediatice (vrem să credem și juridice) a scandalului Coldea, în care nu e zi să nu plesnească altă bombă (albaneză), Digi24 nu numai că se face că plouă, ferindu-se ca dracul de tămâie să-i pronunțe numele (nomina odiosa!) sau să dea vreo știre pe subiect, dar, în plus, ni-l mai și bagă pe gât, sistematic, pe părintele fondator al statului paralel, din cauza căruia s-au întâmplat toate nenorocirile. Reiese că, în spatele respectivei stații, s-a aflat – probabil de la început – statul paralel/subteran înființat de triada Băsescu/Coldea/Kovesi (membru supleant Livia Stanciu). Perpetuat de același Coldea și din postura de retras în clandestinitate, după ce dl Iohannis a reușit, nu fără sforțări, să le demanteleze gruparea și să-i zburătăcească.

A nu se înțelege că toți cei care sunt invitați să se producă la Digi24 sunt de aceeași teapă cu gazdele. Câțiva știu ce vorbesc și vorbesc ce știu, în special în ce privește agresiunea Rusiei în Ucraina. Însă analizele corecte privind pericolul rusesc și necesitatea de a-l stopa nu scuză și nu cauționează în niciun fel lipsa totală de accente critice față de derapările birocratice, neo-marxiste de la Bruxelles, sau față de depășirile de competențe ale unor ambasade de la București. Așa cum unii așa-zis suveraniști confundă a fi eurosceptic cu a fi filorus, haș-tag-reziștii confundă condamnarea invaziei ruse în Ucraina cu adulația fără limite a tendinței hegemonice franco-germane (din care cauză chiar și englezii și-au luat tălpășița). Confundă federalismul cu imperialismul. Tendință grefată pe un macronism neo-marxist agresiv care, de-abia el, se poate spune că frizează extremismul. Și care, iată, a primit o palmă peste ochi de la un electorat francez suprasaturat și debordat de „modernismele” președintelui Emmanuel și ale primul său ministru.

Problema este că Băsescu și-a pierdut orice urmă de credibilitate și de standard moral în a comenta viața politică din România. Acest personaj și-a bazat întreaga carieră politică pe minciuna colaborării cu Securitatea, practic uzurpând și ocupând prin fals și uz de fals toate înaltele dregătorii deținute (inclusiv cea mai înaltă funcție în Stat), dregătorii care erau condiționate tocmai de non-colaborarea cu Securitatea. Probabilitatea ca el să fi fost șantajat pe această temă este de sută la sută. Batjocura la adresa poporului român – care una a votat și alta i s-a dat, practic dus de nas 10 ani de zile (și după) de o șleahtă de golani – este absolut hidoasă.

Băsescu încearcă din răsputeri, pe toate canalele, să se albească, să se derobeze de ucenicul său vrăjitor, căruia i-a dat naștere, pe care l-a hrănit, l-a înaintat, l-a adus la stadiul de monstru și care, în final, a sărit la gâtul stăpânului. Cei doi sunt uniți prin secrete îngrozitoare și poate doar desecretizarea dosarului jurnaliștilor aparent răpiți sau semi-răpiți și a sumelor de bani vehiculate acolo sau dosarul dispariției lui Codruț Marta (în care tot despre bănet e vorba) ar putea să ne lămurească. Cert este că, dacă îl chemi pe ecran și nu-l anihilezi, înseamnă că ori ești prost, ori faci jocurile de respectabilitate și inocență fariseică a urmașilor Securității – ca filiație, mentalitate, mod de lucru, dispreț față de legi și de oameni -, recte jocurile statului subteran care se dezvăluie zilele acestea, halucinant, ca fiind cancerul metastazat al democrației noastre africane. Or, servanții de la Digi24 nu sunt deloc proști…

Băsescu și Digi24 și-au dat mâna în a ține gunoiul sub preș. Cine ascunde gunoiul sub preș este parte din el. Un singur adevăr a spus dl Băsescu: „Aici nu discutăm de idei bune, discutăm ce fac politicienii în nemernicia lor.” Exact. Începând chiar cu domnia sa. Dar – am adăuga noi – ar trebui să discutăm și ce fac unii oameni de presă, în nemernicia lor. Digi24 including.

Foto: digi24.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 20

37 de Comentarii

 1. Oricât l-ar spala, e imposibil sa faci sa dispară jegul de pe trupul și sufletul acestei forme neevoluate de viata, hrănită de americani și udata de Jhony Walker.

 2. Ha, ha! Jalnic pirsonaju’! Ș-acum mă întreb ci-o putia hi în căpățâna lui di-o ‘mpins-o pi Lența Udrii ș’ nu pi nevastă-sa, să facâ bulău în locu’ lui…

 3. Inainte sa fie bagat la groapa, mortul se spala, ca de ultima oara.

 4. Nu va face-tzi nervi degeaba, pentru ca dupa celebru serial RTV din dec.89, gruparea organizata >securista infractzionala, constant face acest joc de a-shi spala rufele in familie, mai ales foshtii securici cum este tov.Petrov=agent triplu sec. Au fost promovate shi noi cadrii, ex.Tzapul=Kazbici cu celebrele lui vanzari de teritorii romaneshti ca de la khazar la khazar, renumit shi el prin Levantzica Tzapului=sugatva de la Buget, ca sa nu uita-m shi de tov.poolitruca Zoe Petre, pupola lui, ce a facut desfiintzarea culturii romaneshti, in buna sau rea, cum sta bine la ghettoul lor mult iubit. Pe emanatul fasait din chibutzul PCR, tov.rromica cu alba neagra, tov.Ylici Y. Lenin (citeshte invers Lenin) sa nu-l uitam cu alergarea Olympica a Regelui nostru, shi ca sa shtearga urmele a nascocit 2 regi shi chiar un imparat cu ale lor coroane de la BNR-ul veshnicului securici Manoli. Creatzia lui suprema este Weissel, pe care sigur nu l-a documentat sau citit, dar fiind bagat pe gat la noi ca substitut la otrava PCR-ista care s-a fasait, pierind sperietoarea aceia odata cu Ceashka.
  Noroc ca apa, mai ales calda, se opreshte des, shi nu prea mai este loc de higenizare, ca au imbatranit tzevile, dar omul, asha ca vor fi multzi scapatzi de spalare, dar dupa moartea lor, sa vedetzi ca nu va mai fi nevoie de curatzenie, ca de… shi cadrili astea mor shi ele… nu?
  O zi buna.
  Con

 5. Mă,.. țărănime,..Vezi un pic de cine sunt proprietarii posturile Tv ”de știri” , cine sunt băgătorii de seamă ”formatorii de opinie” și pe urmă decide cîtă incredere poți avea in cele ce le vezi sau auzi acolo..Toți sunt lichele, acoperiși la multiplă comandă și borfași reciclați..

 6. Eu mă mir sincer când aud că media clasică încă mai are public…

 7. Basescu – cel mai bun sef de stat pe care l-a avut Romania de la Carol I, spaima hotilor si-a talharilor cu gulere si mansete albe.
  Respect!

 8. Pentru că UM DIGI24!

  Prelipceanu, pentru noi
  Eşti Teodor Brateş Doi!

 9. sa-l ridice in slavi sau sa-l critice, pana nu va plati pt umilinta si nenorocirile provocate Romaniei nu va fi bine…Sa speram ca va fi rasplatit el si toti activistii care i-au cantat in struna. Crestii cred…

 10. Basescu e de mult timp un cadavru „politic”, de aia il spala ! Dupa care vor chema babe de la PDL dar si de la celelalte „partide” (sefa corului bocitoarelor, bineinteles, Nutzy !), ii vor cumpara pantofi de carton si vor scoate de la naftalina vreun costum de tergal in care s-a fotografiat la nunta si, cu doua monezi de 50 de bani pe ochi, luminari la cap si coliva de dat la tot cartierul, in vor porni cu dricul negru, cu numar de inmatriculare 1-B-XXX catre cimitir ! Cum este vorba deja de o mortaciune urit mirositoare, s-a lansat si varianta bagarii intr-un borcan cu alcool la Muzeul Antipa, dar s-a renuntat repede, de teama ca o sa bea tot spirtuil !

 11. Pentru că boanghenul patron este prieten vechi cu gunoiul Petrov,de-aia !! Își făceau vizite unul altuia încă de pe vremea când uzurpatorul era la Cotroceni !!

 12. Traiasca Monarho-republica Securista Romania,a priori!
  Vrem guvern SRI,vrem Codea presedinte,Dumbrava prim ministru,vrem parlamentari si primari ofiteri SRI!

 13. Bai lingailor, o fi fost alde „base” cum o fi fost dar cel putin aveam liberate, aia pe care: dragnea, ponta, firea, ciuca, bode, iohanis a nenorocito prin tot felul de legi de nici in corea de nord nu gasesti. Cat despre „spalatura’, asta nu face altceva decat sa incece sa mai salveze ce se poate salva din democratie tragand semnalul de alarma si spunand spalatilor pe creir ca fara implicare se alege praful si bruma de libertate care a mai rams in acesta tara, si ca in curand vom cere azil politic in corea de nord.

 14. Prestituatele securiste isi spala oamenii, asa cum voi prestituatele CIA spalati tradatorii care lucreaza pentru straini

 15. Bah, nu va agitati, tot ce misca in colonie e la comanda Licuriciului. Restul e gargara pentru pelikanezi. Mai bine pregatiti-va sa decartati la smenul (asa-zisul imprumut pentru Ucrania) cu aia 50 miliarde de coco pus la cale de bajetii dastepti da la Uashington. Basescu e doar un mic amanunt nesemnificativ. Hai pa!

 16. – este usor sa vorbesti de pe margini si sa fabulezi ceva ce ai auzit
  – inca un paralel

 17. E normal să intervină și Băsescu pentru că pot fi multe candidaturi nici iarna, nici vara, în septembrie – Elena Lasconi, Ana Birchall, Mircea Geoană, Diana Șoșoacă, Emil Boc…

 18. Toata lumea arunca cu pietre in Basescu? Dar KWI ori altii din guvern credeti ca nu au schelete in dulapuri?!! Le au dar nu i- scotocit nimeni cum trebuie?!!!

 19. De ce indura poporul asta tot soiul de ticalosi care il calaresc? De ce nu se vomeaza in public la aparitiile lui Basescu, unul dintre cei mai josnici si tradatori conducatori ai napastuitei noastre tari? Simplu: toti ipochimenii astia au avut si au in spate profitorii lor, care manipuleaza parghiile statului. Numai o noua varianta a Maresalului mai poate face curatenie in troaca de porci numita clasa politica a Romaniei. Dar asta e imposibil: un asemenea om ar fi lichidat pe loc de papusarii din exterior ai acestor vremuri.

 20. Bine, bine, eu intzeleg ca matelotul „Base” e de mare pork si eu nu l-am votat niciodata ca-i vedeam epoletii de sub rubasca, dar care-i problema cu „dreapta unita”, au astia conturile burdusite cu zeci-sute de milioane de parai, palate de-l fac invidios si pe… Tramp, ori au si astia cate o matusa Tamara, sau mame pensionare foste „muncitor necalificat” dar acum din pensie au ajuns multimilionare, ori asti au adus „minerii” de am ajuns paria Europei, ori astias urlau nu ne vindem tara si au dat-o pe nimic, sub pretul de fer vechi, dar cu spagi de sute de milioane de parai si nimeni[institutiile statului] nu-i intreaba de unde au banii?!

 21. Un televizor cu Digi instalat pe el ar însemna/ar fi însemnat flagshipul incertitudinii, al modului condițional-optativ al unuei acțiuni cu verb predicativ: ar fi spus/ar spune, ar fi declarat/ar declara, ar recunoaște/ar fi recunoscut, etc. Digi este eminamente o televiziune de probațiune unde mișună vina primordială sub mirarea rapace a lui Prelipceanu. Aici își găsește Băsescu alinarea, că doar n-a îmbrăca cămașă de sacrosanct la Aleph. Totuși cum se cheamă firma lui de consultare azi-pe război, că aia-pe pace cu frate-su din deceniul trecut ar fi vrut să se denumească EADS.,așa fără franciză sau alte complicații.

 22. „Trei de-ai mei, au luat pe 3 de-ai mei” ! Si pe fratele Mircea si pe fiul lui. Din seria: puscaria ca loc comun !

 23. Cel mai bun sef de partid si de stat a fost ala cu tabloul intr-o ureche, Basescu n-a omorat pe cineva, slab.

 24. Mai dar ce interes pt. Basescu in ultima vreme ! Ce s-o fi intamplat?! Dar ac Ruse facea pana mai ieri o alta politica, la televiziunea mafiotului Ghita. Ce ti-o fi cu omul schimbator ca vremea! Atacam politicienii ca nu sunt consecventi, corecti, cinstiti? Pai de unde sa-i pescuim daca asa sunt romanii?!

 25. Digi24 nu dă nici buletinul meteo fără ordin pe unitate. Eu îi suspectez și pe foștii PD iști acum în PNL că pregătesc o debarcare urâtă pentru Iohannis și o viitoare alianță, măcar virtuală, cu care să negocieze în coaliție. Asta n-ar fi așa grav că așa e în politică Mai grav e că toată tevatura asta seamănă cu o luptă între securiști. La ei nu există scrupule, nu există reguli și se lasă întotdeauna cu sânge. Cât despre jurnaliști..la ei întotdeauna a fost foame mare de orice li se poate oferi în special atunci când nu știu meserie. Băsescu e doar un caraghios.

 26. De ce mi-ati respins toate comentariile adresate autorului? Cu ce au incalcat ele normele de editare, pe care le afisati la fiecare forum?

  Comentariile grosolane, in forma si continut, ale unora ca: ics, axon, Ileana Rollason, qwe, Marele Urs, Din ardeal cu dragoste, Alcoolicului anonim, ultimii doi schimbindu-si mereu pseudonimul nu insa ideile si stilul, nu ar avea ce sa caute intr-o publicatie centrala, daramite sa mai fie si promovate prin descurajarea celor care le combat. Ce explicatie aveti pentru aceasta atitudine si de ce autorul acestui articol, cu functie in redactie, cauta doar cusururile de la Digi24?

 27. o scursura chioara si betiva care ne-a mincat 10 ani din viata impreuna cu gasca lui de hoti.Trebuia sa fie la puscarie pentru declaratii mincinoase nu la tv. Unul care declara pe propria lui raspundere ca nu a fost securist si apoi tot el declara ca si-a pus numele Petrov trebuia sa fie clar la mititica daca romania era stat de drept deadevaratelea .

 28. Domnule Eugen Serbanescu, exagerati in privinta postului de televiziune Digi24. Oricum, el nu face propaganda prorusa, asa cum fac prea multi comentatori, carora li se da mina libera pe forumurile Cotidianului, chiar contra propriilor reguli de publicare.

 29. Citind ce 33 (deocamdata) de comentarii, constat ca inca exista patru iubitori ai acestei vome de Basinescu … dar niciodata nu e prea tarziu sa-si dea pumni in cap cu manutzele alea doua cu care l-au votat pe securistul ajuns presedintele bietei Romanii in urma unui fals in declaratii (din nefericire, prescrisa)!

 30. Sa te feresti cand se bat slavii între ei vezi impuscatura, rusii intre ei vezi Ucraina sau Prigojin si securistii între ei doar te uiti la tv.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.