Kovesi mai este vizată de alte două cercetări disciplinare

Decizia CSM în cazul șefei DNA

În dosarul cu nr.5/P/2018, soluția secției pentru procurori în materie disciplinară este de respingere a sesizării. Astfel, potrivit informațiilor apărute, Kovesi scapă de o parte din sancțiuni. Reamintim că Laura Codruța Kovesi este vizată  însă de alte două cercetări disciplinare.

Mai exact, potrivit știripesurse.ro, Inspecția Judiciară constatase o abatere disciplinară în cazul procurorului șef al DNA în legătură cu desemnarea consilierului său, judecătorul Dana Tițian, de a face controale la două structuri teritoriale ale DNA.

Raportul inspectorilor a fost transmis Secției pentru Procurori în materie disciplinară, acesta fiind respins de Secție.  Inspecția Judiciară poate constesta decizia in instanță.

Kovesi, audiată miercuri la CSM

Laura Codruța Kovesi este vizată de alte două cercetări disciplinare, una dintre ele vizând refuzul de a se prezenta la comisia parlamentară de anchetă. În acest caz, Laura Codruța Kovesi a fost audiată, miercuri, la CSM, urmând ca pronunțarea să fie anunțată pe 20 iunie.

O altă cercetare vizează înregistrările dintr-o ședință a DNA apărute în spațiul public.

IJ, acțiune disciplinară în luna aprilie

Inspecţia Judiciară a exercitat, în luna aprilie, o acţiune disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, referitor la refuzul de a se prezenta în faţa Comisiei speciale de anchetă a Parlamentului. Raportul inspecţiei a fost transmis Secţiei pentru Procurori a CSM. În total, Laura Codruţa Kovesi este vizată de trei acţiuni disciplinare.

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de doamna Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie („DNA”) pentru manifestări care aduc atingere onoarei profesionale şi prestigiului justiţiei săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu şi nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) şi ş) din Legea nr. 303/2004. În motivarea acţiunii s-a reţinut că procurorul şef al DNA a încălcat dispoziţiile explicite ale Deciziei Curţii Constituţionale nr. 611 din 03 noiembrie 2017 prin refuzul de a se prezenta în faţa Parlamentului României – Comisia specială de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din anul 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial şi de a furniza informaţiile solicitate sau de a pune la dispoziţie celelalte documente sau mijloace de probă deţinute, utile activităţii comisiei”, a transmis Inspecţia Judiciară, la acea vreme, printr-un comunicat de presă, citează Mediafax.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Corba la corb nu-si scoate ochii! Cine plateste? Prostimea. Oricum magistratii sunt Dumnezei pe pamant. Numai ca ii va ajunge pacatele din urma pentru probele fabricate si bagarea la haules a cetatenilor nevinovati. Dumnezeu nu bate cu paru!

  2. Toate aceste asa zise organizații profesionale n-au anchetat pe bune pe nimeni. Vezi Colegiul Medicilor, CSM, ISJ, etc. eventual dacă trebuie eliminat din schemă, altfel corb la …

  3. Și încet încet aceeași procurori din aceeași Secție de procurori, de selecție, o vor albi și în celelalte două “acțiuni disciplinare” rezultànd că Inspecția judiciară este neputinciasă și inutilă pentru nemișcabili. Și trompetele internaționale a celor ce o susțin vor umple ziarele din alte țări și de peste mări că dl. Președintele Iohannis are dreptate că nesocotești Constituția și legile din România și nu dă curs unei hotărâri a CSM. Și lumea tace și mestecă manipulările ce curg pe toate canalele ș i care-i inundă mintea. Am revenit la națiunea Motanului Arpagic (de Ana Blandiana).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.