Fostul președinte sud-coreean Lee Myung Bak, arestat

Lee Myung Bak, președinte al Coreei de Sud în perioada 2008-2013, a fost arestat joi seara, fiind al patrulea fost șef al statului asiatic care este incuplat pentru fapte de corupție, informează agenția de știri Dpa.

O instanță din Seul a decis să aprobe emiterea unui mandat de arestarea pe numele său motivând că fostul președinte, acum în vârstă de 76 de ani, ar putea distruge dovezile împotriva sa.

Procurorii au formulat 12 capete de acuzare împotriva lui Lee Myung Bak, inclusiv dare de mită, spălare de bani, evaziune fiscală, abuz de putere și abuz de încredere.

Fostul președinte conservator este suspectat că în perioada mandatului său în fruntea țării a deturnat bani de la serviciile secrete, companii și alte organizații, acumulând până la 11 miliarde de woni (10,2 milioane de dolari).

În cazul în care este găsit vinovat, Lee riscă până la 45 de ani de închisoare.

„Simt că este vina mea, și simt un sentiment de vinovăție”, afirma Lee într-o notă scrisă de mână postată joi seara pe Facebook.

Anterior, fostul președinte a catalogat ancheta drept „răzbunare politică” orchestrată de actuala administrație de centru-stânga de la Seul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

3 Comentarii

  1. „Statul paralel” a ajuns si-n Coreea de sud!!!!!
    Sau Soros, cine-o fi vinovatul?!

  2. Pai asa da, 45 de ani pentru 10 mil de dolari in care banii aia nu inseamna chiar atat de mult. Acum e penibil pentru tara, dar legea trebuie sa fie lege de la opinca pana sus.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.