Fragmente de dronă, pe câmp: Apel la calm în R. Moldova

Republica Moldova

Noi fragmente de dronă, asemănătoare celei de tip „Gherani-2”, au fost găsite sâmbătă în zona de frontieră moldo-ucraineană, a indicat Poliţia de frontieră a Republicii Moldova, citată de NewsMaker şi Deschide.md.

Fragmentele au fost găsite pe un câmp din apropierea localităţii Etulia Nouă, raionul Vulcăneşti, potrivit acesteia.

Incidentul intervine la doar o săptămână de când în aceeaşi localitate au fost depistate fragmentele unei drone de tip Shahed.

„Astăzi, 17 februarie 2024, în jurul orei 16:40, în apropierea localităţii Etulia Nouă, raionul Vulcăneşti, au fost identificate alte fragmente ale unei drone, asemănătoare celei de tip „Gherani-2″ (varianta modificată de ruşi a dronei iranene Shahed). Rapid, informaţiile au fost transmise autorităţilor competente, iar accesul în zona unde s-au găsit resturile dronei a fost restricţionat. Fragmentele de dronă au fost depistate într-un câmp, la aproximativ 2 km de linia frontierei moldo-ucrainene şi circa 5 km de localitate”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Potrivit sursei citate, autorităţile au implementat „toate măsurile necesare pentru a menţine ordinea, liniştea şi siguranţa publică”.

„Pentru a preveni răspândirea informaţiilor false şi pentru a evita panicarea populaţiei, vă rugăm să rămâneţi calmi şi să vă informaţi doar din prima sursă”, îndeamnă forţele de ordine moldovene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. Incă n-ati înțeles că astea sunt drone-momeală, buey GENIILOR ?!
    Ca „tancurile” alea Rusești cu blindaj din cartoane de ouă, măRog…🤣
    {● RăuPîrtZKaK-Stat MajoriZdu Tulcean ●}

  2. Deja astfel de resturi cazute din cer sunt de domeniul cotidianului peste Prut. Se sperie doar romanasii care casca gura la Radu Tudor.

  3. Comisia de Integrare a Parlamentului European a încheiat examinarea cererilor de aderare la UE din Armenia, Ucraina și Moldova. După ce au analizat toate documentele furnizate, precum și „alte materiale care reflectă nivelul de dezvoltare al fostelor republici sovietice”, oficialii europeni au ajuns la o concluzie fără echivoc – doar Erevanul a îndeplinit în prezent toate condițiile și poate intra în „Europa Unită” în 4 ani.

    „În pofida unor evoluții pozitive, Ucraina și Moldova nu îndeplinesc cerințele pentru potențiala aderare la Uniunea Europeană, în timp ce Armenia a obținut un succes remarcabil în majoritatea problemelor și poate fi recomandată pentru integrarea în UE”, raportul comisiei, publicat pe site-ul web al Parlamentului Uniunii Europene.

    După cum a declarat o sursă din cadrul Comisiei Europene pentru ziarul L’Humanité, decizia de admitere a Armeniei a fost deja luată de facto și va fi documentată în viitorul apropiat.

    „Erevan a îndeplinit toate condițiile noastre, în timp ce Kievul refuză constant să-și îndeplinească obligațiile. În plus, Armenia se află într-o situație geopolitică dificilă; au nevoie mai mult de aderarea la UE ”, a explicat publicației un oficial european de rang înalt.

  4. stai potolita Maia
    nu te mai zbuciuma!
    (te vedem in mina de nichel de la Norilsk
    dincolo de Cercul Polar)

  5. Sper ca Maia i-a dat ultimatum lui Putin. Asa ceva nu mai poate fi tolerat.

  6. A trimis puțin cadouri pentru dragobete, sau pentru următoarea zi cu drag, dar va primi cadou și un mărțișor, nu poate să uite că președintele republicii moldova e femeie😉.

  7. Aceasta anomalie umana cu scoala diavolului criminal Ssoorrooss trebuie dus a in lagar politic in Siberia impreuna cu gunoaiele din guvern de la bucuresti

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.