Franța suspendă Spațiul Schengen

De mâine, 1 noiembrie Franța va restabili controalele la toate granițele sale. Măsura se va aplica până la 30 aprilie 2025.

Franța efectuează deja acest tip de control la frontieră cu Italia din 2015, iar peste doar câteva zile, acestea vor fi extinse la toate frontierele, respectiv graniţele cu Luxemburg, Belgia, Germania, Elveţia și Spania.

„Este un model care şi-a dovedit eficienţa”, a scris Michel Barnier pe X. „O să-l extindem pentru toate granițele terestre ale Franței.”

Franța a justificat extinderea acestei măsuri prin „amenințările grave la adresa ordinii publice și securității interne reprezentate de activitățile teroriste la nivel înalt, prezența tot mai mare a rețelelor criminale care facilitează imigrația și traficul ilegal și fluxurile migratorii care riscă să fie infiltrate de persoane radicalizate”.

Și Norvegia, țară membră a Spațiului Schengen, a extins controalele la toate frontierele interne până la data de 11 noiembrie.

Germania a început să efectueze controale la toate frontierele sale la mijlocul lunii septembrie. La granița cu Belgia, Berlinul se limitează în principal la controale la fața locului. Și Olanda intenționează să introducă această măsură.

Recomanda

11 Comentarii

  1. Tot ce incepe bine se termina rau. Nu exista exceptii (asta ar fi stirea rea)

  2. Poate că shengenul a funcționat prea mult timp și, pun punct dar cu liber aprobare țărilor care cerșesc și se umilesc pentru shengen! Majoritatea țărilor închid granițele, mare lucru sa nu fie definitiv după cum se aude de vreo 2 ani. Problema e nu numai de violența oribila, e și lenea care predomina din partea migranților care stau bine merci pe banii contribuabililor și sunt destui care se cam răzvrătesc că nu mai plătesc taxe și impozite. Cel puțin ukraineenii, efectiv, nu vor să se integreze, nu vor să muncească, ei cred și sunt convinși că totul li se cuvine, citez „e dreptul meu, n-au decat sa ne suporte”! Am întâlnit o ukraineana la sector1 și, tupeul nesimțit de a dicta, de a forța să i se facă pe plac, m-a împins să o iau în șuturi verbal cu argumente, deh, le-a dat mâna liberă guvernul României și UE să facă ce vor.

  3. Vedeți bă nenorociților că noi am suspendat acordul schengen de mult…de pe vremea lui Traian și Decebal…

  4. După ce toți vor restabili controalele la toate granițele lor îi vor băga pe români și bulgari în șenghen…😂🤣

  5. Eu cred ca din alte motive decat migrantii se introduc iar controalele in vami.

  6. Foarte corect .cu ocazia asta se pot face locuri de munca si infractorii ,criminalii,traficantii de droguri etc.etc.,nu mai pot trece o granita atit de usor ca pana acum.

  7. Dupa Germania, acum si Franta. Problema Schengenului nu a fost lipsa controalelor la frontierele interne, cat lipsa unor masuri clare impotriva imigratiei la frontierele externe. Veneau nordafricanii ilegal cu barca iar ei ii primeau cu bratele deschise.

  8. Asta e doar inceputul. Problema e economica. Fara resurse ieftine de la muskali, Germania si intreaga UE se duce tai-tai. Suntem fiecare cu aia a ma-sii. Inchisul granitelor arata ca suntem ca-n anii 30. Vin vremuri interesante. Pregatiti parasutele.
    PS Bine ca nu ne-au bagat in lokum-ul asta, ca sa nu stricam balamalele la usile tarii. Ba deschis, ba inchis.

  9. Ha, ha! Pagubă-n ciumperci, ș-așa dupe câte să lăuda a lu’ Banci cu sânguru’ oraș franțuz pi car’ l-o văst, nu să merită să baț’ drumu’… Dân ce zâce vorbetili, la Marsilia-s dicât marocani, nghiros di baltă ș’ multi românce di-elia di car’ avem ș-a’ci(…) Nghira-m-aș să hie altfiel pân alti orașe di-acol’…

  10. Romani, stati in afara Schengen -ului. Altfel va mananca tirurile cu deseuri.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.