Germania şi FMI, la shopping în România

După ce s-a întors de la Kiev, ministrul PDL de Externe, Teodor Baconschi, a scris pe blogul său: „După ani de iarnă diplomatică, dezgheţul”. Totodată, domnul Baconschi şi-a exprimat nemulţumirea că televiziunile nu au relatat despre reuşita domniei sale şi că au vorbit prea puţin „despre vizita crucială a Preşedintelui Băsescu la Berlin”.

Pesemne că Teodor Baconschi nu s-a uitat pe TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Info şi celelalte televiziuni de partid şi de stat. Domnul Baconschi ar trebui să fie supărat şi pe presa din Germania, care n-a zis mai nimic despre vizita domnului Băsescu la Berlin. Tăcerea presei germane este de neînţeles, din moment ce preşedintele PDL al României nu s-a dus acolo cu mâna goală. Traian Băsescu a fost cu o invitaţie la shopping. Domnul Băsescu le-a transmis investitorilor germani că-i aşteaptă să cumpere companiile din domeniile energetic şi feroviar.

Probabil că oferta va fi acceptată, pentru că se anunţă reduceri de preţuri. Premierul PDL, Emil Boc, a declarat că Guvernul intenţionează să taie 6 miliarde de lei din datoriile companiilor de stat. Este vorba despre datoriile acumulate, în primul rând, din cauza celor pe care Partidul i-a pus în fruntea respectivelor societăţi comerciale.

Prin scoaterea la vânzare a companiilor din domeniile energetic şi feroviar, Traian Băsescu recunoaşte eşecul guvernării PDL. Logic, acum ar trebui ca domnul Băsescu să-i invite pe nemţi să participe şi la privatizarea Preşedinţiei şi a Guvernului. Asta dacă nu cumva în cazul Guvernului există un precontract de vânzare-cumpărare încheiat cu FMI.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.