Ghiţă, interogat 11 ore în Serbia

Prins cu acte false pe 14 aprilie, într-un restaurant din Belgrad, autoritățile din Serbia au decis prelungirea mandatului de arestare a lui Sebastian Ghiță cu încă 48 de oreanunță EVZ.

Ghiță, care avea mandat de reținere pentru 48 de ore, pentru posesie de documente de identitate false, urma să fie plasat în arest preventiv două luni, în vederea extrădării, potrivit unei decizii a Tribunalului superior din Belgrad.

Înainte să fie reţinut, Ghiţă a fost interogat timp de 11 ore, fără să se precizeze exact de ce procedura a durat așa de mult.

România are la dispoziție 18 zile pentru a trimite documentele de extrădare a lui Sebastian Ghiță. Când acestea vor ajunge în Serbia, instanța supremă și Ministerul Justiției de la Belgrad vor decide dacă fostul deputat va fi sau nu arestat.

Ghiță a fost localizat și reținut de polițiști în cursul nopții de joi spre vineri.

Ghiţă a fost prins în Belgrad, Serbia, fostul deputat având o înfăţişarea schimbată şi documente false, de Slovenia. Era însoţit de fratele său, Alexandru Ghiţă.

Potrivit autorităţllor, extrădarea lui ar putea dura de la câteva zile la maximum o lună. Fostul deputat, căutat cu mandat de arestare în două dosare penale, a dispărut din ţară de aproape 4 luni, de sub supravegherea poliţiştilor de la Direcţia Operaţiuni Speciale.

Fostul deputat a dispărut în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, fiind pierdut de poliţiştii care îl filau pe DN1, în timp ce se îndrepta către casă de la un eveniment al SRI.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.