Grecul Papalekas scrie istorie la Bursa de Valori București

Globalworth Real Estate Investment Limited, companie condusă de unul dintre cei mai activi jucători de pe piața imobiliară, grecul Ioannis Papalekas, în parteneriat cu BT Capital Partners – companie a Grupului Financiar Banca Transilvani, a anunțat admiterea la tranzacționare la Bursa de Valori București (BVB) a obligațiunilor corporative emise de companie. Emisiunea de obligațiuni corporative a avut o valoare totală de 550 milioane de euro și reprezintă cea mai mare emisiune de acest tip din istoria BVB. „Admiterea obligațiunilor corporative emise de companie la tranzacționare pe Bursa de Valori București marchează un moment de referință pentru Globalworth, pentru demersul nostru de creștere și, totodată, o promisiune pe care o facem cu privire la planurile noastre de dezvoltare. Principalul nostru obiectiv este în continuare cel de a investi, de a ne dezvolta și de a identifica noi oportunități de creștere pe piața din România, iar tranzacționarea obligațiunilor corporative este un nou pas pe care îl facem în această direcție, vizând simplificarea structurii datoriei noastre și reducerea costului mediu al datoriei”, a declarat Dimitris Raptis, Deputy CEO and Chief Investment Officer Globalworth. Președintele BVB, Lucian Anghel, susține că emisiunea de obligaţiuni depăşeşte jumătate de miliard de euro pentru obligaţiunile private și stabilește un nou reper pentru piața de capital. „Această tranzacție reprezintă un nou mesaj pozitiv transmis de România către investitori și anume că piața de la București are capacitatea și instrumentele să absoarbă tranzacții semnificative, fie că vorbim de IPO-uri (Oferta Publică Inițială este un termen din domeniul pieței de capital ce denumește oferta inițială de acțiuni a unei societăți ce urmează să fie cotată la bursă, n.r.), fie că vorbim de obligațiuni,” a spus Anghel

Obligațiunile corporative GWI22 se tranzacționează la Bursa de Valori București în euro, în valori nominale de 100.000 de euro, iar decontarea va fi efectuată în lei. Cursul de schimb stabilit de Banca Națională a României (BNR) în ziua bancară anterioară unei sesiuni de tranzacționare este luat în considerare pentru efectuarea calculului valorii obligațiunilor corporative (exprimate în lei) a ordinelor executate în acea zi de tranzacționare. Acest curs de schimb este aplicat pe durata întregului program de tranzacționare a acestor obligațiuni corporative în acea zi de tranzacționare. Obligațiunile corporative Globalworth au fost, de asemenea, admise la tranzacționare pe piața reglementată a Bursei de Valori din Irlanda.

Globalworth s-a numărat printre cei mai activi investitori imobiliari de pe piața locală în ultimii ani, printre principalele proiecte deținute fiind Tower Center International, BOB, BOC, Upground, Nusco Tower, Green Court Building A și Unicredit HQ. Globalworth a anunțat, la jumătatea lunii, că a plasat cu succes o emisiune de euro-obligațiuni pe cinci ani în valoare de 550 milioane euro, cea mai mare emisiune a unei companii din România de până acum. Titlurile au o dobândă fixă anuală de 2,875% și ajung la maturitate în iunie 2022. Din decembrie anul trecut, fondul de investiții are un nou acționar major, după ce cel mai mare grup imobiliar listat pe bursa din Africa de Sud, Growthpoint Properties, a achiziționat un pachet de 26,88% din acțiuni, pentru care a plătit 186,4 milioane de euro. Banii vor fi folosiți pentru dezvoltarea Globalworth Campus, de la stația de metrou Pipera, și a altor proiecte. Papalekas, care înaintea tranzacției deținea 36,14% din acțiunile Globalworth, are în prezent o participație de 26%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cristian Cretu 866 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.