În nici un caz Ursula!

Mai rămîn europenii cu Ursula von der Leyen pe cap? Desemnarea ei ca președinte al Comisiei Europene (votată mai mult de politețe la congresul PPE București pentru nou mandat) începe să se poticnească. Țările europene încep să înțeleagă că unele probleme pe care le au ar putea avea o legătură cu politica cochetului personaj.

De o bună bucată de vreme, Ursula von der Leyen face eforturi vizibile de a rămîne în cărți pentru un nou mandat, de a ține calde relații cu cancelarii, oameni și mecanisme implicate în realegerea sa.

Procedura este clară: „Conform art. 17 (alin. 7) din TUE, ţinând seama de alegerile pentru Parlamentul European şi după ce a procedat la consultările necesare, Consiliul European, hotărând cu majoritate calificată, propune Parlamentului un candidat la funcţia de preşedinte al Comisiei. Acest candidat este ales de Parlamentul European cu majoritatea membrilor care îl compun (majoritate absolută). În cazul în care acest candidat nu întruneşte majoritatea absolută, Consiliul European repetă procedura, propunând, în termen de o lună, un nou candidat, care este ales de Parlamentul European parcurgând aceiaşi paşi”. (Agerpres)

În debutul negocierilor,Ursula von der Leyen ocupă o poziție favorită. În ciuda faptului că și-a pregătit minuțios realegerea, au apărut deja și semne de reținere. Încă nu știm care ar fi motivele, dar procesul se complică și implică poziția marilor jucători europeni.

La noi, abia s-a definitivat la BEC lista celor 33 de europarlamentari care vor reprezenta țara noastră în Parlamentul European. Greu de crezut că pînă la reunirea noului parlament ei se vor trezi și se vor lumina. Oricum, decizia membrilor Consiliului European s-a amînat pentru săptămîna viitoare, iar gălăgioasa noastră Coaliție nu zice nimic. Nici n-a promis. Toată campania pentru alegerea europarlamentarilor din țara noastră n-a pus nici o problemă pentru politica europeană (pe ici colo un cîte un „să ni se dea”) și n-a lansat nici măcar o propoziție mai clară despre orientarea Uniunii Europene. Or, vira politicii europene a devenit periculoasă, mai ales după instalarea la Comisie a Ursulei von der Leyen. În cea mai mare parte, noua direcție a țărilor membre este filtrată și orientată de gîndirea și pozițiile Ursulei von der Leyen. Este vorba de filosofie politică și de orientare politică. Nu mă refer la contracte și afaceri puse sub semnul întrebării chiar la Bruxelles. Contractele negociate și încheiate în numele Comisiei Europene pentru toate țările Uniunii de către Ursula von der Leyen păstrează încă doza lor de mister și de dubiu. Toate au rămas necunoscute. Celebrul „dosar Pfizer” este departe de finalizare. Ce se ascunde în spatele negocierilor care au premers înțelegerile și ce rămîne și pe unde vom afla poate cîndva. Sau niciodată! Nouă, europenilor, ni s-a comunicat doar că „Singurul cadru în care negociem este în 27. Facem asta împreună şi, pe acest fundament de obligativitate juridică, niciun stat membru nu are permisiunea de a negocia în paralel sau de a avea un contract în paralel”. (Ursula von der Leyen)

Parcă sună a „Eu hotărăsc și voi plătiți!”?

Dosarul penal deschis premierului Florin Cîțu, lui Vlad Voiculescu, Ioanei Mihăilă și lui Andrei Baciu (încă în toate fotografiile cu Nicolae Ciucă!) este pe drum și prin sertare și, deocamdată, nu depășește condiția unui „praf în ochi”.

Față de „dosarul Pfizer”, amendamentul adoptat de Parlamentul European (blam) care cerea revocarea unui emisar pentru IMM-uri numit într-un hocus-pocus bruxellez (eurodeputatul german Markus Pieper) la cîteva săptămîni după ce la Congresul PPE de la București (unde partidul acestuia a susținut candidatura Ursulei v. d. Leyen) a devenit doar o dovadă clară a disponibilităților Ursulei spre orice aranjament.

„Thierry Breton şi Josep Borrell au vorbit despre lipsa de colegialitate şi probleme flagrante în împărtăşirea informaţiilor din partea dnei von der Leyen” (Sursă citată de France Presse).

Ce-a fost numirea lui Markus Pieper? O simplă coterie! Un post cadorisit pentru un sprijin politic major.

Chiar și USR, un partid românesc cu ochelari bruxellezi, o acuză pe Madam de aproximarea democrației.

„Democrația se erodează în România, iar von der Leyen se face că nu vede”…. „Nu o vom vota. Este o încălcare fundamentală a misiunii și a mandatului unui șef de Comisie” (Cătălin Drulă înainte de demisie).

Un diplomat european declara pentru Financial Times că Ursula von der Leyen „Trebuie să-i facă pe cei 27 [lideri] să se simtă confortabil cu viziunea ei pentru următorii cinci ani, dar, la fel de important, să fie convinsă că are cifrele în parlament” (Henry Foy, Bruxelles, JUNE 10 2024)

Care este viziunea ei asupra politicii europene? Cum înțelege ea Uniunea? Ca o țară mai mare condusă exclusiv de la Bruxelles? Ca un amplificator american sau ca un instrument? Poziția sa feministă a răbufnit după incidentul din timpul vizitei la președintele turc Recep Erdogan.

„Sunt președintele Comisiei Europene și așa mă așteptam să fiu tratat atunci când am vizitat Turcia acum două săptămâni – ca un președinte al Comisiei. Dar nu am fost”(……..) „Nu găsesc nicio justificare pentru ceea ce am fost tratat în Tratatele europene. Deci, trebuie să trag concluzia că s-a întâmplat pentru că sunt femeie.”

Se înțelege clar că Ursula von der Leyen este extrem de sensibilă la poziția femeii în societate. Minunat! Și, mai departe, este preocupată de minorități, de reglementări privind acestea, de lunga listă de re-scrieri și re-gîndiri ce frămîntă acum societatea americană. Ai zice că președinta Comisiei Europene este o recent absolventă de universitate americană care se străduie să aplice ce a învățat peste Ocean. Ca și politica americană, ea este la fel de categorică și față de ruși.

„Ei vor să o distrugă, vor să distrugă Europa și de aceea este atât de important ca oamenii să ajute să se asigure că Europa lor este păstrată”.

Se referă la adversarii democrației și, mai ales, la Vladimir Putin.

„Pandemia a fost urmată de o creștere a migrației neregulate, invazia Ucrainei de către Rusia, întreruperea aprovizionării cu energie, o inflație record și o încetinire generală a economiei. Dar, în loc să cedeze în fața circumstanțelor externe, președintele a reușit să valorifice acele crize pentru a consolida și aprofunda integrarea europeană.

Împotriva virusului, von der Leyen a condus un fond de recuperare de 750 de miliarde de euro, care a făcut istorie, pentru a zgudui economia blocului după luni paralizante de paralizie. Luni mai târziu, ea a supravegheat o achiziție comună fără precedent de vaccinuri pentru a se asigura că toate statele membre au acces la tratamentul salvator în condiții egale”(EuroNews)

Este bilanțul lui Von der Leyen benefic pentru statele europene? Economia lor nu se află în cea mai fericită situație. Dimpotrivă! Energetic, în primul rînd. Green Deal o poate submina în loc să o relanseze. PNRR-ul prezentat ca marea soluție post-pandemie lansat de la Bruxelles se clatină. Viteza cu care a fost alcătuit, improvizațiile de tip funcționăresc și rigiditatea în aplicarera lui îl transformă într-o improvizație cu final de îndatorări. Din ce în ce mai mult, el se depărtează de un adevărat plan de recuperare și relansare europeană și devine un instrument de control.

Un sprijin pentru un nou mandat al Ursulei este și cel american. Politica europeană sub bagheta Ursulei von der Leyen arată pe alocuri ca un copy-paste aplicat la Bruxelles. Ea singură a spus într-un discurs ținut peste Ocean:

„Sunt în politică acum de aproximativ 20 de ani …..Niciodată nu am experimentat o cooperare atât de intensă, de încredere și detaliată cu Casa Albă.”

Ca să nu fiu bănuit de un subiectivism pronunțat, reproduc un pasaj dintr-un articol publicat în revista Politico (6 oct. 2022), semnat de Suzanne Lynch și Ilya Gridneff, intitulat  „Președintele american al Europei”:

„Potrivit mai multor oficiali de la Bruxelles și Washington, ele reflectă modul în care președintele Comisiei a devenit persoana care trebuie să sune atunci când oficialii americani vor să sune Europa – în special când vine vorba de războiul din Ucraina.

Ei vorbesc, de asemenea, despre murmurele crescânde de nemulțumire acasă – mormăieli din partea oficialilor din propria instituție și dintre reprezentanții țărilor UE cu privire la abordarea ei de sus în jos. Înclinația lui Von der Leyen pentru secret și dependența ei de un mic grup de consilieri, se plâng detractorii ei, contravin culturii UE de luare a deciziilor bazate pe consens.

„Nu are încredere în nimeni; ea locuiește într-un turn”, a spus un membru al Cabinetului unui comisar, vorbind sub rezerva anonimatului pentru a vorbi liber despre înaltul oficial al instituției. „Ea nu construiește alianțe. Uneori, asta poate duce la greșeli, deoarece ea nu sună suficient de oameni.”

Autorii articolului izbutesc o caracterizare concisă a președintei Comisiei:

„Punctele forte ale lui Von der Leyen – discreția ei, luarea rapidă a deciziilor – ar fi putut-o fi îndrăgit de omologii ei de pe cealaltă parte a Atlanticului. Dar aceleași atribute au înstrăinat-o și de unii dintre colegii ei din Bruxelles și din alte capitale europene”

Este orientarea europeană dominată de un fost ginecolog intrat în politică, trecut prin experiența de ministru al Apărării în Germania și ajuns să conducă din ce în ce mai ferm țările Europei? Cu siguranță că începe să fie. Dacă luăm în calcul experiența sa la Apărare în Germania, în contextul războiului din Ucraina devine un argument.

Dar dacă evaluăm parfumul dominant american și progresist al orientărilor sale, realegerea ei ar trebui să ne îngrijoreze.

Din punctul de vedere al României, Ursula von der Leyen este un pericol pentru politica noastră externă introdusă „la oală”, dar și pentru transferul treptat al deciziilor interne către Bruxelles. Fără a folosi vorbe mari, aș spune că ea este un pericol evident mai ales în procesul de pierdere lentă a identității noastre naționale.

După ce în primul mandat contribuția lui Klaus Iohannis s-a redus la zîmbete și la „yes!”, a venit vremea ca grupul de parlamentari români să schimbe poziția. Interesele noastre îi obligă să se poziționeze diferit și tranșant:

-În nici un caz cu Ursula von der Leyen în fruntea Comisiei Europene!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 63

71 de Comentarii

 1. Ce facem,incepem sa fierbem si in ciorba europeana?De fapt da,ca in Romania le-am rezolvat pe toate,iar nas avem sa-l bagam oriunde!
  Vrem guvern SRI,vrem Coldea presedinte,vrem Dumbrava prim ministru!
  Toate primariile in mana SRI,in mana poporului!

 2. Hai,ca se poate,lui Iohannis i-am spulberat visul de sg la NATO,din cateva articole
  Acu,dupa 3-0 cu Ucraina suntem croitorasii cei mai viteji

 3. 1 În privința poziției față de Rusia eu sunt de acord cu Ursula Von…
  2 În legătură cu americanii întreb: are Europa aliați mai buni? , are banii americanilor? și îmi răspund ” nu”.
  3 În opinia mea trebuie făcută ordine în Comisia Europeană care e cam de capul ei și cam cu pluta.
  4 Sper ca vechea aristocrație europeană să-și fi băgat mințile în cap și să-și fi domolit lăcomia pentru a putea potoli avântul dinu păturicilor de la care, cred eu, ni se trag multe rele.
  5 Când mă uit la ce capete ( mă autoeditez) conduc România, gândesc că mai bine să fim conduși de la Bruxelles și Washington așa amețiți cum sunt și cei de acolo.

 4. Daca ar avea un neuron valid (discutabil), USR-oizii simpli, de pe strada, ar intelege ca epoca lui MoshSorosh se apropie de sfarsit si ca dusmanul sau de moarte, Elon Musk,a inceput sa-i treaca oamenii de baza ai astuia, pe banca de rezerve (vezi madam Nuland si mosu Schwab).

 5. Ursula are liber, ceilalți doi, sunt umplutura sa nu se vadă periculos dictatura „doar eu decid și noi executați, că sunteți prosti și vulnerabili”, care există și se menține.

 6. Veste tristă, Ursula rămâne iar noi, vorba lui Ilie Șerbănescu!

 7. Da sigur, sa umblam la efecte fara sa schimbam cauzele. Pentru toti pinguinii: UE este o afacere americana, in oglinda cu NATO, pe teritoriul Europei. Singurul atribut cat de cat democratic era veto-ul statelor in cazul luarii unor decizii majore. In rest se mimeaza democratia. PE nu are drepturile nici unui parlament european iar CE se stbileste in mod ocult in spatele usilor inchise. Votul pinguinilor la europarlamentare nu face decat sa cautioneze asa-zisa „democratie” kolhoznica. Nu Ursula in sine e problema, UE si stapanii de la Washington (establishmentul) reprezinta problema.Iar in spatele establishmentului stau marile corporatii (MIC, IT, Pharma, Banci, MSM).

 8. Poate ramane foarte bine. Cineva trebuie sa aprinda lumanarea pe coliva.

 9. D-le Nistorescu, SUA nu au o slugă mai de încredere și mai șantajabilă pt a conduce Europa decât această Ursula. Drept urmare, când SUA va pocni din degete, toți tiriplicii așa-zisi „lideri” europeni/ politicieni de vârf/ politruci cu staif etc. se vor executa și o vor cocoța din nou pe vulpea cea hoață paznic peste găini! Om trăi și-om crăpa! Aferim!

 10. Așa ziceam și eu.. ”In nici un caz !!”.. Dar deja se vorbește despre cumpărarea , mituirea, multora , care au purces in PE, cu scopul evident de a fi șoroșiști și a susție politica imbecilă a parlamentului european, atît ca migrație, cît și haosul energetic sau al războiul ukran.. O minimă speranță este Tramp, care să-l pună pe Șoroș cu botul pe labe, iar NATO să nu fie o organizație teroristă agresivă.. Deci de situația de azi se menține… LUMEA E PIERDUTĂ..

 11. Inutil dle Nistorescu!
  In fruntea UE ar veni o „alta Ursula”!!!
  Acolo, ca si la Bucuresti, sunt interesele altora, NU ale cetatenilor UE!!

 12. Realitatea este alta. La usa BRICS bat 49 de state pentru a fi admise. Deocamdata!

 13. Zalmoxis a scris despre niste „scame”. Si eu am aceeasi impresie. Din cand in cand, cel mai prietenos site cu comentatorii, se poarta straniu. Pare ca este o lupta surda. Il pot asigura pe ticuta (nume generic), ca nu comentariile noastre decid castigatorii.
  Auzeam de „afacerea tramvaielor”, de amenda pentru sectia de oncologie, de rechini imobiliari… Si, unii, gura casca si minte scurta, se lasa pacaliti…

 14. Dacă oamenii ar ști cum funcționează mintea, nu ar ieși din casă fără să știe cine le sunt și cu ce se ocupă conducătorii.

 15. Tardiv, maestre, tardiv… Acest articol ar fi trebuit scris după Congresul PPE de la București.
  Tocmai asta a fost și miza comasării alegerilor. Ambalarea alegerilor europene în alegerile locale. Dumneavoastră v-ați dus după fentă și ați ținut-o langa cu bălăcărirea lui Piedone.
  Acum ați vrea să nu se întâmple ceea ce s-a ales? N-are cum.
  S-au adunat, deja, norii, maestre. În curând începe furtuna.

 16. Du- te mă Editat Nistorescule că tu dacă ti- ar da cretina aia un ban să o lauzi nici pe gânduri nu ai sta.

 17. Nu ma tem de AMERICA , nu ma tem de RUSIA , nu ma tem de UNGARIA , nu ma tem de PANDEMIE ! Ma tem de partidul PSDPNL . De coruptia lui dezlantuita , de incompetenta lui , de cinismul fara margini al celor care il conduc + johannis ! ps- ELENA POPA 1 , are mare dreptate !

 18. bună!
  Scurt si la obiect!
  Ursula este pionul SUA. Afacerile necurate au prioritate si culcă la pământ Europa.
  Afacerea Pfiser este o mega escrokerie! Câți si cine au fost beneficiarii?
  Un nou mandat al Ursulei va fi un dezastru si mai mare pentru tarile UE.

 19. Bate tare vantul schimbarii marxistiilor!😆😆😆😆 Franta,Hanglia,Jermanica! De state nu mai vb.
  M.E.G.A. -Viktor Orban

 20. Cred că în calitate de fost medic ginecolog, principalul obiectiv al Ursulei este acela de a ” moși” o uniune federală in locul celei actuale. A, și să nu uit : să promoveze sau să mențină în posturi de conducere niște panarame de femei,ca Metzola sau Kaja Kallas..

 21. ROEXIT! Haaa ha ha ha ha ha ha ha Sa mori tu? Si care sunt acele state ? Tu nu ti-ai mai facut actualizarile. Fug state de BRICS teleaca. Ce sa faca acolo fara economie puternica, fara tehnologie, piata de desfacere,fara libertate ,drepturi.. Unii din voi sunteti rupti de realitate.Traiti in punga.

 22. Ursula este probabil cea mai corupta femeie din istorie. Si este adevarat ca impune politica ei comunitatii europene: politica buzunarului propriu.

 23. Adica de prosti vor turcii sa adere la BRICS? S-au convins in sfarsit ce aliati mafioti au avut.

 24. Că ne place sau nu Ursula, nu are nici o importanță pentru că ai noștri nu contează deloc în politica UE.În afară de piată de desfacere și mână ieftină de lucru RO nu reprezintă nimic pentru UE, și nici nu are cum atât timp cât politica românească e condusă de mediocrii , cel mai bun exemplu fiind aleșii europarlamentari.In final ,titlul articolului se potrivea pentru alții din UE și nu pentru cei conduc colonia mioritică !

 25. „gălăgioasa noastră Coaliție nu zice nimic” CE SĂ ZICĂ ? ÎNCĂ DOAMNA ȘEFĂ SUPREMĂ N-A TRASAT TOATE SARCINILE POTOMACE?

 26. Eu zic că important e că suntem vaccinați ,noi românii mai puțin că suntem mai cu moț și nu contează că după vaccin au murit mai mulți decât de Covid(așa se vorbește în șoaptă încă)important e că am trecut și acest hop.Care l-am tercut!
  Dacă iese tot Ursula atunci sunt sigur că Încălzirea Globală o să fie introdusă într-o fiola și o să procedăm că și cu Covidul ,numai ARN-mesager ne scapă de încălzirea globală și
  de Putin, până la urmă.
  Dintre toți progresiștii miea îmi place cel mai mult Biden și el e progresist ,dar nu știe.
  A participat că spectator la un miting aviatic și se uita după avioane ,nu pe cer ,prin boscheți până o binevoitoare l-a rotit la 180 grade și i-a arătat cu degetul unde sunt
  avioanele.
  Binevoitoarea, sigur era învățătoare ,a știut cum s-l ia.Atata poate America azi, ar fi o prostie pentru Europa să mai țină Cont de America.
  Autorule ,azi mi-ai plăcut,totuși e de făcut o precizare,USR-nu e partid e un ONG și mai ales nu e românesc și nu contează dacă nu o să voteze cu Ursula ,au numai doi europarlamentari,mulți după mine.
  Îi citezi de parcă contează ,nu contează!

 27. „…Dacă luăm în calcul experiența sa la Apărare în Germania”, putem vedea că este O TOTAL INCOMPETENTĂ, completată cu „calitățile” de TOTAL CORUPTĂ, și SLUGĂ a $$oroșului sforar PENAL, emisar subteran amerloc!

 28. „procesul de pierdere lentă a identității noastre naționale.” NO DA CE-I AIA „IDENTITATE NAȚIONALĂ”–ÎN VREMURILE ĂSTEA???„gălăgioasa noastră Coaliție nu zice nimic” CE SĂ ZICĂ ? ÎNCĂ DOAMNA ȘEFĂ SUPREMĂ N-A TRASAT TOATE SARCINILE POTOMACE?

 29. Pai sa-l propunem pe Ciolacu ! Poate invata romaneste restul Europei.
  Ursula nu vorbeste decat germana, engleza, franceza si spaniola si se pare ca nu i-a folosit !

 30. va veni vremea sa culeaga ceea ce a semanat durere si saracie, daca ma iau dupa dl Valentin Stan, va fi realeasa…ca sa continue ce a facut si pana acum…

 31. dacan cu lovitura capitalista de stat 1989 acum lucrati toti la militie. Nu numai basescu. Mai ales voi astia ce mintiti poporul infata.

  pana si prasadintele statului, un german, lucreaza la militie.

 32. Pe ăsteia îi alungi din ușa iar ei intra prin fereastră..

 33. Deci SOS ,Sosoaca,are doi europarlamentari,câți USR,bravo ei.
  Se mai spune despre Sosoaca că e rea de musca ,nu știu ce înseamnă ,dar poate fi adevărat ,asta ar explica de ce Lazarus este eurofavoritul ei ,și specialist în muște rele .
  Să ne întoarcem în București unde favorita mea Clotild a pierdut sectorul unu.
  Îmi pare sincer rău pentru Clotild .Ei nu-i venea să creadă a trebuit să meargă mai întâi la ambasada Frantei să întrebe dacă e adevărat!
  Acolo nu era nimeni acasă ,a găsit matura in ușă și repede a fugit la ambasada SUA unde a fost primită ,dar cum Clotild nu știe engleza nu s-au înțeles.
  Că a umblat cu colindul pe la ambasade putem spune că Clotild a fost mai întâi, acasă, la ambasada Franței ,apoi la ambasada SUA ,cu speranța că v-a fi infiata.
  Nu a fost sa fie!
  Dar nu a renunțat,se mulțumește să fie viceprimar numai să rămână langa șobolani.
  Concluzia:Progresismul nu e pentru noi roomanii,o demonstrează victoria de la Munchen unde s-a cantat imnul și toți îl știau .Numai prostii au crezut că l-am uitat!

 34. Eu sunt adeptul lucrului bine făcut și dacă începi o treabă o duci până la capăt ,ardelenește.
  Uite Belferul Johanniss mai are un pic și face zece ani,da ce treabă bună a făcut ,daca erau numai cinci praful se alegea de noi!
  Dacă iesea președinte „proasta”aia de Dancila ,ne vindea țară și ne împrumuta de ne zbarnaiau urechile și pe deasupra era și PSD-dista săracă și nu vorbea nici engleza .Că a crescut un copil abandonat nu contează,
  dar dacă îl vindea pentru Viorica era bai mare!
  Așa și cu Ursula ,de ce sa nu mai fie un mandat?
  Eu mă bucur că Sosoaca are doi europarlamentari,câți USR și nu îmi fac griji, Sosoaca o să o țină ocupată pe Ursula, ii las
  lui Sosoaca toate eurogrijile mele .

 35. Ați scris un text mult prea elaborat care se putea rezuma simplu: femeia asta e un cancer. Cu toate astea cea mai mare problemă o reprezintă comasații noștri, o adunătură de nevertebrate, incapabili să aibă o poziție demnă în Europa. Tot ce așteaptă râmele astea este să li se indice noul jupân pe care să îl pupe în …

 36. Articol lung, deci, inutil. Ginecoloaga Ursula este erxact ca geologul general de dezinformare la SRI care tresare la apelativul ROG. Si asta crede ca cibernetica se ocupa cu virusii informatici. Tot asa, Ursula, ca orice femeie da termene scurte la toate aberatiile pe care le sustine si niciunul de acolo nu-i inchide gura. Din trei fraze am impuscat doi inutili.

 37. Sunt destule fuste palavragioaice- poolitruce care o pot înlocui pe Hiena Blondă : Ciciolina Meloni , Fire- rea ( tocmai propulsată in …cloaca bruceleza ), plus ” războinice ” din țările liliputane care latră ( schelălăind mâine – poimâine) la rușii cei ” răi” !! Tocmai în G7 – cei șapte pițigoi din cei 40 – Ciciolina îl amenința pe Puținel cel Mare să se …predea pt. că altfel pe cernoziomurile ukRUINEI vor veni Rambo, Răducu latrinos cu gheneralii fără număr , Răspopitul spălat pe creier cu multi $$$ și alți lefegii cu ” valorile ” in băț!! Așa că Vladimire … capitulează și predă resursele uriașe ale Rusiei !!!

 38. Ceea ce se intampla la Bruxelles, CU sau FARA Uschi, nu e intamplator, asa cum NIMIC IN POLITICA NU E INTAMPLATOR. Europa nu dicteaza nimic, asa cum nici Biden nu are nimic de spus, chiar daca ar fi coerent in gandire. Exista und WEF (World Economic Forum) la a carei scoala au fost multe persoane politice importante, si membrii se intalnesc in Davos, exista Soros, Klaus Schwab( initiatorul WEF) si familiile super bogate, biliardare, care conduc lumea.Von der Leyen le servea interesele, se potrivea ca manusa in aceasta pozitie, nici mai mult, nici mai putin. Si cine va veni dupa (daca va fi altcineva)…va fi poate si mai potrivit !!!

 39. Dacă nu reușește să se realeagă ursoaica face pușcărie !
  Iar faptul arhicunoscut că este în crasă incompatibilitate ( soțul a lucrat și lucrează la firmele de la care ea a cumpărat doze anticovidiș în numele Europei cu un parandărăt uriaș, ce poate fi ușor probat 😎 ) necesită o suspendare urgentă din actuala funcție !

 40. Procurorul general al SUA din Kansas, conform celor anunțate, dă în judecată Pfizer pentru „înșelăciunea vaccinurilor Covid-19”.

  Declarația susține că Pfizer a indus în eroare Kansas cu privire la riscurile asociate vaccinurilor, cum ar fi sarcina și miocardita, și că Pfizer a spus că vaccinurile protejează împotriva variantelor Covid-19, chiar dacă datele au arătat rezultate diferite.

 41. Mai există un caz de incompatibilitate mult mai neînsemnat ca ăsta, cu soțul angajat la Pffeizer și ea cumpărătoare de la ei, care a dus la părăsirea postului așa că așteptăm să se întâmple măcar nealegerea, dacă demiterea părea prea tăioasă ! 😎

 42. BUNĂ! Clotilde a studiat si la MIT in SUA, așa ca nu ar ști engleza e o gluma6 sau o ironie.

 43. @13h48 !!! Atunci Clotilda ar fi foarte ,foarte, foarteee bună să ia locul Ursuzei !!! Scapi de dreaku ‘ , dai de mă – sa !!!

 44. Pe Ursula sa o duca ari la Zoo, ori la bulau! Oriunde, dar inchisa!

 45. Cit se poate de corect si adevarat titlul acestui articol , ( În nici un caz Ursula ! )

 46. Cotidianule, ce-ar fi ca la sondajele pe care le postati sa puneti si varianta „nu votez/nu ma intereseaza”. Asta daca chiar vreti sa stiti parerea publicului dvs. De ex mie mi se rupe cand sunt alegerile prezidentiale si nu votez mascarada, avand in vedere ca presedintele e pus cu mana de catre Licurici. Intrebari?

 47. Mai Metre,daca nu iti place „parfumul” american din politica UE condusa pana acum de Ursula,poate ca iti place perfumul putinist al bocancilor sovietici pe aici pe la noi,ca la asta vad ca iti zburda vorba,pentru ca daca nu-i una este alta cum a mai fost,iar suveranitatea este o utopie super dovedita in istorie si mai ales in ziua de azi cand talharii rusnaci ar dau tarcoale.

 48. Si apoi ce este rau daca „parfumul” este american,anglo-saxon,sau venit de la Vest la Est.Ca de acolo a venit mereu civilizatia si dezvoltarea economica in Romania incat chiar si modelul de carutza a venit tot de acolo.Nu ati vrut o tzara ca afara,sau acum v-a apucat frica de Putina si ati dat-o la intors incat vreti o tzara ca in Belarus.

 49. Bietii oameni, jucarii in mana escrocilor de toate felurile, politici…
  „Martirii mei”…
  „Uitati cum se fura voturile!”, „DNA sa vina sa va ia” si coana Zita s-a ales europarlamentar. De-aici incolo, trai pe vatrai!

 50. Domnule Catavencu, se zvoneste ca dumneata cu coana Zita…
  Catavencu ultragiat: eu, Doamne fereste, puschea pe limba ta!
  Coana Zita, se zvoneste ca dumneata cu domnu Catavencu…
  Zita zambind gales: ii multumesc mult Domnului Catavencu ca a fost mereu alaturi de mine si m-a indrumat…

 51. Ce pot spune ca atat Ue cat si Germania in era Ursula s-au desteptat ca la imn. Nu mai e nici pe departe Germania din era Angelica putinista.

 52. Zita: daca va veti vaccina, nu veti mai procrea doua generatii!
  Bula din fundul clasei: doamna Zita si cum vom ajunge la a doua generatie?

 53. Bun venit! Ai fost ” reactivată”? De câteva ore ești extrem de activă. Ești General? Sau doar…”pifan”?

 54. deeper spune:
  19 iun. 2024 la 15:17
  Presupun ca dumneata esti mai tinerel si nu ai apucat perioada cind Romania era o tara din lagarul celor socialiste .Pe timpurile respective coordonate si dirijate de Moskova.Interesant este faptul ca atunci tara noastra era intreaga si nevinduta strainilor,romanii erau toti in tara lor,aveau toti serviciul lor,nu existau droguri,nu exista frica de a-ti pune gratii la toate geamurile ,usi blindate sau camere de luat vederi si lista ar fi destul de lunga .Acum de cind sintem o tara care facem parte din tarile capitaliste dirijate si coordonate de americani ,vedem cu totii ca totul din Romania a fost vindut strainilor,milioane de romani au fost nevoiti sa isi paraseasca tara ca sa caute servici ,drogurile sint la ordinea zilei peste tot,casele noastre arata ca niste bunkere de frica hotilor etc.etc.lista ar fifoarte lunga . Si te intreb pe dumneata ,cind era mai bine pt. tara si romani ,atunci ,sau acum ?

 55. cum mama dreac sa fii roman si sa tii cu ukranii, amerlocii sau bruxelezii? asta e distonanta cognitiva

 56. Dacă aşa vrea Licuriciul, o pune pe Ursula. Şi probabil o să vrea, fiindcă şi-a servit bine stăpânii.

  Poate nu ați observat, dar Europa a fost învinsă într-un război „hibrid” de SUA. Un război în care nu s-a tras niciun foc de armă, ci au fost cumpărați şi/sau numiți conducătorii instituțiilor UE şi ai Statelor Membre, indivizi care şi-au trădat patriile. Iar acum Europa este o colonie care aparține SUA. Iar colonistul face ce vrea cu proprietatea lui.

  E atăt de simplu!

 57. Hahaha, beeeeeei pe ce lume trăiţi? Ursula von der Leyen președinte al Comisiei Europene – PUNCT

 58. Colonia UE spune:
  19 iun. 2024 la 23:25
  Foarte corecta opinia D-vs. exact asa sa si intimplat ,toata Europa este la ora actuala sclava Americii.Acum americanii sint cu ochii pe Rusia si vor la fel sa procedeze cu ei .

 59. Cu aceasta madame la conducerea UE și cu conducerea care este acum in America ,lumea întreagă este într-un pericol de conflagrație mondială imens,să nădăjduim , că Bunul Dumnezeu va strica șandramaua globaliștilor sataniști și ne va mai arată un pic de milă

 60. @ darius : Foarte corect spus – Ne maninca mai repede Coruptia din Romania pesedisto- penelista , decit Coruptia din UE a lu Ursula ! Si pensiile speciale ale hotilor tot din Romania !

 61. Ursula a fost primita rece in Turcia pentru ca acest stat a fost tinut pe margine de UE 20 de ani. I s-a promis aderarea, dar ea nu s-a produs niciodata, iar alte state, mai mici si mai neinsemnate, au fost primite in EU. (Cipru de ex.) E un afront pentru Turcia, si de ata ea s-a orientat spre BRICS. Ce sa faca Turcia intr-o barca care se scufunda? Se duce si ea acolo unde e viitorul lumii, alaturi de China, Rusia, India, Brazilia, Africa de Sud, Iran si acolo unde stau la coada vreo 40 de alte state, ca sa adere. Asa ca pe Ursulica nu aveau de ce s-o gadile turcii la alorpul propriu si i-au dat ce merita.

 62. un greco-catolic Andrei Muresan sau Muresanu, dar ma indoiec pt ca ardelenii folosesc terminatia in „u”, ne-a dat versurile care au patruns in mintea multora de se falesc pana la paroxism ca au fost sclavii Romei si in minele de aur le-au murit copiii folositi sa scoata aurul, incat necropolele au inventar sarac si peste 40% sunt copii, spre deosebire de dacii liberi sau getii liberi unde inventarul este bogat si putini copii…dar este bine ca si dupa aproape 2000 de ani sa-l slaviti pe cucerutor, fiind singurul popor obligat de Academie si Stat sa-si idolatrizeaza dusmanii prin imn.

  „Și că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume
  Triumfător în lupte, un nume de Traian!”

  Complexul de inferioritate a urmasilor daci poate sinonim cu getii, dar ma indoiesc ca prea-s iubitori de stapani si tot pe acolo a haladuit si Bicilis tradatorul, fiind al II lea dupa ucigasul lui Burebista, nu m-ar mira sa fie tot din zona Sarmisegetuza ca si Bicilius.

  de aceea sunt dispretuiti sudistii ca ei n-au fost in stare sa tradeze, ei doar sa se jertfeaca, tinand piept celor ce ar fi putut cuceri Europa si au gresit amarnic aparand prin Serban Cantacuzino Viena, azi atat de fudula si de lacoma, stapana pe petrolul si gazele Romaniei, pt ca Bicilis are mereu urmasi care sa se vanda…

 63. Pacat ca doi dintre cei mai vii comentatori de pe siteul coti. ro , au abandonat . Vorbesc despre CHARLIE si TICA ! Au ramas postacii textieri pesedisto- penelisti , sclavii banului si privilegiilor , cum inspirat ii numea TICA !

 64. Aceasta fufa trebuie sa plece in catuse de la conducerea UE, la cat rau a facut si face popoarelor Europei.Este sluga americanilor .Aceasta individa,dupa fapte, lucreaza ptr CIA si FBI A dus la bunastare pe americani mai mult decat au facut-o Trump si Biden, in dauna popoarelor Europei. Un dezastru pentru europeni.Asta,Macron,Stolz,al Norvegiei de la NATO, fac jocul Americii, sunt relele de care popoarele Europei trebuie sa scape. Au facut cu popoarele Europei ce face medicina cu sobolanii,experimente grave si daunatoare care ne-au dus pe toti la saracie dand vina pe rusi. Nu, am plus slugi la carma Europei ptr americani acesta este purul adevar. America si-a pus la carma un dezaxat corupt,bolnav,senil, care incita popoarele lumii la razboaie sa-si faca bani din arme in stil caracteristic american, (noi pompam arme cu banii vostri si tot voi muriti la razboi ca prostii,ca asa vrem noi), un pericol dptr popoarele lumii

 65. Suflete al meu pe Domnul! M’am uitat în mormânt și ce am văzut? Niște oase goale, cine e rege și cine e sclav? De la Timpul lui Planck, 10 la minus 39 de secunde, Bunul Dumnezeu a dat României Aur, Smirna și Tămâie! Plus Petromul! Un Obez diabolic care se harjonea ca „Liceenii în Vacanță” cu Profesorul Suciu de la Universitate a vândut Petromul la Austrieci de le’a crescut PIB-ul cu 3.78%! Plus 5.5 milioane de români în exil, exil, exil, exil! Mă uit „amuzat” la conformația biologică care cică a „driblat” pe români, pe Bunul Dumnezeu? Dar după moarte ce e? Vermele cel neadormit și scrisnirea dinților? Ehei,ehei! Citesc din Sf Ioan Damaschin: Oamenii mari sint ca niște copii mici, din pricina unor jucării își pierd sufletul….Vă pup pe suflet! Din Lao Tse: Mă uit liniștit și văd cum plutesc pe rău cadavrele dușmanilor mei! Timpul nu mai are răbdare cu oamenii, semnat Marin Preda! Vinzi Petromul, 1 mld furaciune, lup moralist la Realitatea Plus, apoi o ” eternitate” supozitor în Iad? Profesor universitar de Drept sau Prostul României, idiot cu propriul suflet? Cum să nu râzi de prost? Cum?

 66. Luati aminte, numai cine a votat Soso si Laza sunt patrioti adevarati:

  „… furtul evident al voturilor prin care s-a încercat împiedicarea adevăraţilor patrioţi de a fi reprezentaţi în Parlamentul European, am reușit să depășim toate barierele și să ne impunem in fața sistemului corupt din Romania. Este un moment de răscruce pentru țara noastră, un moment în care dreptatea a triumfat și adevărul a ieșit la iveală.”

  -sistem corupt
  -moment de rascruce pentru tara
  -dreptatea a triumfat
  -adevarul..

  Biata tarisoara!

 67. Haaaa! Hiiii, mama, mama, ăăăă
  Sterge-ti nasu’ Bulisor! De ce plangi?
  Mi-a zis Cerasela de din Deal ca sunt patriot fals, ca nu am votat cu coana Zita!
  Pai, tu nu ai votat!
  Da si atunci, ce fel de patriot sunt?

 68. De ceva timp se postează f.greu la Cotidianul: comentariile mai lungi, nu apar deloc , nici în faza de a fi studiate și aprobate, sau nu, iar cele scurte trebuie postate în mod repetat pentru a apărea în așteptare .
  Mai pățește cineva la fel ?
  Personal, cred că voi renunța dacă se menține actuala situație de fapt .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.