Începe lupta pentru şefia Senatului

Luni începe competiţia pentru ocuparea fotoliului de preşedinte al Senatului.

Opoziţia se consideră îndreptăţită să aibă această funcţie, dar nici puterea nu renunţă. Negocierile încep luni dimineaţă, iar după-amiază în plen ar trebui să fie ales noul preşedinte.

Titus Corlăţean este propunerea PSD şi este susţinut şi de PNL, şi de PC.

Deşi PSD invocă o decizie a Curţii Constituţionale şi spune că este îndreptăţit să numească preşedinte la Senat, după plecarea lui Mircea Geoană, PDL nici nu se gândeşte să piardă o asemenea oportunitate.

Îşi va anunţa propriul candidat, singura problemă fiind să rezolve eventuale pretenţii ale UDMR, care a sugerat, prin vocea senatorului Gyorgy Frunda, că dacă „partidul cel mare dă primul-ministru şi preşedintele Camerei Deputaţilor, atunci ar fi logic ca (…) funcţia de vicepremier şi cea de preşedinte la Senatului să aparţină UDMR”.

Până în acest moment, au fost vehiculate mai multe nume pentru funcţia de la Senat, printre aceştia: Vasile Blaga, Radu Berceanu, Anca Boagiu, Petru Filip şi Mihai Stănişoară.

De reamintit că la Curtea Constituţională se află sesizarea lui Mircea Geoană, care contestă hotărârea privind revocarea sa din funcţie.

Dacă puterea ajunge la un numitor comun şi susţine un singur candidat, în virtutea celor câteva voturi în plus pe care le au, vor puncta decisiv şi vor obţine, după Camera Deputaţior, şi cea de-a doua poziţie în stat, Preşedinţia Senatului.

Finalul va fi inevitabil, în pofida previzibilelor intervenţii venite din partea USL, apoi apelul la Curtea Constituţională, opţiune, de asemenea, uzitată, în circumstanţele date.

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.