Incredibila poveste a atletei care a luat locul 7 pentru România

Cu concursul feminin de maraton s-a încheiat duminică, în ultima zi a Jocurilor Olimpice, prezența românească la Paris. Am avut două reprezentante naturalizate din Kenya, dar nu am putut produce marea surpriză. Cea în care existau speranțe destul de mari pentru a ataca un loc pe podium, Joan Melly, a completat lista nedorită a sportivelor accidentate, dar și-a dorit mult să încerce, fiind nevoită să abandoneze după ce a fost în cursă timp de 37 de minute. A doua, Delvine Meringor a mers extraordinar în primii 36 de kilometri, fiind în grupul fruntaș, dar pe ultimii 6 kiometri efectiv nu a mai putut și a ratat o performanță istorică. Și chiar și așa a reușit un foarte onorant loc 7. Ea s-a arătat a fi foarte mulțumită cu rezultatul obținut.
„Sunt fericită să termin pe locul al șaptelea, nu e ușor. Mă simt bine acum, am avut unele stări de rău, dar am terminat bine cursa. A fost și căldura, nu e ușor. Dar sunt bine, bucuroasă pentru acest rezultat. Le mulțumesc antrenorilor, celor care mi-au oferit sfaturi.
Vreau să fiu în Los Angeles peste patru, am fost acolo în 2022 și am câștigat maratonul pentru Kenya. A fost foarte frumos să concurez la Paris pentru prima oară, am avut lacrimi în ochi, mi-a plăcut să alerg aici, pe aceste străzi”.

Delvine Meringor are o poveste de viață demnă de un film de la Hollywood. Are 32 de ani și este legitimată la clubul CSA Steaua.

„Din primele zile de școală am început să alerg. Casa mea era la peste 5 kilometri, așa că alergam de acasă la școală și înapoi. Era ca un fel de antrenament. Aproape 10 ani am făcut acest traseu. Plus că mă mai trimitea mama și la magazinul din satul nostru, alți kilometri.
Tata e bogat, dar doar în neveste. Are 4 neveste și 30 de copii. Deci eu am 29 de frați. Fiecare nevastă stă în alt sat. Cu mama mea, are 8 copii. Suntem șase fete și doi băieți. Pe toți îi iubesc.
Mi-aș aduce fetița și soțul în România, pentru că părinții mei nu vor să vină. În Kenya viața este nesigură. Sunt multe atacuri din partea triburilor rivale. Noi facem parte din tribul Pogot. Tribul nostru rival este Turkana.
Când ne atacă, fugim de acasă în satul vecin și ne întoarcem a doua zi. Femeile și copiii fug, bărbații rămân să lupte! De obicei suntem atacați noaptea, ziua e liniște. Din tribul meu mai fac parte și alți alergători kenyeni cunoscuți”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

16 Comentarii

  1. haouileou,
    asta e cu triburile!!!!!!

    -in Romania au disparut de vreo 2075 de ani
    de la Burebista.

  2. „Noi facem parte din tribul Pogot. Tribul nostru rival este Turkana.”

    -va recunoasteti dupa fatza,
    n-așa?
    si la noi e la fel….

    aspropos,
    prin Rwanda erau hutu si cu tutzii in scandal:
    maxtor crede ca hutu au dreptate,
    pe motiv ca ne place cum suna.

  3. … da, suntem „mult” peste Ungaria (locul14).Romania a „performat”, mai ales cu minunea din Kenya.

  4. Ce barbarie cu triburile din Kenya, in plin secol XXI, se impreuneaza ca iepurii si toarna copii pe care nu-i pot creste, dar salbaticiunile astea de oameni din Kenya se lauda cu „elibererarea” de sub colonialismul britanic care-i civilizase si-i crestinase si-i obligase sa respecte legile. Groaznica viata prin tinuturile „eliberate” de colonialism…

  5. Ministerul tineretului si sportului a rezolvat in sfarsit problema lipsei de investitii in sportul romanesc. Nu mai avem nevoie de sali de sport, stadioane si bazine de inot. Aducem din alte tari sportivi gata formati si gata. Asta e mesajul pe care guvernu l transmite tinerilor sportivi.

  6. Bine an ajuns de la Constantina Diță Tomescu născută în satul Spahii din comuna Turburea, județul Gorj campioană olimpică medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008 în anul 2024 România să reprezentată la maraton de o fată frumoasă din Kenia, Delvine Meringor din tribul Pogot, tribul rival cu tribul Turkana!

  7. @gmbplay „… echipe nationale , ce gluma proasta !”

    -metoda de spalare pe creier f. eficienta -cica sintem natzionali inclusiv cu coloratii de import,
    Dav1d tot „natzional” e;

    dobitocii chiar cred ca AU CASTIGAT ceva,orice,macar un capat de atza:
    imensa majoritate a vitelor incaltzate IGNORA ca Dav1d popovici campion
    ii pune de fapt LA PLATA,
    are PENZIE SPECIALA DE 3300 EURO!

    -prima plata se va face din ianuarie 2025 daca mai apuca…

  8. PR pt Planul Kalergi. Acuma fie-i făcut din fașă să fie de mântuială, fie cei arvuniți și vînduți sînt de nici o treabă.
    Și uite așa unităm că la covideală ne-au omorăt apropiații prin proceduri criminale, ne-au batjocorit, ne-au schilodit și ne-au furat de ne-au rupt.
    De asiatici aduși cu contracte se miră de hărnicia lor și țiganii. Și atunci de ce-i angajează? Ce avantaje au angajatorii din partea statului?

  9. A inceput si Romania sa utilizeze metoda „sportivi de import” ! Pacat !

  10. @ maxtor – tu pe unde traiesti ? ambiguitatea nu-i sora cu ” intelighentia”. Tik-tak , tik-tok – se pare ca esti ” roman neaos” : Dupa postari….Te-a luat „valul” ? Erai corect si la obiect in postari…. Te-a darimat caldura ?TREZESTE-TE!sau deja vaxxinele isi fac efectul?

  11. După titlu unii sunt fascinați și zic că zicerile acestei fete și o poveste de viață demnă de un film de la Hollywood. Bravo. Despre copii români care nu-și văd parinții cu anii și pe care nici nu-i mai atrage nimeni prin “Daciada ceaușistă, la sport nimic??? Întrebați-o pe doamna Gabriela Szabó cum a ajuns fantastica campioană.

  12. @intreb si eu
    -ambiguitatea e in creieru nedumeritilor
    in inima si in sufletul lor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.