
Compania siderurgică ArcelorMittal Galaţi a deschis, vineri, o nouă schemă de plecări voluntare, listele urmând a fi deschise până la mijlocul lunii martie.
„ArcelorMittal Galaţi a anunţat astăzi (vineri, n.r.) angajaţii şi partenerii sociali privind lansarea unei scheme de plecări voluntare. Programul se va derula până la jumătatea lunii martie şi oferă un pachet financiar atractiv celor care doresc să plece din combinat”, a declarat, vineri, Dorian Dumitrescu, Country Communicator ArcelorMittal pentru agenţia de presă NewsIn.
Angajaţii care vor părăsi unitatea vor primi plăţi compensatorii cuprinse între 15.000 şi 30.000 de lei, precum şi 6 până la 24 de salarii compensatorii, în funcţie de vechime.
În prezent, în combinatul gălăţean lucrează circa 9.300 de oameni. Compania nu a comunicat câţi dintre ei vor primi permisiunea de a pleca acasă, în schimbul pachetelor financiare, rezumându-se la a preciza că, prin această schemă de plecări voluntare, urmăreşte să devină mai competitivă. „Dorim să creştem productivitatea muncii pentru a deveni mai competitivi, pe o piaţă dificilă. De asemenea, în felul acesta se va limita, pe viitor, posibilitatea de a se intra în şomaj tehnic în perioadele în care piaţa va înregistra scăderi”, a declarat, vineri, directorul general al combinatului ArcelorMittal Galaţi, Thierry Le Gall.
Cea mai recentă schemă de plecări voluntare, deschisă în decembrie 2008, s-a închis un an mai târziu, în decembrie 2009, perioadă în care peste 4.500 de siderurgişti au părăsit platforma siderurgică gălăţeană în schimbul plăţillor compensatorii oferite de companie.
ArcelorMittal este cea mai mare companie de oţel din lume, având operaţiuni în peste 60 de ţări. În România, compania controlează combinatele de la Hunedoara şi Galaţi, producătorii de ţevi din Roman şi Iaşi, operatorul portuar Romportmet Galaţi şi filiala locală a companiei de construcţii ArcelorMittal Construction.
Fii primul care comentează
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.