Întrebare tulburătoare: Următoarea sunt eu?

Uciderea americanului de culoare George Floyd în timp ce era arestat provoacă indignare și printre sportivii din SUA. Printre cei care au denunțat rasismul se află și jucătoarele de tenis Cori Gauff şi Serena Williams.

Cori Gauff, jucătoarea de tenis de 16 ani, a realizat un clip video pe care l-a postat pe contul ei de Twitter, în care se întreabă dacă va fi ea următoarea.

„Din acest motiv îmi folosesc vocea pentru a lupta împotriva rasismului. Sunt eu următoarea? Eu îmi folosesc vocea? Tu o foloseşti pe a ta?”, a spus tenismena.

Și Serena Williams a reacționat la această tragedie. Ea a postat un mesaj pe Instagram, alături de un clip video, în care un copil afro-american plânge din cauza rasismului: „Nu-mi găsesc cuvintele să spun cât de tristă sunt, dar au reuşit ei pentru mine”.

Şi compania Nike s-a mobilizat în lupta contra rasismului. A realizat un clip video care are ca sfat: „For once, don’t do it!”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Un cetatean american care com isese un furt su asa ceva a fost ucis de un politist prost si zelos. O tragedie pe care justitia americana a sanctionat-o asa cum trebuie fiindca politistul criminal va infunda puscaria.
    Din pacate armatele subterane de activisti finantate de forte oculte exacerbeaza situatia impingand lucrurile spre un adevarat razboi civil. Cand te gandesti cum ar arata SUA ajunsa la mana protestatarilor de acum nu ai cum sa nu-l sustii pe Trump, in pofida defectelor lui si prostiilor pe care le mai comite. Sunt in joc nu doar stabilitatea SUA ci intreg echilibrul planetar unde China si Rusia vor sa dicteze. Aceasta este situatia si alegerea care trebuie facuta. Restul este propaganda subversiva.

  2. Faptul ca fatuca asta plesneste bine mingea nu este un motiv sufucient ca sa fie ascultata. Locul ei este pe terenul de tennis, nu in politica. In Cgina, milioane de oameni mai destepti ca ea au sfarsit pentru mult mai putin decat face ea…. Daca ar trai in Rusia si s-ar afisa cu asemenea tupeu ar sfarsi-o foarte rapid…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.