Invențiile care ne-au salvat viața anul trecut

Scepticii probabil nu vor crede niciodată că un simplu dispozitiv poate salva viața unui om. Ei bine, dacă stăm să ne gândim, asistăm la un progres tehnologic fantastic, iar în câțiva zeci de ani, aparatura va prelua până și cele mai simple obiceiuri pe care le avem zi de zi.

Dacă nu sunteți pasionați de telefoanele sau televizoarele inteligente, aflați că există și altfel de obiecte ce vă pot face să vă simțiți cu adevărat în siguranță.

Începem topul realizat de cei de la viralthread.com cu un lasou instalat pe mașinile de poliție pentru a bloca roata răufăcătorului! Este vorba, mai exact, despre un dispozitiv inspirat din filmele western, însă adaptat zilelor noastre. Acesta se instalează pe mașinile de poliție cu scopul de a opri vehiculul condus de cel urmărit. Practic, este un ham care previne cursele nebune de mașini. Este format din curele rezistente instalate pe bara de protecție a automobilului, care se extind pe roata din spate a mașinii vizate, efectuând o oprire controlată.

Airbagul pentru bicicliști. Dispozitivul poate salva viața bicicliștilor în caz de accidente. Este primul airbag de acest gen din lume, oferit de Hovding, și conține senzori ce depistează mișcarea și reacționează la impact. Gulerul se umflă cu aer într-o secundă și protejează capul și gâtul biciclistului.

Filtrul de apă portabil – ­Lifestraw. Acesta filtrează apa pe măsură ce este băută, astfel că purifică până și cele mai murdare lichide. De asemenea, dispozitivul omoară 99,9% din bacterii și poate filtra până la 1.000 de litri de apă.

Parapetul rotativ antiaccident. Invenția ar putea preveni accidentele auto fatale. Și este proiectată pentru a oferi drumuri mai sigure. Parapetul transformă energia de impact în energie rotativă și poate devia un autoturism sau chiar un camion înapoi, pe drum. Reduce viteza vehiculului până la punctul zero și îl îndepărtează de parapet. De asemenea, are și semnalizare nocturnă.

Plasturele antițânțari. Este cel mai repelent remediu pentru țânțari. Acesta este impregnat cu o substanță ce vizează receptorii senzoriali ai țânțarilor, dezorientându-i și oprindu-i să înțepe. La fiecare 30 de secunde, un copil moare de malarie, o boală transmisă prin înțepătura țânțarilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.