Irina Begu merge la JO de la Paris 

Este oficial! România o va avea în turneul feminin de tenis din cadrul JO de vară de la Paris pe Irina Begu, scrie jurnalistul freelancer Daniel Radu pe pagina sa de FB. Aceasta ocupă momentan în lume locul 161 după ce a absentat șapte luni din circuitul WTA din cauza unei accidentări.

Ca urmare a faptului că a fost absentă din motive medicale și nu pentru acuzația de dopaj a primit clasament protejat, adică locul 49 pe care se afla înainte de a pune stop.

Așa cum Cotidianul a anunțat cu puțin timp în urmă,  Comitetul Olimpic al Federației Internaționale de tenis a decis să aprobe ambele cereri formulate de FRT privind acordarea dreptului de participare la turneul olimpic pentru Simona Halep și Irina Begu.

“Comitetul a hotărât că există motive suficiente pentru a accepta ambele cereri. Și, ca atare, aceste jucătoare sunt acum eligibile pentru selecția de către România pentru evenimentul de tenis de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, sub rezerva îndeplinirii tuturor celorlalte cerințe de calificare în iunie”.

Acordul prevede însă ca sportivelor să nu li se ia în calcul numărul de meciuri susținute pentru echipa națională, atât Halep cât și Begu nemaivenind la meciuri din 2019 încoace. Singurul criteriu de îndeplinit este ca sportiva care solicită aprobare să figureze în top 400.

Acest criteriu îl îndeplinea oricum doar Irina, pentru că locul 1 dintre românce, Sorana Cîrstea nu a fost interesată de prezența la JO, iar Begu completa astfel o listă pe care mai erau eligibile numărul 63 Ana Bogdan, numărul 68 Cristian și numărul 148, Gabriela Ruse.

La Simona Halep, visul olimpic are toate șansele să rămână un vis nerealizat, după acidentarea la turneu de 125 de puncte de la la Paris. Ea are nevoie de minim 150 de puncte până la  îndeplinirea baremului pentru a putea intra în Top 400. La 1 iunie este dead-line-ul și Halep nu mai are cum să le mai adune.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.