
Senatorul de Ilfov Iulian Urban susţine că proiectul de lege referitor la recalcularea alocaţiilor este unul comunist şi neconstituţional. „Această măsură a mai fost încercată în regimul Ceauşescu şi păcat că juriştii din Ministerul Muncii nu mai pun mâna pe carte, prin celebrele Decrete 246/1977 privind alocaţia de stat pentru copii şi Decretul 365/1980.Culmea este că regimul totalitar a renunţat până la urmă la această măsură”, a menţionat senatorul. Acesta a adăugat că dreptul copiilor la alocaţie este stabilit în Constituţie. „Articolul 49, aliniatul 2 din Constitutie consacră faptul că alocaţiile sunt un drept al copilului, iar copiii din România au dreptul să primească alocaţie fără vreo legătură cu veniturile familiilor din care provin”, spune Iulian Urban.
Și premierul Emil Boc a declarat că acordarea alocaţiilor este un drept stabilit prin Constituţie, iar intenţia acestei măsuri este ca să acorde mai mulţi banii copiilor care fac parte din familii modeste. „Dreptul la alocaţie este un drept constituţional recunoscut. Cuantumul acesteia se stabileşte de stat. Punctul nostru de vedere pe care l-am supus dezbaterii publice este că ar trebui să acordăm resurse financiare în cadrul alocaţiei de stat mai consistente pentru copiii care provin din familii cu venituri mai mici, în comparaţie cu copiii care provin din familii cu resurse financiare mai mari. Nu e vorba de a face economii la bugetul de stat, ci de a orienta cu mai multă eficienţă banii care se plătesc pe alocaţii”, a declarat primul-ministru.
Fii primul care comentează
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.