Jucătorii lui Fenerbahce, agresați la Trabzon

Scene ireale au avut loc la finalul partidei din Super Lig a Turciei, disputată duminică, 17 martie, la Trabzon între echipa locală și ocupanta locului secund, Fenerbahce. Pe teren, a fost un spectacol sportiv de calitate, oaspeții câștigând cu mare greutate cu 3-2 printr-un gol înscris cu trei minute înainte de final, dar și-au făcut singuri viața grea pentru că au fost egalați de la 0-2. Degeaba partida a fost prelungită cu nu mai puțin de 15 minute, cei de la Trabzonsport terminaseră deja toate cartușele cu golurile egalării.

Acest rezultat i-a înfuriat peste măsură pe suporterii echipei de la malul Mării Negre. Aceștia nu au sărit să ceară socoteală propriilor jucători, ci jucătorilor echipei din Istanbul. Profitând de slaba organizare a forțelor de ordine, au intrat cu ușurință pe teren. Suprafața de joc a devenit brusc teatrul unor scene greu de imaginat, cu suporterii lui Trabzon fugărind jucătorii de la Fenerbahce. Aceștia au ripostat și s-a încins o bătaie generală. Oaspeții nu au rămas nici ei datori, împărțindu-se de o parte și de alta pumni și picioare. După intervenția poliției și restabilirea ordinii, antrenorul lui Fenerbahce, Ismail Kartal, a venit plin de vânătăi la conferința de presă la care a declarat:

Ce am făcut? De ce există o asemenea percepție, o asemenea ambiție împotriva noastră?

Există un atac asupra noastră. Am fost atacați astăzi. Am fost atacați din tribune. Este pentru prima dată când am trăit așa ceva în viața mea.

Îmi felicit jucătorii. Am luat 3 puncte într-un astfel de mediu, într-o asemenea atmosferă. Am umflături pe umeri și pe cap, dar nu m-am întins pe pământ, nu sunt genul acela de persoană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Este de fapt vechea cetate Trebizonda, oras fonat de greci cu cca 700 ani inainte de Hristos si veche cetate bizantina, cand turcii nici nu coborasera din copaci……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.