Kelemen Hunor: „Liberalii sunt condamnați”

photo: Gönczy Tamás

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, la Digi 24, că liberalii „sunt condamnaţi” să meargă în alianţă cu PSD, nu vor ieşi de la guvernare înainte de alegerile parlamentare şi prezidenţiale, vor rămâne în „alianţa politică de stânga”, aşa cum este actuala coaliţie „în care PSD determină deciziile politice”.

Întrebat dacă se rupe coaliţia de guvernare, Kelemen Hunor a spus că „în PNL aşa se aude, dar asta este o legendă urbană”.

„Dar aşa se aude în PNL sau dinspre PNL, nu ştiu. Eu nu am auzit oficial, doar zvonurile”, a adăugat liderul UDMR.

El a explicat şi de ce nu crede că PNL va pleca din coaliţie şi de la guvernare.

„Unde să meargă PNL? Pe 10 iunie unde să meargă? Dacă aveţi impresia că, cu nici şase luni înainte de alegerile parlamentare, PNL pleacă de la guvernare şi ce să facă? (…) Nu este logic, chestia asta că pleacă PNL de la guvernare. Nu vor pleca! Iniţial au mers în coaliţia mare cu noi că e nevoie de stabilitate, cu şase luni înainte de alegeri să spui că nu mai e nevoie de stabilitate politică, că… ce s-a schimbat? Ei sunt condamnaţi să meargă alături de PSD. Asta este alegerea lor, nu este alegerea cetăţenilor, nu este alegerea americanilor, nu este alegerea chinezilor, este alegerea celor de la PNL că merg împreună cu PSD. Este alianţa politică de stânga! Nu e mare filosofie. Pe partea cealaltă este polul de dreapta, asta înseamnă că pe partea cealaltă este polul de stânga format din PSD, partid social-democrat, şi PNL, partid de dreapta care a renunţat la această valoare şi această idee, fiindcă nu ei sunt cei care determină deciziile politice în această coaliţie, ci PSD, ceea ce este şi normal”, a afirmat Kelemen Hunor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. Vai generale , sa te faca ungurul ordonanță? Ce rusine , normal ca ordonanta vine de la ordin, dar eu stiam ca ordinul îl da generalul , nu covrigarul!

 2. Condamnați? Aaaaa, da! Sa nu spună că e complicitate uriașă la orice.

 3. Preşedintele organizatiei sovine si subversive ale ciciolinelor ude mereu, Kelemen Hunor ar trebui expulzat din RO. La fel toata clica lui de tradatori unguri care lucreaza pe fata pentru dezbinarea tarii in cooperare cu tradatori cu nume romanesc.

 4. Ba da, le-a cerut americanul ! Nu vor opozitie in Romania, deloc nici un gram ! Mai ar fi AUR, sa speram ca rezista ! Asa de dregul democratiei.

 5. V-a trebuit Viktor Orban,oaia neagra a UE,altfel erati si azi la guvernare!

 6. Are dreptate ceangăul, unde dracul să se ducă PDL infiltrat?…în secunda doi obțin 5 %…sau mai puțin…dispar…

 7. Unde sa plece cancerul trădător de țară și neam pnl cu 4%,la groapa de gunoi a istoriei eventual ,acolo unde de fapt îi este locul

 8. Păi, unul cu siguranță e condamnat, dar e liber,.. E primarul liberal de Dărmănești..Cei pești cu dottorate secretizate , or fi aflat ??

 9. Daca nu ar fi mers impreuna cu PSD, liberalii ar fi fost condamnati sa dispara precum fratele lor PNT-CD. Cand i-au asimilat pe PMP-istii lui Petrov si s-au afiliat PP-european, liberalii si-au semnat condamnarea la moarte.
  Toate partidele ,,istorice” sunt condamnate la pieire din cauza ca nu stiu sa se adapteze. Este o lege logica a naturii……[Rumburak]

 10. Kelemen parte a se fi inscris in Forta Dreptei acolo unde opozitia unita s-a strins spre a-si sprijini aliatul de la fosta Motiune .Opozitia romaneasca Kelemen , Drula ,Orban , Barna ,Ciolos si vicepresedintii Fortei dreptei : Violeta Alexandru, Bogdan Bola, Claudiu Chira, Ştefan Csordas, Mihai Farcaş, Bogdan Glăvan, Horia Grigorescu, Ion Groza, Herea Gabriel, Alexandru Kocsis, Adrian Miuţescu, Vasile Nagy, Adrian Oros, Petrişor Potec, Ionel Puşcaş, Daniel Rusu, Constantin Şovăială, Ion Ştefan şi Antonel Tănase si Tomac , va fi perceputa de cetatenii Romaniei drept aliată cu Simion si partidul AUR pe modelul cunoscut la fosta Motiune .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.