Klaus Iohannis, un amărât providenţial

După ce Klaus Iohannis a fost cultivat de sistem ca o pajură nemţească, este astăzi terfelit ca o răţuşcă de baie din raionul de chinezării în botul lui Patrocle. Piuie doar printr-o găurică atunci când este strânsă, de ne minunăm de trecerea de la pasăre de pradă la o jucărie. România, probabil lăsată de administraţia lui Obama în arendă nemţească, trebuia să creeze în cel mai scurt timp un preşedinte care să satisfacă atât cerinţele Berlinului, cât şi pe cele interne ale unei populaţii din ce în ce mai scârbite de lumea politică. Mitul germanităţii a venit mănuşă sistemului. Puţină nostalgie a centenarului Quintus cu amintiri din copilărie de pe vremea regilor germani, ordinea şi disciplina pe trei străzi din Sibiu, un Walt Disnesy al modelului german au fost gogoriţele strămoşeşti despre naţiunea harnică a Europei, care au mai cucerit o dată România. De data aceasta, la urnă. Firesc pentru candidatul după reţetă şi design de unitate militară, că dă mai bine din bocanc decât din pene. Creat după modelul şi chipul politic al PSD-ului prin protocolul de colaborare dintre Năstase şi Forumul Democrat al Germanilor din România, primarul tăcut din Sibiu a fost identificat de sistem drept buha chioară care zbura pe sub radar. Românilor cu ochii pe caracatiţa puterii nealese şi secretoase, sătui de minciună, le-a fost prezentat un candidat nealtoit, un biet profesor de fizică, cu slăbiciune pentru polca nemţească şi wurşti. Din cei trei candidaţi cu cele mai mari şanse la preşedinţia ţării, doar nu putea să sară calul punând chiar un coleg, pe Victor Ponta, în fruntea ţării şi nici să se instaleze clanul Băsescu prin ascensiunea Elenei Udrea la putere. Şi iată cum românului îi iese admiraţia faţă de Germania pe gât. Nu că nu am avea ce aprecia la poporul german. Doar că produsul „nemţesc“ de la noi este un fabricat românesc, asamblat nu la Berlin, ci la Băneasa. Cum ai crede că o stea transformă o Dacie într-un Mercedes? Doar că noi am mai fost fraieriţi încă o dată. Fuşereala de la Băneasa făcută pentru a servi îndreptării României spre axa Berlin – Moscova în detrimentul parteneriatului cu SUA trebuie astăzi să facă faţă angajamentelor transatlantice, pe care administraţia Trump, sceptică faţă de Europa, le impune. Tocmai  demascarea modului privilegiat în justiţie de care a beneficiat Iohannis, de la dosare clasate la succesiuni mizerabile, arată că designul său de preşedinte a fost orice, dar nu nemţesc. Plan, proiect, viziune pentru neam, un zero barat. Bietul Iohannis a acceptat şi s-a complăcut să fie maimuţa beată din vârful ţării, fiind considerat de  sistem cel mai bine ales şi comod candidat pentru a ne strecura Germania pe gât la o gheretă de varză săsească.

Ciocnirea plăcilor tectonice dintre America şi Europa va avea ca epicentru România în perioada centenară. Parcă este mai degrabă parastasul unei rude îndepărtate, eveniment peste care nu putem sări şi îl celebrăm, cum se spune, cu batista pe ţambal. Că doar nu este „tri“, de la tricolor, ci de la Trianon. La sol puţin se vede din ceea ce ne pândeşte. Trebuie să admitem că domesticirea României sub egidă străină nici defel nu ne putea lăsa o pajură la cârma unei ţări domolite.  Rămâne să vedem care dulău va fugi în bot cu răţuşca noastră de gumă.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12
Radu Golban 87 Articole
Author

9 Comentarii

  • „taranistule”, dupa cum iti spune si pseudonimul esti adevaratul ghiolban! Articolul e de o deosebita tinuta, atat analitica, cat si literara, un adevarat pamflet politic, dar la neajunsurile tale intelectuale nu ne puteam astepta
   la altceva. Analiza nu a fost nici perfecta si nici exhaustiva, dar a surprins principalele atribute ale Ghiolbanului Suprem instalat de Securitatea basista prin FRAUDA ELECTORALA(ca la toate alegerile!)!!! Institutele Secu de anchete
   de opinie s-au deselat tinand Huiduma tarata verbal in carca cu procente inventate, umflate de stau sa plezneasca…
   „Gheo”, de la 1848 Prusia si ulterior Imperiul german au fost principalul teatru de operatiuni a miscarii marxiste, in Rusia desfasurandu-se „jocuri de artificii cu bombe” sub acelasi patronaj!!! Cele doua razboaie mondiale au fost puse la cale, primul de esalonul doi bolsevic al marilor puteri, al doilea de bolsevicii instalati in fruntea acestora. Si acum Germania e instrumentul bolsevic al controlului Colhozului european! Daca nu se inventau armele nucleare care ii
   distrug si pe bolsevici, nu numai pe „capitalisti”, teutonii ar fi fost tinuti mai departe in…”armuri”!!!Daca faceai
   un mic efort intelectual, constatai ca primul razboi mondial a creat URSS, al doilea bolsevizand jumatate din omenire!
   Cel de-al treilea, i se pregatisera premizele TOT PRIN TRATATELE DE PACE, fiind planificat pentru mai putin de 20 de ani decat intre primele doua. Dar nu pot pretinde imposibilul de la indivizi incapabili sa se rupa dogmei…

 1. Din totdeauna Deutschland a vrut sa conduca si stapaneasca EU , iar daca n-a mers prin foc si sabie ( vezi WW1 si WW2 ) , incearca economic si politic , ca de , nu mai poarta armuri ci gulere albe . Nu de asta sunt deranjati , atat uncle Sam , cat si unele tari din EU ? Fara a nega multele calitati indiscutabile ale nemtilor , asta nu inseamna totusi , ca ei trebuie sa dicteze in tot si toate si sa-i puna in genunchi pe cei care nu zic ca ei . Nu mai spun ca au si ei uscaturile lor si inca destule . ‘ Golani exista in toate straturile sociale , mai multi in alea de jos , mai rai in alea de sus ‘ . Zii ca nu-i asa !!

  • „Latrina publica”, din fundul haznalei de unde privesti, lucrurile se vad deformat si urat mirositor. Nimeni, secatura securista nu a defaimat vreo minoritate sau natiune, ca doar trimiterea la bolsevicii si nazistii acestora, care sunt minoritari, nu le reprezinta. Bolsevicii nu au nationalitate, ei renuntand la identitate nationala si personala cand s-au inregimentat pentru comiterea de crime impotriva umanitatii, dar in „numele umanitatii”!!! Daca e adevarat ca eminentul istoric Scurtu a platit daune morale, atunci avem o noua confirmare a Justitiei politice, la comanda! Prin tot ce deversezi pestilential demonstrezi ca esti o sluga a comunitatii de informatii a Colhozului european dirijat de la Moscova prin ENGIE, patroana lui Natzimann.De la patroana a preluat sluga tactica „pas cu pas” de distrugere totala a tarilor de adoptie. Mai nou, jivina politica si-a anuntat „retragerea”, tot pas cu pas, pentru ca nu si-a desavarsit inca opera si nu-si poate lasa slugoii de izbeliste, prada valului de deratizare politica!!!

 2. Acest ghiolban care mai are tupeul sa scrie la modul aberant impotriva minoritatii germane,dupa ce Ioan Scurtu a platit daune morale Forumului Democrat al Germanilor din România pentru ca a mancat kktul cu ciorbalacul,a devenit un fel de ‘bucuria copiilor”tembel inofensiv ramas cu mintea la gradinita si apucaturi de maimuta,care distreaza pustimea !

 3. Adevarat ne-am procopsit cu acest neamt , pus de altii in colonie sa straga birurile pt ei , trist este ca romanii (parte din ei) nu sr trezesc si sew lasa manipulati !!!!

 4. Aproape un pamflet a la Arghezi! Descriere ultra, a dusmanului romanismului! Acest Klaun Kaizer Kiolhanis, a fost un cadou otravit al Europei populare pentru Romania in AN Centenar! Cu el la carma, nici sarbatorile nationale nu mai sunt aceleasi! Si cum sa fie, daca omul, in 14 ani de primar, n-a participat, decit odata, la defilarea de la 1 Decembrie de la Sibiu? De ce n-a facut-o? Pentru ca 1 Decembrie este sfarsitul legal al Unio Trium Nationum in Transilvania! Nenorocirea este ca acea uniune, continua si acum, spre nenorocirea romanilor! N-ati vazut atitudinea ungureasca fata de afirmatiile lui Junker, vis a vis Centenar? A zis Klaun ceva in legatura cu asta? Nu. Si nici nu va spune!

 5. Ar fi fost de folos portretul corect al lui KWI inainte de fatidicul 2014…Post factum nu mai este util. Intotdeauna « sistemul ocult al Puterii » din RO s-a ingrijit sa lanseze marionete politice pentru pozitiile de « demnitari » . Se vorbeşte de pericolul unguresc din Transilvania, dar putini observă ca exista alţi alogeni, chiar mai periculoşi decât ungurii(secuii) si suficienti români alienati care slujesc interesele celor care urasc România. Majoritatea ungurilor educati de udmr sunt duşmani făţişi ai Statului românesc unitar şi indivizibil, acolo nu avem dubii! Dar ce facem cu acei minoritari influenti, care pozează în adepţi ai progresului cu orice pret, deşi in ascuns ne vor scosi nu numai din Transilvania?!
  ….„Trecând prin Ardeal, am aflat de la nişte săsoaice, indiscreţie nesperată, că saşii se pregăteau în ascuns să preia funcţiile pentru conducerea Ardealului, urmând ca românii de aici să fie mutaţi în Transnistria. Astfel nemţii înşelau si pe români si pe unguri, ţinându-i cu speranţa că vor lua si restul Ardealului. De fapt, cum s-a aflat mai târziu, ei vroiau să creeze un nou stat german numit Donauland, cu teritorii din Ungaria, Iugoslavia si Ardeal.” ( Merita lectura vol. „Amintiri din întuneric” , Pr. Nicolae Grebenea,Ed.Scara)

  • nene da, se confirma, ai scoli inalte de dezinformare.
   apoi si pe deasupra, nici nu te jenezi sa le pui la vedere.
   sarcina de servici? ori narav vechi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.