MAI îşi reînnoiește parcul auto 

MAI a demarat procedura de licitație pentru achiziția mai multor autovehicule, între care mașini de poliție, de intervenție și de patrulare, autobuze, motociclete şi autoutilitare, valoarea totală a investiției fiind de peste 100 de milioane de lei.

„Ministerul Afacerilor Interne a început procedura pentru achiziția de autospeciale pentru structurile sale, la data de 16 martie fiind publicat în SEAP anunțul cu privire la organizarea unei licitații publice pentru încheierea unui acord-cadru de furnizare de autovehicule cu dotări specifice, autoutilitare, autoturisme, autobuze și motociclete necesare desfășurării în bune condiții a activităților operative. Pentru fiecare dintre cele 20 de loturi de vehicule menționate în anunțul de organizare a licitației publice se vor încheia contracte subsecvente trimestriale, cu termen maxim de livrare 30.11.2018”, au precizat reprezentanții MAI, într-un comunicat de presă.

Totodată, aceștia au mai subliniat că vor fi cumpărate câteva sute de autovehicule.

„Având în vedere suma de bani disponibilă, urmează să fie achiziționate cel puțin 700 de mașini de poliție, 140 de autovehicule de intervenție și patrulare, 3 autobuze, 135 de autovehicule pentru munca operativă, 35 de autospeciale de transport reținuți, 35 de motociclete cu dotări specifice muncii de poliție, 90 de autovehicule pentru munca specifică Poliției de Frontieră. La repartizarea pe loturi s-au avut în vedere următoarele criterii: ponderea deficitului și necesarul structurii, starea tehnică și vechimea parcului auto, precum și prioritățile de dotare ale structurilor cu atribuții de combatere a infracționalității economico-financiare sau judiciare (în special a celor care vin în contact direct cu cetățeanul), a asigurării mobilității structurilor cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice. În prezent, din totalul de vehicule prevăzute în tabelele de înzestrarea ale structurilor MAI sunt asigurate 53,7% mijloace transport. Dintre acestea, 25% au o vechime de exploatare cuprinsă între 5 și 10 ani”, explică MAI.

Acest demers este, mai arată sursa citată, primul pas efectuat în acest an pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru angajați, alte investiții urmând să se facă în echipamente de protecție sau pentru reabilitarea unor sedii, inclusiv a unor posturi de poliție.

„Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 03.05.2018, ora 16:00, data limită de evaluare a ofertelor fiind 31.08.2018, ora 18:00. Durata acordului este de șase luni, iar valoarea este cuprinsă între 85.394.316,96 și 100.818.781,75 lei, fără TVA. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut”, mai explică MAI.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Mai bine sa-si innoiasca personalul cu unul bine pregatit professional,moral si fara legaturi cu lumea interlopa!

  2. Băieți, nu vă lăsați! Data trecută a câștigat Volkswagenul Polo, un coteț fabricat în India, care a avut prețul cu 3 lei (!) mai mic decât Loganul românesc. Vedeți, poate se reia producția Trabantului sau a Fiatului 500. Nu restricționați participarea lor la licitație prin Caietul de sarcini și va fi Europa mulțumită. Ăștia de la Dacia este zgârciți, nu vă dă nimica (sic!)!

  3. Nu prea inteleg de ce trebuie facute licitatii…stiti cum ar rezolva Trump problema? Da telefon la Dacia si le spune ca are nevoie de 700 masini Logan normale si 4×4 la jumatate de pret,iar Dacia ar face bine sa se conformeze ca asta inseamna locuri de munca ptr. populatie,prestigiu international si o mai buna relatie politie-populatie.Daca nu,eu,Trump,voi cumpara niste masini superbe din China la un sfert de pret.Daci Dacia, ce facem, esti impotriva tarii ca dupa cate vezi platesc mai mult ptr. Logan decat cele chinezesti,iti fac o favoare,asa ca mai bine faci ce zic decat sa ramai fara curent si gaz.Dar serios,unele lucruri trebuie rezolvate cu resurse locale pe cat posibil iar daca nu este local trebuie aleasa cea mai buna alternativa ptr tara.Am calatorit prin multe tari din lume,am vazut politisti calare pe biciclete,motorete,cai sau camile dar si la volanul unor bolizi.Ma mir ca nu sunt incluse si ceva biciclete,motorete electrice ptr uzul in orase sau ceva TAB-uri ptr. zonele de munte in sezonul cu 1m de zapada.O parere,poate banii raman in tara si ii puteti folosi sa cumparati ceva patrioate bune ptr. nimic!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.