Merkel face un pas înapoi după scandalul din Germania

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, miercuri, că dorește să oprească fluxul de migranți către Uniunea Europeană și, în același timp, să mențină deschise granițele Uniunii Europene, transmite Reuters.

„Este foarte important pentru mine atât să realizăm o scădere notabilă a fluxului de refugiați, cât și să păstrăm libera circulație a persoanelor în interiorul Uniunii Europene”, a spus Merkel, la o reuniune a Uniunii Creștin-Sociale, aliatul bavarez al partidului său, Uniunea Creștin-Democrată.

Declarația vine în contextul scandalului din Germania, unde aproape o sută de femei au depus plângere susținând că au fost agresate la Koln în noaptea de Anul Nou.

Biroul federal pentru migrație și refugiați a anunțat miercuri că Germania a primit 1,1 milion de solicitanți de azil în 2015.

Afluxul record de refugiați în Germania reprezintă „o șansă”, a afirmat Angela Merkel în alocuțiunea sa de Anul Nou, atrăgând atenția asupra celor care, „plini de ură”, vor „să îi excludă pe ceilalți”, relata AFP la începutul anului.

„Sunt convinsă de acest lucru: dacă este înțeleasă corect, marea sarcină actuală care constă în a primi și integra atâția oameni reprezintă o șansă pentru mâine”, a declarat Angela Merkel, conform sursei citate.

Recomanda
Constantin Dutu 706 Articole
Author