Analiza mandatului Guvernului Grindeanu

Cotidianul a realizat o evaluare paralelă a performanțelor miniștrilor pornind de la cele 106 măsuri identificate ca fiind specifice anului 2017 și, punctual, primelor două trimestre ale anului.

Am punctat indeplinirea masurilor ce i-au revenit fiecarui ministru cu note de la 0 la 2 (0 pentru neîndeplinit, 1 pentru îndeplinit parțial și 2 pentru îndeplinit). Doar 5 miniștri au avut sarcini cu termen de finalizare în primele două trimestre.
Raportul interactiv realizat de Cotidianul arată performanțele reale ale fiecărui ministru, bazându-se pe analiza amănunțită a programului de guvernare. În medie, numărul real de măsuri alocat fiecărui ministru este majorat artificial de 7 ori în evaluarea dată publicității de PSD. Sigur, există și excepții, precum Tudorel Toader, al cărui număr de măsuri a fost majorat de 33 de ori pentru a fi îndeplinite în 108 zile de mandat. Mai punctăm și cazul ministrului de Interne care nu are măsuri cu repere temporale clare în programul de guvernare, dar care a fost prezentat în raportul de evaluare al PSD cu nenumărate sarcini îndeplinite.

Recomanda