Noi detalii despre incendiul uriaș

La ora 10.00, miercuri dimineață incendiul de la fabrica din Orăștie era stins aproape în totalitate. „Efectivele sporite din județul Hunedoara și echipajele sosite în sprijin din județele Alba, Gorj, Sibiu și Timiș, însumând peste 50 de pompieri, au acționat în forță, pe tot parcursul nopții, pentru limitarea incendiului izbucnit la fabrica de uleiuri esențiale din Orăștie. După 12 ore de acțiune pompierii au reușit cu spumogenul dispersat cu tunurile aflate în dotarea a 12 autospeciale să reducă suprafața de ardere de la 5.000 metri patrați la aproximativ 100 mp. Eforturile susținute ale pompierilor au dus la reducerea ariei afectată de incendiu și stoparea propagării arderii la alte obiective de pe platforma industrială. De asemenea, volumul cantității de fum evacuat în atmosferă a fost mult diminuat. În cursul zilei, comisia de cercetare a cauzei de incendiu se va deplasa la locul dezvoltării acestuia și va strânge probe pentru determinarea condițiilor care au generat această ardere. În perioada următoare se va face o evaluare a impactului pe care incendiul l-a avut asupra factorilor de mediu urmând a se lua măsuri în consecință.

Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara a amplasat un echipament fix în vederea monitorizării calității aerului. Operațiunea se va realiza din oră în oră, monitorizarea urmând să continue timp de o săptămână și după lichidarea incendiului.
Recomandăm în continuare populației din Orăștie să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului, să închidă ușile și ferestrele pentru evitarea pătrunderii fumului, să părăseasă zona de manifestare a incendiului și să indentifice locuri sigure și aerisite”, a declarat reprezentantul de presă al ISU Hunedoara.

Orăștieni nu sunt panicați, viața urbei își urmează cursul
Într-un comunicat de presă edili municipiului arată că: „În urma consultărilor purtate în Comitetul Local pentru Situații de Urgență cu toți factorii decidenți, s-a hotărât ca astăzi, 13 septembrie 2017, cursurile unităților de învățământ preșcolare, primare, gimnaziale și liceale din Municipiul Orăștie să se desfășoare normal. Pentru eventuale situații excepționale vom reveni cu detalii.”

Recomanda
Dan Orghici 12 Articole
Author