Parlamentarii îşi fac viața şi mai uşoară: Cer să muncească online

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a declarat marţi că este foarte posibil ca, pe măsură ce campania electorală se apropie, anumite şedinţe de plen să se poată desfăşura în sistem hibrid.

Simonis a fost întrebat dacă deputaţii au intrat deja în campania electorală, având în vedere că de luni două comisii au solicitat să lucreze în sistem online sau în sistem hibrid.

„Nu cred. S-a mai desfăşurat activitatea în comisii în sistemul online pe parcursul întregului an, de când am implementat sistemul online. (…) Faptul că se lucrează în sistem online nu înseamnă că nu se lucrează, se adoptă aceleaşi rapoarte, se transmit la plen aceleaşi rapoarte, se reglementează şi se legiferează aşa cum se legiferează în sistem fizic. Nu ştiu, nu sunt la curent cu această solicitare, nu am condus şedinţa Biroului permanent de ieri, nu ştiu ce se va întâmpla, vom verifica în perioada următoare, dar e foarte posibil ca pe măsură ce ne apropiem de campania electorală şi anumite şedinţe de plen să se poată desfăşura în sistem hibrid. Eu va trebui să fiu la tribună, pentru că de aici se conduce şedinţa, eu şi colegii care vor conduce şedinţele, în schimb ceilalţi colegi vor avea şi posibilitatea să voteze în sistem online”, a spus Simonis la Palatul Parlamentului.

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare, pentru ca parlamentarii să se poată ocupa şi de campaniile electorale.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat luni o solicitare în acest sens din partea preşedintelui Comisiei pentru buget, Iulian Huţucă.

„Având în vedere contextul politic actual marcat de apropierea alegerilor locale şi europarlamentare, dar şi necesitatea adoptării prin lege a unor proiecte legislative, vă adresăm rugămintea de a aproba ca, în perioada rămasă până la sfârşitul actualei sesiuni parlamentare, dezbaterile Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci să se desfăşoare cu prezenţă online. Acest mod de lucru va permite ca atât activitatea legislativă, cât şi cea desfăşurată în vederea alegerilor să se deruleze fără sincope”, a susţinut Huţucă, în solicitare.

Biroul permanent a aprobat, de asemenea, ca şedinţele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor să se desfăşoare în format hibrid până la sfârşitul sesiunii parlamentare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

  1. Parlamentarii nu sunt angajati salariati, deci, nu MUNCESC ! Atata lucru nu intelegeti ? Provocati cititorii cu minciuni.

  2. cine i-a ales p-astia? ce cauta acolo? pe banii cui huzuresc? ei fac legi id dio a te si abuzive, incalca Constitutia Romaniei pe banii tai rumane! nealesi de tine canapelistule!

  3. @tomlin: corect! Sunt infractori organizați în clanuri politice sub numele partid politic! Oricum, nu trebuiesc plătiți pentru că, banii curg de la membri clanurilor, în cazul nostru, membri de partid.

  4. cereti si voi sa munciti online. si mai terminati cu timpenia ca munca de acasa nu e munca. fiecare sa faca cum ii e mai bine. voi de ce nu urmariti sa va fie bine?

  5. Oricum nu făceau nimic acolo…veneau marți dimineață și plecau joi după amiază!…3 zile prezență!!..nu muncă!…
    Votați proștilor plătitori de taxe și impozite niște golani !…

  6. Sa le taie banii de birouri, pentru consilieri,de deplasari si de locuinte de serviciu. Plus injumatatirea numarului lor, sub 300 cum a cerut poporul roman prin referendum. Sa lucreze de acasa strict pe salariu si sa se monitorizeze cat stau on-line in fata camerei. Pe scurt, sunt de acord daca se ajusteaza cheltuielile proportional cu „prestatia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.