Peştele va fi vândut pe bursă

În curând, şi peştele va fi tranzacţionat la bursă. Potrivit unui proiect iniţiat de Ministerul Agriculturii, la Tulcea se va înfiinţa Bursa de Peşte.

Bursa va funcţiona ca un centru de primă vânzare a producţiei piscicole capturate în aria Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării.

Asociaţiile de pescari, pescarii profesionişti şi deţinătorii de amenajări piscicole din această arie vor avea obligaţia de a transporta peştele către cele 14 puncte de colectare ce aparţin bursei. În plus, ei vor putea să comercializeze peştele direct pe bursă.

Investiţia va fi realizată din fonduri europene, iar costul se va ridica la 77 de milioane de lei. Durata de realizare a investiţiei va fi de 18 luni.

În Romania există în jur de 1.500 de pescari autorizaţi în Delta Dunării, 1.000 la Marea Neagră şi aproximativ 800 pe Dunăre.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.