Producția de gaze a Petrom va scădea și în acest an, în nota ultimilor ani, declinul urmând a fi de 7%, comparativ cu 2021, potrivit oficialilor companiei.
“Dacă ne uităm la producția de gaz a OMV Petrom, majoritatea este onshore, deși avem și ceva offshore. Zăcămintele onshore sunt vechi, au servit România foarte bine, dar producția este în declin. Ne așteptăm la o scădere a producției de gaz de 7% în 2022 comparativ cu 2021. De aceea contează atât de mult dezvoltarea Neptun Deep, deoarece va susține securitatea energetică a României și va inversa acest trend cu privire la producția de gaz”, a spus Christinei Verchere, director al Petrom, într-o conferință pe teme energetice.
Anul trecut, producția de gaze a Petrom a scăzut cu 12% comparativ cu anul 2020, după o scădere dramatică, de circa 14,5% în ultimul trimestru al anului, comparativ cu ultimul trimestru din 2020. Astfel, extracția de gaze a Petrom a coborât sub nivelul de 4 miliarde de metri cubi de gaze, până la circa 3,7 miliarde, cel mai mic nivel, cel mai mic nivel din istoria companiei. La acest lucru au contribuit și investițiile mai mici din anul precedent, generate de prețurile mici la gaze. În ultimii 10 ani, producția Petrom s-a redus cu circa 40%, motivația companiei fiind depeltarea naturală a perimetrelor gazeifere. În același timp însă, politica de noi investiții a austriecilor în explorare și producție a fost la cote foarte scăzute. Practic, ei s-au mulțumit să scoată cît gaz se mai poate, din perimetrele pe care le are deja concesionate.
Compania își propune însă să investească în acest an circa 2,6 miliarde de lei în segmentul de explorare și producție, o cifră record între cele din anii anteriori.
Cand Dan Diaconescu a spus ,cred ca prin 2014,in decembrie ca expira concesiunea data austriecilor [care traiesc mai bine datorita gazului si lemnului nostru]si ca ar fi cazul ca productia si distributia sa revina statului roman , nimeni nu a luat in consideratie acest lucru.A doua zi dupa ce a fost pus Ponta Prim Ministru,a fugit la austrieci,sa aranjeze parandaratul si sa prelungeasca contractul.Nimeni nu a comentat,nimic,privatizari de suucces.Ca repercusiune,,Diaconescu in puscarie,,Acum popor roman,ia de aici preturi mari,lipsa gaz,stai in frig.ca vorba ta,,asta ie,,Pentru politicieni,bogatasi ,la banii lor ,nici nu simt <<DAR<< Veti inspira toti ,si voi politicieni si familiile voastre un
aer poluat.CE BAGA SI CE VOR BAGA PE FOC IN CENTRALELE LOR CUMPARATE DIN OCCIDENT, ULEI UZAT DE MASINA,COMBUSTIBIL,CLU SI ALTI COMBUSTIBILI DIN REZIDURI PETROLIERE,CAUCIUCURI,PANTOFI,ZDRENTE,CARBUNE,,PLASTIC,SI ORICE CARE ARDE. LEMNUL GAZUL SUNT SCUMPE SI ,,POLUEAZA,, LA NOI ,NU IN OCCIDENT. CREDETI CA LA MUNTE ESTE AERUL MAI CURAT.PESTE TOT IN TARA FUMUL,ACOPERA ORASELE,SATELE,AMESTECAT CU MIROS DE RAHAT ,DIN CANALIZARILE FACUTE DEFECTOS.SI DIN DEVERSARILE FACUTE DE VIDANJE.SA MA CONTRAZICA CINEVA CA NU ESTE ASA. COPACI CAZUTI PE MUNTE,GRENGI DE COPACI PRIN APE,NIMENI NU LE IA ,SA LE ARDA IN TERMOCENTRALE SI CENTRALE TERMICE,CA NU AU VOIE.AUSTRIECI VOR NUMAI LEMN DE CALITATE,IAR RESTUL SA PUTREZEASCA
Nici o țară sănătoasă la cap nu liberalizează fără concurența reală existentă pe piață. Iar unul dintre concurenți evident trebuie să fie statul român, care de altfel să dicteze prețul pe piață..Insă interesul și buzunarul unora e prea mare..Iar de proști, patrioți, e plină capitala
A controlat cineva, vreodata, contoarele de la sondele de exploatare(pentru acciza)? Cred ca concesiunea , expirata din 2014, trebuie ridicata, daca nu fac investitiii pentru marirea productiei! Ne joaca ca pe hotii de cai, cu gazul rusesc( cumparat de ei ieftin si vindyut noua scum), dar sa vedem pina cind, daca inchide Putin robinetul!
In articol zice ca Petrom, dar de fapt e OMV-Petrom, strainii de la OMV fiind majoritari cu 51%. Urgent lege anti-tradatori cu derogare pentru aplicare retroactiva! Resursele subsolului sunt ale Romaniei si trebuie recuperate prin nationalizare sau prin anularea contractului!
Sigur că nu e îmbrățișată, adevărul, de cele mai multe ori, umblă cu capul spart. Cercetătorii sînt și ei oameni, trebuie să ducă o pîine albă acasă.
Eu n-am despicat cărbune să văd urme de material lemnos. Citesc că aceste urme sînt rare cînd ar trebui să fie la tot pasul deoarece carbonificarea este asemănătoare cu fosilizarea.
Acum 300 de milioane de ani cînd se zice că s-a făcut cărbunele, era carboniferă, erau rășinoase, rășinoase ce au, desigur, rășină ce se face cu timpul chihlimbar. Nu prea se află-n cărbune.
De ce se găsesc urme vegetale sau animale-n cărbune? Un răspuns ar fi cam așa: cărbunele este petrol uscat (germanii au scos petrol din cărbune în timpul războiului), animale sau plante ar fi ajuns, cum?, în acele rezervoare de petrol.
Căutați blogul petroleabiotique!
Verisorul petrolului si gazelor, recte carbunele, provine din materialul organic lemnos de pe vremea cand nici nu se inventasera dinozaurii, fapt vizibil oricui daca despica o bucata de carbune.
De ce petrolul n-ar proveni si el tot din materialele organice rezultate din planctonul mort si alte organisme marine depuse pe fundul marilor de-a lungul mileniilor? Sa nu uitam si ca in mine exista un pericol permanent de explozii din cauza metanului, metanul degajandu-se din straturile de carbune.
Teoria abiogena de formare a petrolului nu prea este imbratisata de cercetatorii din domeniu.
Gazele naturale, precum toate hidrocarburile, nu sînt din putrefacția dinozaurilor (altă minciună) sînt anorganice, hidrogen și carbon la presiuni și temperaturi mari ce se găsesc din plin spre adîncul pămîntului.
Puțurile exploatate la sânge, din prostie și rea intenție, se reumplu în cîțiva ani.
Cum de producția de gaze a scăzut numai de la 1990?
„Minciuni și fraze-i totul ce statele susține” (M Eminescu, 1874)
O scade ca sa faca stocuri pe care sa le vanda la vara ieftin la export, ca sa ne poata vinde noua la iarna gaze scumpe din import luate la mana 3-a.
Petrom și Romgaz nicio investiție pentru a creste producția de gaze.
Pe lângă asta au mai venit și istetii ăștia de la USR/ PNL, sa facă ei ce zice UE, fara să aibă o analiză, uite ce face greendeal.Germania inca nu au închis centralele pe cărbune.Politica proștilor fara consultarea specialiștilor îngroapă România.
Cei mai eficienti agenti rusi in Romania sunt agentii geemani si maghiari , iar romanii trebuie sa ii izoleze inteligent si sa ii trimita la prietenii lor din Dombans si Lugamks .
Avem toata garda pretoriana , de la seful statului cu sapte case corect furate , la seful sri un amarat cu fata de copil retardat , dar care schimba in defavoarea Romaniei orice orientare catre apararea economiei eficienta a statului .
Petrom omv este un act de tradare continua din 2004 incoace , iar redeventa pe petrol constitue o Tlharie .
PLANGETI CA BABELE !,MAI IDIOTILOR CINE I-A FACUT MARI PE AUSTRIECI ??,NU VOI ATI VANDUT ?.VA COMANDA ALTUL IN OGRADA !,CE SUNTETI DECAT NISTE TRADATORI ,NISTE VANDUTI !.
VA FI SI MAI RAU UE NE INGROAPA CA TARA CA NATIE ,ABERATIILE UE SE TIN LANT !,ASTA NU VEDETI ?.
ATI IMPRUMUTAT BANI SI ATI VANDUT SI PAMANTUL TARII CU CE VETI ECHILIBRA VRODATA BALANTA ?.
Câmpurile petroliere și cele de gaze sînt cu chirie, concesionate, pe trei sau patru ani. De ce ANRM (Agenția Națională a Resurselor Minerale) ce se ocupă cu chiriz nu le dă altora, la Romgaz de pildă.
@Antonin Pavlovici Paruskin
-Tot un „rus” controleaza ENGIE.
Tot un rus controleaza OMV
– din grija lu cascase
Ne-am angajat la EU sa fim verzi pana in 2055, au semnat ca primarii pe alea 2 proiecte si trebuie sa reducem extractia… restul e vrajeala
DACA AVEM 80% GAZ DIN PRODUCTIA INTERNA DE CE CRESTE ABERANT PRETUL LA GAZE?NU EI AU INVESTIT IN MAGISLALE ,IN SCHELE DE EXPLOATARE[FORAJ] ,IN CONDUCTE DE GAZE,LE-AU GASIT PE TOATE DE-A GATA,EI AU INVESTIT DOAR IN CONTOARE. CUM AUSTRIECI ,AU PRETUL MAI MIC LA GAZE DECAT NOI,DACA TREANSPORTUL GAZELOR PANA ACOLO PRESUPUNE NISTE COSTURI?
iNTODEAUNA SE MICSOREAZA PRODUCTIA,CA SA JUSTIFICE CRESTEREA PRETURILOR LA GAZE? NU VREA GAZUL SA MAI IESE DIN PAMANT,NUMAI DACA ESTE PRETUL MARE?FORMAREA GAZULUI IN PAMANT ,A SUFERIT COSTURI MAI MARI?.CATA MINCIUNA,CATA IPOCRIZIE SI SARLATANIE.cATE TARI DIN ue SI-AU VANDUT ZACAMINTELE? A DA LA EXPORT ESTE UNA,ATI CUMPARA GAZUL TAU ,DE LA O FIRMA STRAINA LA CELE MAI MARI PRETURI ,ESTE CEA MAI MARE IMBECILITATE<,,INVESTITIILE VOR FI IN MASINI,CALCULATOARE,CONTUARE CU ULTRASUNETE,CUTII DE TABLA UNDE SE MONTEAZA CONTUARE,CONSULTANTA,STUDII DE FEZABILITATE ETC ADICA NIMICURI CARE SA LE USUREZE LOR MUNCA,NU SA CONTRIBUIE LA CRESTEREA PRODUCTIE,SAU IN FOLOSUL CONSUMATORULUI.
au constituit stocurile obligatorii de gaz pentru iarna?
-nu,asta e vina lor!
Tzeapa.omv a luat tot ce putea din Petrom.acum vrea romgaz.primul pas este îndatorarea(1 miliard pentru participația Exxon+investiții).după ce austriecii infiltrați in guvernul Năstase(un tip din grupul de la Cluj) au pus mâna pe Petrom,acum vor Romgaz(Transilvania).scăderea producției e o manevră ordinară.iar prostii pun botul.ex nihilo nihil