Poliţia, îndemn pentru cei care au publicat mesaje critice la adresa refugiaților

Olandezii care au postat pe Twitter mesaje critice cu privire la centrele de azil destinate refugiaților s-au trezit cu polițiștii la ușă, oamenii legii îndemându-i să șteargă postările, informează neurope.eu.

În ultimele luni, polițiștii olandezi au vizitat locuințele mai multor cetățeni care au postat mesaje critice cu privire la centrele de azil din țară. Astfel, în octombrie 2015, în Leeuwarden, aproximativ 20 dintre adversarii programului au primit vizite din partea polițiștilor. Același lucru s-a întâmplat și în Enschede, în unele zone din Brabant. Potrivit presei olandeze, în aceste locuri oamenii și-au exprimat nemulțumirea cu privire la sosirea refugiaților și au deschis o pagină pe Twitter pentru a cere oprirea fluxului de extracomunitari.

Un purtător de cuvânt al poliției a recunoscut că există zece unități de informații care monitorizează în timp real paginile de Facebook și conturile de Twitter, căutând postările care ”merg prea departe”.

Astfel, Mark Jongeneel din orașul Sliedrecht a primit într-o zi vizita Poliției care l-a avertizat că postează prea multe mesaje pe Twitter cu privire la refugiați.

”Avem ordine să vă rugăm să fiți atent la tonul pe care îl folosiți”, i-au transmis oamenii legii.

În aceste condiții, cetățenii s-au plâns că Olanda este pe cale să devină un stat polițienesc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.