Ponta: Săptămâna aceasta a început executarea silită a PSD pentru o datorie din 2009

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat duminică, la Pro TV, că săptămâna aceasta a început executarea silită a formaţiunii pe care o conduce pentru una dintre datoriile din campania electorală din 2009.

„Am făcut un audit după ce am preluat conducerea PSD – extern -, a rezultat că – dincolo de ce am plătit şi acum nu avem datorii către RA-APPS pentru sediu, către utilităţi, către Partidul Socialiştilor Europeni – au rămas din campania din 2009 datorii private către firme private foarte mari, de cinci-şase milioane de euro. Săptămâna aceasta a început executarea silită pentru una dintre ele”, a spus liderul PSD.

Update Partidul Social Democrat a înregistrat datorii către mai mulţi creditori, încă din perioada campaniei electorale din 2009, dar partidul le va achita pe toate, se precizează într-un comunicat de presă al formaţiunii.

În urma efectuării unui audit intern, s-a constatat faptul că datoriile cumulate din ultima campanie electorală au crescut major cuantumul datoriilor partidului.

„Deşi echilibrul financiar al partidului este păstrat, acele datorii din perioada de campanie au ajuns, în ultima perioadă, într-un punct critic, iar unul dintre creditori a ajuns în faza de recuperare a creanţelor îndreptată către bunuri mobile ale partidului prin executare silită. În urma discuţiilor avute cu creditorul, s-a reuşit evitarea executării silite a bunurilor mobile ale PSD”, se precizează în comunicat.

Comunicatul mai arată că PSD îşi va achita toate datoriile, în ciuda modului în care acestea au fost făcute.

„Analizele interne relevă, în acest moment, faptul că, la vremea respectivă, nu au fost înregistrate notele de recepţie a produselor şi serviciilor efectuate în acea perioadă în beneficiul partidului”, se precizează în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8553 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.