Prințul Charles, la Cotroceni: „Un om care prețuiește România și ne promovează” (Video)

Prințul Charles, moștenitorul tronului Marii Britanii, aflat în vizită privată în România, a fost primit duminică la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis. Prințul de Wales l-a invitat pe Iohannis să viziteze Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, invitație pe care președintele a acceptat-o, potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială. Făcând referire la această vizită, președintele a scris pe Facebook că moștenitorul coroanei britanice „vorbește despre România ca despre o parte a sufletului său”.

„M-am întâlnit astăzi, la Palatul Cotroceni, cu Prințul Charles, un om care prețuiește România și care ne promovează locurile transilvane oriunde merge în lume. Mi-a făcut plăcere să mă întâlnesc cu el, mă bucur că ne reprezintă și că vorbește despre România ca despre o parte a sufletului său”, a scris Iohannis pe rețeaua de socializare.

Potrivit comunicatului Președinției, Prințul Charles a rememorat, în debutul întâlnirii de la Cotroceni, prima sa vizită la Sibiu. „Totodată, Alteța Sa Regală a apreciat modul în care municipiul Sibiu s-a dezvoltat în timpul mandatelor domnului Klaus Iohannis, contribuind astfel la protejarea moștenirii istorice și culturale a Transilvaniei. Președintele Klaus Iohannis a apreciat implicarea Prințului de Wales în menținerea specificului comunităților transilvane și încurajarea protejării mediului și a biodiversității din zonă. De asemenea, o altă temă de discuție a fost preocuparea comună pentru punerea în valoare a patrimoniului natural și istoric din întreaga Românie. Totodată, Președintele României a subliniat că va acorda o importanță deosebită în timpul mandatului său prezervării patrimoniului, păstrării tradițiilor istorice și ocrotirii mediului înconjurător. În acest context, Prințul de Wales a menționat experiența de succes a parcurilor naționale din Regatul Unit și a arătat disponibilitatea părții britanice de a sprijini autoritățile române în a implementa bunele practici în acest domeniu”, mai menționează sursa citată.

În cadrul întrevederii, Prințul de Wales a mulțumit României pentru contribuția sa susținută în teatrele de operații și în combaterea terorismului internațional. De asemenea, președintele și Alteța Sa Regală au exprimat îngrijorarea comună pentru evoluțiile din vecinătatea estică a României și în special din Ucraina, se mai arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Prințul Charles a plecat de la Cotroceni după circa 30-40 de minute.

În urmă cu exact un an, pe 31 mai 2014, moștenitorul coroanei britanice era primit la Cotroceni de preşedintele de la acea dată, Traian Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.