Proiectul arhitectural revoluţionar care va lua faţa Dubaiului

Azerbaijanul vrea să pună în umbră Dubaiul cu un proiect arhitectural revoluţionar. Construcţii cu un aspect inspirat de structuri spaţiale vor schimba faţa capitalei Baku.

Capitala era cunoscută până de curând drept Oraşul Negru, din cauza poluării provocate de explotările petroliere.

Proiectul curajos îşi propune să-l transforme în Oraşul Alb. De altfel, întreaga faţă a ţării se va schimba cu lucrări majore de infrastructură.

Până în anul 2015, pe malul Marii Caspice, va fi contruit un hotel în formă de semilună, cu vârfurile înfipte în ţărm, care va avea 33 de etaje. În aceasta zonă s-a deschis un şantier imens, de 220 de hectare, pe locul unei exploatări industriale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.