
Circa 300 de persoane vor fi audiate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave în formă continuată și operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar în formă continuată, în urma a 26 de percheziții efectuate miercuri de polițiști și procurorii DIICOT, în București și județele Ilfov, Dâmbovița și Brașov.
Potrivit anchetatorilor, începând cu luna ianuarie 2024, mai multe persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat în scopul obținerii unor beneficii materiale substanțiale, prin inducerea în eroare a unor persoane interesate de investiții.
Ulterior, la gruparea de criminalitate organizată ar fi aderat alți membri, fiecare dintre ei având un rol bine determinat.
‘Sub paravanul unor societăți comerciale, persoanele cercetate ar fi operaționalizat șase call-center-uri în municipiile București și Brașov, specializate în contactarea unor persoane din Australia, Austria, Canada, Franța, Belgia, Danemarca, Olanda, Suedia, Spania, Italia, interesate de investiții, care ar fi completat cu datele lor de contact formulare online pe pretinse platforme de tranzacționare, distribuite de membrii grupării în spațiul virtual și promovate de aceștia inclusiv prin reclame înșelătoare în care ar fi fost folosite imagini ale unor persoane publice’, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) transmis, miercuri, AGERPRES.
Sub pretextul efectuării unor investiții avantajoase, persoanele cercetate ar fi determinat persoanele vătămate să transfere diferite sume de bani, fără însă ca acestea să intre în posesia pretinsului profit.
‘Persoanele vătămate ar fi fost determinate să instaleze programe de control la distanță pe dispozitivele mobile și să deschidă conturi pe platforme de tranzacționare de cryptomonede sau în cadrul unor companii FinTech, conturi asupra cărora persoanele cercetate în cauză ar fi preluat controlul’, arată sursa citată.
Sumele de bani rezultate din activitatea infracțională ar fi fost transferate de către acestea, prin diferite circuite financiare, în scopul disimulării originii ilicite a acestora.
Acțiunea a fost efectuată de polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, cu sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploiești și Pitești și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
@ 300 ca la Termopile ?
Nu cumva e site-ul francez în care e implicat mucul aiurit și infect plantat la Cotroceni? Am citit doua articole cu același subiect pe criptomonede in care, dădea detalii că, la 1750 lei după o lună se triplează suma, la 90 zile cică suma e peste un milion! Poate e escrocherie, nu știu dar a fost implicat, după cum se mentiona, inclusiv mucul aiurit și infect. Ce-ar fi sa fie realitate!
Alo tov. Ancuța! Orice persoană care are acces la informații clasificate trebuie sa aiba certificat ORNISS! Așa e legea protecției informațiilor clasificate. Toți miniștri trebuie să obțină certificat ORNISS!