Târziu – cârtița rusă în AUR?

Declarațiile de la Iași, din 24 ianuarie, ale lui Claudiu Târziu, numărul 2 în AUR, nu pot trece neamendate. Cităm: ”Astăzi, istoria ne pune iar într-un context în care marile imperii se luptă între ele. Noi suntem la răscruce de vânturi ca de obicei și trebuie să ne descurcăm cu aceste mari imperii, pentru a ne obține suveranitatea sau pentru a ne păstra ce este păstrat din ea și a o întregi. Nu vom fi suverani cu adevărat decât după ce vom reîntregi statul român în granițele lui firești. Basarabia nu poate fi uitată. Ea trebuie să vină acasă. Bucovina de Nord nu poate fi uitată, sudul Basarabiei nu poate fi uitat. Ținutul Herța, Transcarpatia, tot ce a fost și este al națiunii române trebuie să se întoarcă în granițele aceluiași stat.”

Ne-am cam săturat de declarațiile în dodii ale unor membri (de frunte) AUR de cauționare a agresiunii Rusiei în Ucraina, mascată sub forma invocării revizuirii statutului teritoriilor românești de acolo. Până a nu ataca Putin Ucraina, niciunul nu visa nici de Bucovina, nici de Herța și nici de drepturile românilor de acolo. Cum au intrat tancurile ruse (vorba lui Brejnev: balșoi tankinst), cum s-a trezit „patriotismul” în ei. A se lăsa.

Oricum am întoarce-o și am suci-o, a pune pe același plan Statele Unite și Rusia („marile imperii se luptă între ele”) și a călca astfel în picioare azimutul strategic al României este nu numai o gogomănie simplistă și o grandomanie prostească (de care dl Târziu, cam fanfaron mesianic, nu e străin), ci este de-a dreptul iresponsabilitate, în propensiunea spre actul de guvernare a partidului AUR.

Tot așa, a pune pe picior de egalitate – din perspectiva interesului național românesc -politica externă în zonă a unui președinte american vs. un dictator/țar rus („trebuie să ne descurcăm cu aceste mari imperii”) este nu numai o gafă monumentală, mai ales în an electoral, ci și, în subsidiar, o poziție anti-românească, dovedind o lipsă crasă de cultură istorică vis-a-vis de multiplele agresiuni (cel puțin 12 la număr) pe care le-am suferit din partea rușilor în ultimii 300 de ani, începând de la războiul ruso-turc din 1735, când au invadat Moldova trecând Nistrul, și culminând cu ocuparea țării de către Armata Roșie și de către „consilierii” NKVD la sfârșitul războiului, în 1944-45, urmată de aruncarea în prăpastia comunistă din care nici acum nu ne putem reveni.

Apoi, a amesteca statutul Basarabiei, care, într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat, ar putea, teoretic și poate și practic, să revină la patria mamă, cu statutul Bucovinei de Nord – care este parte dintr-un stat cu care România (pentru a fi admisă în NATO) a semnat un tratat, în februarie 1997, de recunoaștere a integrității teritoriale și deci nu poate să revină la țară, în viitorul previzibil, nici teoretic nici practic – este o altă șmecherie populistă târzie, bună de adormit copiii. Dezmembrarea Ucrainei cu oferirea teritoriilor istoric aparținătoare altor țări este exact narativul otrăvit al Kremlinului pe baza căruia își motivează agresiunea în Ucraina. A colporta acest narativ îndrituiește suspiciunea că Târziu ar putea fi omul rușilor în AUR.

Dl Târziu n-a înțeles nici până acum că România nu e la „răscruce de vânturi”, ci e parte din NATO. E parte din Carta ONU de respectare a suveranității și integrității teritoriale a statelor membre. E parte din Actul final de la Helsinki (inviolabilitatea frontierelor și integritatea teritorială a statelor). E parte a Dreptului internațional. Dacă nu înțelege despre ce e vorba, dacă a rămas în faza de sanculot, să stea acasă.

Iată însă că, opac la toate acestea, el dă cu bâta-n baltă, trăgând partidul înapoi, la stadiul în care era nefrecventabil, și dând apă la moară etichetărilor pro-ruse care i s-au lipit – în scopul de a-l compromite – de către adversarii politici (pe care nu e exclus ca Târziu să-i slujească pe dedesubt). Omul se compromite singur. Ori e prost, ori face jocul binomului PSD-PNL, ori e cumpărat de ruși. Înclin spre prima variantă.

Vrem să credem că declarațiile lui Târziu, în „contextul” total nepotrivit al agresiunii ruse în desfășurare, cu scopul declarat de Putin al revizuirii extinderii NATO din 1997, nu sunt și opțiunile liderului AUR, din partea căruia așteptăm o punere la punct. George Simion trebuie să se debaraseze cât mai repede de acest „cal troian”, în afară de cazul în care el însuși a cauționat declarațiile lui Târziu – și-atunci avem Koneț Film.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

86 de Comentarii

 1. Zise alogenul Hellvig care a iesit sa ne spuna ca teritoriile romanesti, luate prin rapt teritorial in urma Pactului Ribentrop-Molotov si inglobate acum in Ucraina, sunt definitiv pierdute? Iar Claudiu Tarziu este cartita rusilor? Si voi ati sarit sa rostogoliti imbecilitatile afirmate de pitic din capula SRI. Ca doar Hellvig e roman sadea si el asculta doar de comenzile transmise direct de CIA si Mossad. Ura si la Otopeni agatat de o aripa de avion, cale batuta. Vai de capul vostru de securisti, nici nu stiti ce intorsatura vor lua lucrurile in aceasta lume. Veti fugi ca potarnichiile din Romania cand se vor precipita lucrurile, din stand sus pe roata veti ajunge sub roata, voi si stapanii vostri externi.Na

 2. Tot AUR este un partid-cartita, aservit lui Putina. Sub masca nationalismului, cartita roade pe dedesubt ca sobolanul.
  Le place gustul Rublelor……[Rumburak]

 3. Să nu dăm în mintea copiilor. E vorba de teatru politic cu actori politici. Târziu joacă după un scenariu politic.
  Toate statele sînt în mâna cîtorva familii de sute de ani. Despre ce trădări vorbim?

 4. Eugen Serbanescu, NATO lui peste prajit nu va mai fi sa fie. Hellvig memoreaza asta daca poti sa pricepi. Occidentul, voi serviciile secrete si urcacanii i-ati zgandarit pe rusi. Vreti sa vedeti cum se va termina in cel mai bun caz toata tarasenia? In cel mai bun caz daca conflictul nu va degenera intr-un razboi termonuclear intre Satan USA si Rusia? In urma
  razboiul doar conventional, Ucraina nu va mai exista pe harta decat mica, mica foarte mica. In urma unui coflict termonuclear, Ucraina va deveni un desert de margele radioactive de sticla. https://www.pravda.ru/world/1941298-razdel_ukaina/

 5. ”Astăzi, istoria ne pune iar într-un context în care marile imperii se luptă între ele.” CORECT.
  „Noi suntem la răscruce de vânturi ca de obicei și trebuie să ne descurcăm cu aceste mari imperii, pentru a ne obține suveranitatea sau pentru a ne păstra ce este păstrat din ea și a o întregi.” CORECT.
  „Nu vom fi suverani cu adevărat decât după ce vom reîntregi statul român în granițele lui firești.” CORECT.
  „Basarabia nu poate fi uitată. Ea trebuie să vină acasă.” CORECT.
  „Bucovina de Nord nu poate fi uitată, sudul Basarabiei nu poate fi uitat. Ținutul Herța, Transcarpatia, tot ce a fost și este al națiunii române trebuie să se întoarcă în granițele aceluiași stat.” CORECT .

 6. domnul Șerbănescu habar-n-are că tratatul cu Ucraina s-a încheiat pe o perioadă de 10 ani cu posibilitatea denunțării lui la fiecare 5 ani; bineînțeles cu înștiințarea în prealabil a celeilalte părți.
  Basarabia, Bucovina, Herța și Maramureșul nu au nici o legătură cu războiul lui Putin.
  dar iată ce spunea și Parlamenul României în 1991:
  ” Parlamentul României a luat cunoştinţa de hotărîrea autorităţilor de la Kiev de a organiza la 1 decembrie 1991 un referendum asupra independentei Republicii Ucraina(..). Avînd în vedere ca acest referendum ar urma să se desfăşoare şi pe teritoriile româneşti – Bucovina de Nord, Tinutul Herta, Tinutul Hotin, precum şi judeţele din sudul Basarabiei -, Parlamentul României declara solemn ca aceste teritorii au fost rupte din trupul tarii, iar Pactul Ribbentrop-Molotov a fost declarat nul şi neavenit, ab initio, de U.R.S.S. la 24 decembrie 1989 şi de Parlamentul României la 24 iunie 1991.
  Parlamentul României cere parlamentelor şi guvernelor tuturor statelor care vor recunoaşte independenta Ucrainei sa declare expres ca aceasta recunoştinţă nu se extinde asupra teritoriilor româneşti menţionate.
  Parlamentul României solicita guvernului tarii sa înceapă de urgenta negocieri cu autorităţile de la Kiev în problema teritoriilor româneşti anexate cu forta de U.R.S.S.”

 7. România nu este un stat expansionist, aici greșește Târziu, ‘imperiile’ nu sunt interesate de suveranitatea statelor prin însăsi definiția lor, că suntem ‘la răscrucea intereselor altora’ este de domeniul evidenței. In topic : AUR este o formațiune venită din ‘spuma intereselor locale’, pe cale de consecință, nu intră în vederea ‘imperiilor’. Caravana medicală îi va aduce voturi la parlamentare. Off-topic : la europarlamentare singurele voci credibile sunt reprezentate de Terheș și Ciuhodaru.

 8. Nu sunt membru sau simpatizant AUR, nu mai intereseaza sa votez cu acest partid, dar domnul Tarziu are dreptate.
  Articolul este o manipulare grosolana a unui americanofil total.
  Toata lumea vorbeste ca acest razboi este razboiul SUA impotriva Rusiei, chiar Biden a spus ca acest razboi este cel mai ieftin pe care SUA l-a purtat pentru ca nu mor americani.
  Sa il faci pe Tarziu pentru adebarurile spuse in fgent rus este o mitocanie si un DISPRET la adresa intereselor Romamiei.
  Tarziu spune ceea ce cred majoritatea romanilor, dar vine acest domn si da cu batul.

  Domnule Serbamescu uita ca am mai avut un partener strategic, pe Germania, care ne-a tarat intr-un razboi devastator si ca am contribuit cu zel la uciderea a 22 milioane de rusi si a evreilor din Regiunea Trasnistria pe care am administrat-o.
  „Partenerul strategic” Germania a dat Bucovina Rusiei si Ardealul de Nord Ungariei, iar noi nu am miscat un deget, ba am ramas parteneri credinciosi.

  Ukraina a facut tote nefacutele impotriva Romaniei, dar si a minoritaii romane din Ulkraina, iar noi, intr-o nesimtire totala a politicienilor incheiem cu aceasta tara cu tendinte clar naziste, acorduri strategice, Ukraina actioneaza impotriva minoritatii romanilor cu banii dati de Romania.

  Sa va fie rusine pentru acest articol, nedrepot si mincinos!!!!

 9. PS
  Sa NU uitai ca SUA a singura tara care nu a fost de acord ca Bucovina sa fie data Romaniei a fost SUA, care a plecat trantind usa si nu a semnat tratatul de la paris de dupa primul razboi mondial. pana si Rusia a semnat Trataul, dar SUA nu a fost de acord.
  Daca interesele SUA o vor cere pentru o apropiare de Ungaria sa nu va mirati daca Ardealul de Nord se separa, daca Bucovina romaneasca va fi data Ukrainei, care deja a pretins ca este ocupata ilegal…

  Avem vreo 5000 de soldati din tari NATO carora in afara de cazare le platim si hrana zilnica, adica 300 de euro de soldat. Adica intr-o zi numai pe rana Romania cheltuieste 1,5 milioane euro, afica 45 milioane euro pe luna, iar pe an 540 milioane euro.
  In plus, americanii vor baza militara langa Campia Turii, dar construita tot pe banii nostri.

  Acu ma astept sa fiu si eu facut agent rus, ca pe idioti ata ii duce capul in fata TRISTULUI ADEVAR!!!!

 10. esti un mare dobitoc. Claudiu Tarziu vorbeste despre unire de peste 15 ani, de cand nici nu era in AUR. La fel si Simion.

  Sper că esti doar dobitoc, nu ticalos.

 11. A fi împotriva destabilizării economiei românești (ceeea ce a mai rămas din ea) în favoarea Ucrainei (nu este războiul nostru, chiar dacă mulți se chinuie să inducă, subliminal, aceast mesaj) nu înseamnă că esti ‘cârtiță rusească’, putinist sau rusofil. Off-topic : țari aparținând UE vorbesc despre importurile de gaz rusesc.

 12. To’arsu Genu serbanescu – unde vezi mai draga….” cirtite „? si de ce nu ar reveni teritoriile susmentionate la Romania ? Nenea ghiocelul , ce ar fi sa-ti plimbi ” trinjii” prin alta parte ? daca Tarziu e cirtita putinista tu esti urkac veritabil. ” Pactul Ribentropp-Molotov ” iti spune ceva ? Dar ” Diktatul de la Viena” ?Suferi de angoase tovarase cominternist ?” Nu am atitea topoare cite cozi de topor aveti voi”. Stalin dixit.Voi sunteti ” cozile de topor” , ale cui ?Iata unde-i cirtita . Pe paginile Cotidianul.Citi firfirici si cine te-a platit serbanescule pentru asa sceva ? La tine „scirbavnicul madular ” tine loc de teasta ? ” Nu stiu de-ti mai amintesti ,/ Vorba din batrini lasata ./ Dintr-o betie te trezesti,/Dar din PROSTIE niciodata ” !

 13. Doar ca inTarziatul era un mare necunoscut pana sa-i ridice Hellvig mingea la fileu. Asa a procedat si analistul Coti criticandu-l zilnic pe buzoian, l-a victimizat gratuit. Poate, dupa ce castiga toate alegerile, sare si el cu o subventie la gazeta.

 14. Ce zice Tarziu este PERFECT ADEVARAT. De aia i-a si enervat pe cei de la Cotidianul, care au ordin sa prezinte altfel lucrurile.

 15. Mă,. știi ceva,.. Nu mi-e de loc simpatic nici moaca , nici partidul lui, dar să vii mereu cu putinisme dacă ai o altă părere politică decît orientarea dictată de mafie, e clar imbecilitate jurnalistică..

 16. serbanescule cand vei avera de dat cu sebsmenatul pentru scrierile tale antiromanesti ce vei sune, ca ai primit ordin?

 17. Un articol penibil, al unui aservit marilor puteri. Forta AUR !!!

 18. Bai Serbanescule, te stiam baiat destept dar esti mai prost ca Jirinovski! Omul are dreptate 100%, iar tu ar trebui sa-ti tii gura! Sau nu-ti convine sa ne recapatam teritoriile stravechi,?! Probabil ii astepti pe americani sa ti le deie, dar tine minte ca fara acordul lui Putin nu vei primi nimic!

 19. Hopa! A sărit, activat sau doar din condiție slugarnic, și domnul Eugen Șerbănescu să completeze doct și prin comparație antagonistă democratica pacifistă USA-NATO cu belicoasa țaristo-tiranica Federația Rusă și binevoitorul și negociatorul președinte Biden cu dictatorul președinte Putin. Știe toată lumea cine sunt fiecare. Oricum pentru ce sunt Federația Rusă și USA în prezent este mai puțin probabil ca președintele Putin să fie politic și decizional prizonierul cuiva, în timp ce președintele Biden poate fi prizonier în decizii complexului militaro-industrial și bancar american.

 20. Mircea Nicola Ti-ai angaja sa aiba grija de afacerea ta pe unul de la aur? Sa se ocupe de banii tai. Sa-ti duca copiii la scoala. Sa te reprezinte .Sau sa te afisezi cu un aurist undeva la restaurant. Nu cred. Vorbeste doar prosteala din tine.

 21. „Ne-am cam săturat”, „Vrem să credem că”, cine sunteți voi aștia ??? Stăpâni peste iobagi sau ce ?

 22. nu suntem la rascruce de vanturi? Nu sunt doua lumi ca sa nu spun imperii care se confrunta indirect? Una aprovizioneaza sa ofera voluntari alte ataca de partea cealalta. Noi suntem in NATO? Romania finanteaza Rusia? NU, dar nu mai stiu pt ca dvs afirmati ca un partid parlamentar face sau gandeste ciudat. Sunt un analfabet asa ca va rog sa ma lamuriti Bucovina de Nord, Tinutul Hertei, jud. din sudul R Moldova au fost teritoriu romanesc sau NU? Bun daca romanii doresc intregirea Romaniei, desi NU CRED CA NE VOM UNI e o ILUZIE, dar daca s-ar intampla inseamna ca sunt rusofili? Pai pana acum cativa ani era lozinca:”rusii ne-au luat” acum daca unii le vor de la cei care le-au luat nu mai sunt impotriva Rusiei? Aveti toti boii acasa? Credeti ca daca atacati un om/partid veti deveni mai ”frecventabil”? Aveti cheita? Ce-ati facut pana in ’89? Nu cumva ati cantat PCR-ul si URSS-ul si acum ati devenit la batranete ca si multi altii din proletari burghezi care ati schimbat foaia pt un blid de atentie? Viata DVS. nu a inceput la 43 de ani, in ’89…cate lucruri aveti de ascuns pana la aceasta varsta de pe wiki nu apare NIMIC?

 23. AiURitii au atins măiestria in ceea ce priveste demagogia ieftină. Ciudat este ca aceste jivine aiurite su fost niste oameni obișnuiti. I-au cucerit insa imperialismul, cristalizat in formule usor de digerat…Atacând tarile vecine, Tarziu, tigan din tata-n fiu, iti face impresia unui bandit strasnic înarmat care da navala intr-o casă locuita de oameni pașnici. In fond, viata capeteniilor sectei de AiURiti, atitudinea lor este aceea a unei cartite kremlineze, care gaureste galerii, afanand pământul sub temeliile statului, ca sa se prăbușească. Belicoasa alianta a Urii împotriva tuturor Romanilor glorifica razboiul dement al dementului Putin, atribuindu-i justificari de o inalta moralitate. In nebunia lor, aceste jivine bizare care confundă satra cu vatra au scos artileria la bătaie. Bombardierile bombardeaza, mitralierele mitraliaza, rachetele racheteaza si ei, AiURitii, necheaza:”Puneti botul, dati cu votul. Romania Mare = Romania moareeee!” Doamne, ocrotește pe Români de AiURiti kremlinezi si de alți câini!!!

 24. Sunt nevoit sa salut reschimbarea spectaculoasa de cap compas la DIRECTIA ANALITICA CORECTA pe care o parasise la un moment dat Dl Serbanescu!!! Dar, vorba AGENTULUI SOVIETIC Bramburak, POLITICA SECURISTA din Romania COLCAIE de CARTITZE, pe care a uitat sa le numeasca SOVIETICE!!! Mesajul lu Tardiv e tipic TUTUROR CARTITZELOR SOVIETICE, inclusiv din MEDIA, nu numai ShoshoTROACA si toti „patriotarzii” de serviciu AUTODESCOPERITI dupa 22 febr 2022 cand URSS-Rasputin a ATACAT MISELESTE STATUL SUVERAN Ucraina!!!

  Te pomenesti ca SeMe Ivan a fost degradat la rangul de marsupial sovietic? Nu mai spun de toti PROFI care cocheteaza cu aceasta FACATURA, ca AGENT si ca partid, a Comintern si a Securitatii care pregateste ZGOMOTOS SUCCESIUNEA!!!

 25. „Îmbracă-te în doliu, frumoasă Bucovină,/ Cu cipru verde-ncinge antică fruntea ta;/ Acuma din pleiada-ţi auroasă şi senină/ Se stinse un luceafăr, se stinse o lumină,/ Se stinse-o dalbă stea!”

  Acestea sunt versuri din poezia La moartea lui Aron Pumnul, poezia de debut a GENIULUI cel PATRIOT Mihai Eminescu la Cernăuţi.

 26. Sar in sus trolii americani si cartitele sorosiste. Ei spun ca Bucovina a fost totdeauna ucraineana. Ce sa mai vorbim de Basarabia sau tinutul Herta. Peste 10 ani cand respectivele o sa fie parte din Rusia o sa schimbe palca. O sa uite minciunile de azi. Brusc aceste teritorii vor fi romanesti si noi o sa trebuiasca sa murim pentru interesele trolilor americani. De ce sa nu luam teritoriile cand pica Ucraina, fara varsare de sange? Ca suntem carne de tun pentru trolii americani?

 27. „Mircea Nicola Ti-ai angaja sa aiba grija de afacerea ta pe unul de la aur? Sa se ocupe de banii tai. Sa-ti duca copiii la scoala. Sa te reprezinte .Sau sa te afisezi cu un aurist undeva la restaurant” [caca maca]

  Schimba-ti ID-ul sa pot sa-ti zic RESPECT. Aia cu dusul copiilor la scoala este dementiala, mai ales ca ar trebui sa-i si readuca acasa. Mi-ai dat o intrebare: AUR nu este partidul celor fara de copii ? Scapam repede de ei, intr-o generatie.

 28. In 1939 URSS-Stalin a ATACAT si OCUPAT MISELESTE taramul STATULUI SUVERAN Romania Mare !
  In 1991 MAIDANUL cel ‘ucran a CONTINUAT sa OCUPE MISELESTE taramul STATULUI SUVERAN Romania !

 29. ,,în prăpastia comunistă ” Romania (Poporul roman)s-a alfabetizat, s-a industrializat si si-a achitat datoriile fata de toti – e drept cu mari sacrificii, dar am fost liberi economic. sa nu spuneti ca a fost o industrie si un invatamant de rahat ca va faceti de ras, dovada fosti studenti straini, care au ajuns oameni de stat, sau mari afaceristi la ei in tara si care doresc sa colaboreze cu Romania, dar ea (Romania) nu mai are ce sa faca -industrie – zero, comert international – zero, cercetare – zero, etc. Deci care sunt binefacerile dupa lovitura din decembrie 1989?- Statut de colonie. E drept ca ai libertatea sa pleci afara, sa urli la luna, ca politicienii sunt vanduti),ca magazinele sunt pline cu de toate, dar marea majoritate a populatiei este saraca. AJUNGE!

 30. Nu cred că Târziu ăsta e omul rușilor, dar nu exclud varianta. Mă gândesc că oricât de proști ar fi rușii nu și-ar face de lucru cu unii mai proști decât ei.Sunt sigură însă de alte două persoane că sunt conserve rusești: Ion Cristoiu și, marea mea dezamăgire, Andrei Marga. El a vorbit primul despre teritoriile la care Ucraina ar trebui să renunțe și, spre stupoarea mea, primul care s-a trezit să-i țină hangul a fost Cornel Nistorescu. După aceea s-a lăsat tăcerea la Cotidianul , dar pe mine nu m-a lăsat memoria.

 31. …am citit pana la fraza genul…pana la izbucnirea razboiului…nu-i interesau…aici m-am oprit, restul este vanare de vant…simion are interdictie de a intra in cele doua tari care au in compozitia lor teritorii vechi, romanesti, locuite de romani tocmai ca au fost acolo, au avut initiative, adica au incercat!…iar in discurs nu se spune nimic spectaculos, se exprima o realitate: suntem in bataia furtunii iscate de confruntarea titanilor, mici si neinsemnati…si, asa neajutorati, ne trebuie oameni mari la conducere, pentru a se termina bine pentru tara…acum un exercitiu de imaginatie: daca ucranii vor fi cuceriti si desfiintati de rusi iar cei din urma vor retroceda teritoriile apartinatorilor de drept, ce-ati vrea sa faca politicienii nostri?…ar refuza?…pai si ungurii, si polonii abia ar astepta!…

 32. Dl. Șerbănescu folosește logica elementară pe o temă care poate fi abordată mult mai facil din mușchi, din mușchiul meu.
  Cu toții ne-am fi dorit o democrație populară ca-n Coreea de Nord, dar atât s-a putut, ne-am trezit în aceeași barcă alături de statele lumii a treia, Suedia, Finlanda.
  Românii n-au nevoie de o lume mai bună, ei se descurcă foarte bine într-o zonă gri/tampon. Și pe vremea lui Ceaușescu n-aveam de niciunele, și deși eram cu rușii, nu ne lipseau f. tare Bucovina de Nord și Suedia de Sud.

 33. AUR a dovedoit inca o data ca ‘lupul rus isi schimba blana ,dar naravul nu ” Generalii rusofili din AUR,de ex Mircea Chelaru dovedeste ca panaramele tratatului de la Varsovia inca dau din coada in Romania
  Tarziu e din generatia ‘tanara’si poftim de vezi imbecilitati pe acest raspopit, si nu e Mache Turnatorisitu sau vreun profesor universitar kominternist din valea Iordanului sau vreo sosoaka iesita de sub biroul unui spion rus
  Pericolul rus e stare de fapt permanenta ….

 34. AUR a dovedit inca o data ca ‘lupul rus isi schimba blana ,dar naravul nu ” Generalii rusofili din AUR,de ex Mircea Chelaru dovedeste ca panaramele tratatului de la Varsovia inca dau din coada in Romania
  Tarziu e din generatia ‘tanara’si poftim de vezi imbecilitati pe acest raspopit, si nu e Mache Turnatorisitu sau vreun profesor universitar kominternist din valea Iordanului, vreu betiv lider AUR sau vreo sosoaka iesita de sub biroul unui spion rus
  Pericolul rus e stare de fapt permanenta ….

 35. cum zicea boierimea romana la 1800:”mai bine cu turcii ,decat cu rusii,rusii ne jupoaie de vii de lacomi ce sunt’

 36. …pt elena popa…cu tot respectul, puteti sa-i banuiti pe rusi de orice, numai de prostie,nu!…in materie de informatii si contrainformatii sunt…stralucitori!…credeti-ma, am activat pe slavi, ii cunosc foarte bine, o adevarata provocare!…

 37. Acesti Circari care vor credit electorale ISI Scot din dulapul mucegait al serviciilor pline de sekuristi comunisti,replicile provocatore al arhetipului unei anumite fase de romani ,votanti Aur.Va dau un sfat prietenesc cand un politician iti PROMITE Ceva priveste Acea promisiune exact in contrariu si vezi cat de demagog si mincinos e,El doar iti spune ce ai tu nevoie si El nu v.a face cu buna stiinta.Incetati sa mai votati,nu faceti decat sa legittimati pe Cei care v.au adus in pozitia care santeti 90°😉

 38. E hilar sa auzim pe niste corcituri vorbind despre unire.. Daca te uiti mai bine la mecla retardatului ăsta, vezi cu ochiul liber cum urlă satraro-tatarul din el. O plosnita ticăloasa! Aceasta construcție macabra de AiURiti, aceasta plamada toxică de subumani, certati cu bunul simț si cu logica, pe care niste cetățeni profund dezorientați, needucați politic, înapoiați cultural, buimaciti spiritual, senili, trogloditi si cu tare din comunism vomeaza sa-i reprezinte. Nesfârșite, cu adevărat, sunt paradoxurile naturii! Crede cineva, cumva, ca acest unionist de chiuveta va uita de sine pentru ceilalți multi si prosti, macar o singură dată? Lucrul e cu neputință! Crede cineva ca Simion, Tarziu, SoSocola etc. sunt gata sa apere România, ba chiar să moara pentru ea? Liniștiti-va! Crede cineva ca acesti patrioti de caverna, ca acesti naționaliști de taverna vor duce Crucea Neamului in spate, in genunchi, naclaiti de sudori? Sa fim serioși! Ei se vor cățăra pe cruce, in copaci, pe stâlpi, numai ca să fie vazuti de cat mai departe. Credeti ca macar unul se va expune in chip de parapet la gloantele rusesti? Nuuuu! Patrie! Ideal! Cauza! Viitor! Sănătate! Toatea acestea nu reprezinta pentru secta de AiURiti decat niste formule goale. In concluzie, avem de-a face cu o haita de lighioane bilicoase care bantuie societatea si cântă „Hora Uneltiri!”.

 39. SUA sint in prag de razboi civil pt ca luminile de la Washington tin mortis sa inunde tara cu milioane de babuini, in deplin dispret fata de propria populatie. Pentru asta si multe altele, anul asta sint toate sansele sa fie maturati de la butoane, cu tot cu apucaturile lor belicoase manifestate pe toata planeta. In acel moment domnul Eugen Serbanescu va ramane cu „azimutul strategic al Romaniei” in mana si va trebui sa se duca impreuna cu dulapul prezidential si cu ciolacu sa lupte pt Ucraina si pentru teritoriile ei stramosesti.

 40. …pt cei care nu inteleg nimic…fractura de logica:pai daca este omul rusilor si castiga alegerile, de ce ne-ar mai ataca noul aliat?…aici este talcul, si poate cheia spuselor tarziului…in rest, pt cei care, in lipsa de argumente apeleaza la infatisarea fizica…baieti, chiar daca voi aratati acum precum chiparosii, veste trista: cu varsta se duce si frumusetea…se pierde…cu inteligenta este alta poveste dar mi-as pierde timpul cu voi, asa incat trec direct la concluzie: in acest domeniu nu sunteti in pericol, nu puteti pierde ceva ce n-ati avut niciodata!…

 41. Digi 24 …Cotidianu …uneori seamana ca 2 picaturi de apa
  Cotidianu …cu fundul in 2 luntre …uneori secu pe fata

 42. IMBATRINESTE URIT DOMNU STEFANESCU CEI DE LA AUR O SPUN CU VOCE TARE SPRE DEOSEBIRE DE ALTII CARE TOT ASA GINDESC DAR SOPTESC PE LA COLTURI .DE AICI SI PINA SA/I ACUZI CA SUNT INFILTRATI AI MOSCOVEI E CALE LUGA DAR SI LA PSD SI PNL LE SUFLA/N CEAFA AUR .

 43. „Crede cineva ca Simion, Tarziu, SoSocola etc. sunt gata sa apere România, ba chiar să moara pentru ea?” [Sandu]

  Nu te mai trada tuasu gradu’ (Sandu), numai la voi, la popota, „se moare” cu capul pe masa pe care o servesti ! La civili este altfel, credeam ca ai invatat citindu-ti lucrarea de doctorat, ca sa primesti gradu’ !

 44. cârtițele stau în pământ și rod la rădăcină. tac și fac.
  omul acela a spus la lumina soarelui ce cred toți românii, dar nu pot să spună.
  nu e cârtiță.

 45. Au sarit tradatorii sa-si apere stapanii. Pedeapsa pentru tradare va fi reintrodusa in toata europa mai devreme decat cred unii. Afd are oficial 25% dar in realitate peste jumate din nemti i sustin. fraudele electorale nu vor putea fi mascate mult timp.
  AUR desi e un partid de desculti, desi e atacat de toata massmedia de partid are 20%. Daca ar trai Vadim ar lua 60%.

 46. Eu cred că trompete precum acest Eugen Șerbănescu sau Ilie Stoian le sunt băgate pe găt celor de la „Cotidianul”, drept condiție pentru a-și păstra un minim de respectabilitate și independență. Presa liberă nu mai există. Pentru a mai fi lăsată un pic în pace, trebuie să accepte și niște trompete…

 47. Sosoaca si Aur au pierdut credit din cauza ca au Dar kix și s.au deconspirat că deturnează și acapareaza nemulțumiții și nu pot face nici o mișcare ,decât cespune Ue și SUA și cu fermierii si transportatorii le.a mers prost,acum a fost ghiontit asta Târziul sa mai spuna ceva bombastic sa mai atraga niste botanți,că știu că le place să audă despre România Mare și Teritorii reîntregite.CIRC PENTRU FRAIERI

 48. observ reactii isterice la ce a zis alde tarziu.
  acest text e unul din ele. e in acelasi ton cu eduard hellvig. coincidenta?
  romanii s-au trezit ca sunt nationalisti azi? oare? sau e doar autorul rau intentionat?
  ungaria e in ue, nato, schengen si alte entitati la care Romania doar viseaza. si duce o politica secesionista in ucraina, Romania, serbia, slovacia etc.

 49. Faptul ca dupa ce a conceput titlul dur Dl Serbanescu a capatat niste frisoane ideologice si in analiza a schimbat MACAZUL dand-o
  pe celebra „prostocratie”-referitoare la CARTITZA SOVIETICA Tardiv-a lu PROFI Marga nu are cum sa mai surprinda…Teama clara de REPRESALIILE CARTITZELOR SOVIETICE DEPLIN CONSPIRATE care au pus SECHESTRU PE ROMANIA de 35 de ani!!!

  De altfel, „narativul” lui Serbanescu e extrem de confuz stiindu-se ca FACATURA „politica” e iesita din spuma Marii Negre lasata ca DARA de corabia argonautilor…O facatura pe tiparul MILIARDARULUI COMINTERNIST Söros, AGENTUL lu Gorby care A INTERMEDIAT cu
  FOSTUL SAU DIRECTOR al FILIALEI Comintern Langley, Bushbush al Batranul legendat la Hacienda Alba, acordarea mai multor MII DE MILIARDE de dolari IMPERIULUI COLONIAL SOVIETIC URSS, ca sa-si retraga Armata Rosie din CENTRUL si ESTUL Europei, dar fara sa se convina si RETRAGEREA SUTELOR DE MII de AGENTI DEPLIN CONSPIRATI si ILEGALI!!!

  In loc de CAPITALISM ILEGALII au „reconstruit” PSEUDODEMOCRATII PSEUDOCAPITALISTE!!! Sa nu fi stiut CIA cine erau TAVARISCI care
  au preluat puterea asigurand CONTINUITATEA?

  E adevarat, ROMANIA GENERICA MULTIMILENARA a fost CIUNTITA SAMAVOLNIC de SATRAPII BOLSEVICI si la fel de adevarata e necesitatea
  REPARATIEI, formulare ocolita de CARTITZA BOLSEVICA Tardiv, dar asa cum bine a spus Serbanescu CONTEXTUL ales de aceasta aparitie
  politica tardiv de tarzie, ATACAREA CRIMINALA a STATULUI SUVERAN Ucraina de catre URSS-Rasputin, il demasca!!!Pe unde umbla acest
  deplin conspirat si tATICUL lui in 1990 cand Ilici GENOCID ne-a „infratit” cu CARTITZA SOVIETICA Snegur? Dar in 1991 cand Ucraina a redevenit STAT SUVERAN, la fel ca in 1918 si transformat in 1922 in COLONIE SOVIETICA? Dar in 1997 cand alte CARTITZE SOVIETICE au batut in cuie TRATATUL TRADARII NATIONALE?

 50. la 5 zile de la sărbătoarea zilei unirii am ajuns să-i acuzăm pe cei care încă vorbesc despre idealul unirii de faptul că ar fi agenții unei puteri ostile României! domnule șerbănescu, du-te ,domnule, și fă-ți un control! nu ți-e rușine!?

 51. Într-adevăr, oamenii mari au facut România Mare. Oamenii mici, fac valuri in closet. Constient sau inconștient, complice cu vrajmasii neamului nostru, sleahta pseudo-unionista isi pune tot naravul infect in slujba „edificarii” unei opere de oroare: campanii de vrajba, campanii de violenta, actiuni de demagogie dezolanta si diversiune daunatoare statului. Pagina pe care au scris-o inaintasii nostri este o pagină de aur. Ce fac lepadaturile AiURite – vietuitoare apocaliptice din Casa Poporului, suflete josnice de politicieni – e un joc monstruos de cinic. Or, patriotismul nu poate fi practicat smechereste (tiganeste). Astia, impostorii hamesiti, nu practica decat brutalitatea ignara, bășcălia de periferie, vorbitul aiurea si comedia. Pentru bulibasii din fruntea slehtii sinistre, patriotismul e agresiune putinista, sovinism, orbanism si dogmă nazisto-kremlineza: „Putem merge fara grija până la limita lipsei de măsură”. Traim totusi in nsec. XXI. Traim in România.Nu poti compara piticienii care au pus România pe picioare cu sectaristii care schilodesc TARA. Elita de atunci avea conștiința unei misiuni istorice. Patriotismul nu era o fațadă pentru francezul Carol Davila, pentru armeanul Spiru Haret s.a. Nu poti compara România de astăzi cu Fascista Rusie. Romanismul de „aur” este o minciună pentru prosti. AiURitii vor sa castige voturi, fara a avea un proiect politic de dezvoltare a societatii sau a solidarității sociale. Adevarul este ca sleahta aur este rezultatul nimicniciei, al delirului de grandoare, al vulgarității si iresponsabilitatii. Ei vor sa bage România in izolare, dupa modelul idolului lor, Puțin.

 52. …pt sandu…vezi ca este un articol ce explica metodele pe care le foloseste draga si civilizata ue pentru a-si impune vointa unor state membre care nu prea inghit totul pe nemestecate…daca asta este modelul de democratie pe care-l ofera si pe care- admiri, eu spun nu, multumesc…

 53. „Până a nu ataca Putin Ucraina, niciunul nu visa nici de Bucovina, nici de Herța și nici de drepturile românilor de acolo. Cum au intrat tancurile ruse (vorba lui Brejnev: balșoi tankinst), cum s-a trezit „patriotismul” în ei. A se lăsa”, zice zglobiul domn Șerbănescu.
  De când face presă omul ăsta n-a auzit de Universitatea Românilor de Pretutindeni de la Izvoru Mureșului (a XX-a ediție în 2023)? Ei, acolo s-a spus în fiecare an ce a zis Târziu la Iași. Ai dormit în papuci 20 de ani, bătrâne – și cred că și mai înainte!

 54. acum 19 ani am vorbit in fata unora…din Basarabia, Bucovina, etc. Ba am intalnit in Romania poieti din Cernauti care isi exprimau durerea in cadrul unor intalniri culturale. A existat o voce din Romania a romanilor din Bucovina si Basarabia s-a numit poetul sijurnalistul Lazar Ladariu, a fost o profesoara din Romania care le-a dus un clopot unor bucovineni o chema Maria Puia, dupa 1989 si poate pana la intrarea in marea familie unuii intelectuali din Romania au avut legaturi cu Bucovina si Basarabia…

 55. Tot felul de inși nu-și văd ignoranța și micimea de caracter și se supraestimează.O vezi pe aceasta Elena Popa cum bate cîmpii voioasă, ca prostul care nu știe pe ce lume se află, dar pofticios să lingușească.Două chestiuni. Prima, construcția Ucrainei este cu teritorii care de drept istoric și de drept internațional sunt ale altora. Se știe și la Casa Albă. Germania știe, a spus demult că nu s-a încheiat discuția teritoriilor. Cum au spus-o intelectualii României – de la Iorga, Liviu Rebreanu, Constantiniu, trecând în zilele noastre prin A.Marga, I.Cristoiu, C.Nistorescu, la enorm de mulți care-și spun părerea, chiar dacă nu în cărți și ziare – nu va fi pace în Ucraina fără a normaliza situația teritoriilor.Bucovina nu este dată definitiv prin nici un act. Chiar Stalin a vorbit de 30 de ani. Liderii din Ungaria au dreptate să amintească documente. A doua chestiune este că Târziu formulează stângaci o problemă reală și nu știe cum să o abordeze. Bucovina și Basarabia sunt dosare istorice diferite și trebuie examinate diferit.Dar Eugen Șerbănescu, oportunist ca totdeauna, profită pentru a face o gafă și mai mare. Trebuie cujetat dincolo de oportuniști și ignoranți vădiți. Istoria nu s-a sfârșit.

 56. Foarte , foarte …. foarte posibil. Chiar daca aceasta cartita a fost descoperita cam tarziu.

  Insa , Hellvig stie bine …. de ce …..

 57. Speritoarea cu putinismul și Rusia este gogoașa unor needucați, care vor să profite. Putinismul e o viziune asupra Rusiei – dar cărțile care o prezintă nu-s la noi. La noi s-a umplut cu propagandă ieftină. Rusia nu are nevoie de intermediari și nu-i bagă în seamă pe cei din România, căci știe că poate discuta orice la Washington, Berlin, Paris și Beijing. Așa că ce zic la noi tot felul de necunoscători (Charlie, Elena Popa, Eugen Șerbănescu etc.) e apă de ploaie. Românii sunt oameni care au și ei libertaea și demnitatea de a cugeta cu capul lor. De ce să depindă de gogoșile needucaților?

 58. Din nou mare aglomeratie pe forum, SCLAVETII SOVIETICI ROBOTI si CLONELE lor nenumarate. calcandu-se pe bombeurile cizmelor cazone
  sa dejecteze PRO-CRIMINALUL CONTRA UMANITATII Rasputin, TZARUL ROSU al IMPERIULUI COLONIAL SOVIETIC!!!

  Mare tupeu, nerusinare si im bacilitate la acesti monstrii clonati si spalati pe creiere la Stefan Gheorghiu sa vorbeasca aici de „drepturile istorice” ale IMPERIULUI SOVIETIC, UNICUL IMPERIU COLONIAL MULTINATIONAL(zeci de popoare si etnii, toate RUSIFICATE FORTZAT, cu limba oficiala rusa si cu NUMELE RUSIFICATE), vestigiu monstruos al unor sute de ani de colonialism si monstrii acuza Ucraina…

  Ne norocitilor, IDOLUL vostru Stalin A MUTAT POLONIA SI UCRAINA catre Vest si A CIUNTIT ROMANIA GENERICA marind IMPERIUL SOVIETIC cu suprafete imense si A BOLSEVIZAT fortzat INTREAGA Europa Centrala si de Est ASASINAND ZECI DE MILIOANE dupa 1945…

 59. Basarabia, Bucovina, Maramureshul de nord shi Bugeacul au fost luate de Ribentrop, nazist condamnat shi executat, shi Molotv, Evreu din U-Kraina shi de shefii lor Hitler, nazist Austriac shi Stalin Gruzin. Nu vad nici-un Rus printre criminalii ashtia. Dupa marshavie Romanii au fost assasinatzi la Fantana Alba de militarii U-Krainieni din armata sovietica deci shi acolo Rushii au fost nevinovatzi ei fiind chiar victimele terorishtilor U-Krainieni Hrusciov, Brejnev, Cernenko shi Gorbaciov care i-au ucis cum sunt ucishi shi azi Rushii din Crimeea shi Donbas dar shi Romanii din Bucovina, Maghiarii din Uzgorod shi multzi altzii care lupta impotriva juntei naziste puse de CIA la Kiev.

 60. Bine spus, Munteanu. Maghiarii au dreptul istoric la Uzgorod, românii la Bucovina. Propaganda asta ucrainiană, la mediocri agresivi, ca Charlie, Hellwig, Șebănescu etc.,nu-i deloc a bună. Costă, fermierii români și din alte țări o pot spune. Mai e de adăugat că armatele venite spre București, din 1944, erau ucrainiene, armata care a zdrobit Budapesta 1956 era ucrainiană. Ucrainienii sunt ca oricare popor, dar au nimerit pe mîna unor Banderiști de diferite culori.La noi îi apără inși rudimentari, ca cei pomeniți.

 61. ROMÂNISMUL NU E PUTINISM !!! Nu mai putem macar sa visam ca odata si-odata vom fi NOI INSI-NE ?! Felicitari CLAUDIU TÂRZIU !!! Felicitari AUR !!! Ati spus DOAR ADEVARUL !!! Dumnezeu sa va pazeasca !!! Viktor Orban are voie sa umble cu harta ”Ungariei Mari” la gat desi propaga UN FALS ISTORIC,iar noi ROMANII nu avem voie sa clamăm UN ADEVAR ISTORIC ca suntem ”putinisti”?! Ar cam trebui noi românii sa scapam de COZILE DE TOPOR si sa avem CURAJ si VERTICALITATE ! Ar cam fi timpul !

 62. Șerbănescule, știi bancul cu Dincă? Din Editat în care te-ai băgat nu te mai scoate nimeni.Te-ai putea scoate dacă l-ai mânca singur, dar cum dsânsul e mare de tot, ncio speranță să ieși. Dacă tot ești pupincurist, fă-o mai inteligent, inteligentule, Imperiul american este cel mai ticălos din tot universul, multi – și pluriversul.Nu-i iubește nimeni pe lumea asta și nici pe cealaltă.Doar tu și alțe câteva lichele/ cu obazul din pingele!

 63. Claudiu Tarziu mai salveaza cate ceva din amatorismul colegilor sai. Modul in care a pus aceasta problema de tara si de neam este impecabil, de la A pana la Z. Nu reiese absolut de nicaieri ca ar fi prorus. Dimpotriva dovedeste ca este un adevarat patriot roman cu multa scoala pe el. Dar faptul ca se preteaza a fi sluga unui demagog marunt ca Simion il va compromite definitiv.

 64. caca-macca- inspirat pseudonim profesional ti-ai tras, serbanescule! respect!

 65. Dl. Tarziu are dreptate. Chiar daca deocamdata nu se poate o reunificare a teritoriilor istorice romanesti cu tara, asta nu inseamna sa uitam dezideratul. Cine uita sau se-mpotriveste ideii de reunificare a Romaniei cu vechile teritorii aprtinatoare candva de Moldova e doar tradator vandut. Indiferent de ce se va comenta, noi, romanii, trebuie sa tinem minte ideea si sa credem cu incapatanare in ea. Altfel nu se poate!

 66. Ce este mai periculos ? Extremismul ( nedovedit de nimeni cu adevarat ) al AUR , sau coruptia si vinzarea Romaniei pe bucati in ultimele decenii de catre PSD-PNL ! Dovedit , cu virf si indesat ! Si un orb o vede !

 67. Si Haur si Sos rosu de Romania, niste partide hacorperite mirosind a vodca de la distanta, institutiile statului degeaba doarme pe ele.

 68. Spuneam la 11:17, dar CARTITZELE SOVIETICE au iesit din vizuini si au executat „punct OCHIT, punct lovit”:

  Daca pana si Balthazar, STAFIA lu Alatrinei zis Janos a fost redislocat din sarcofag, unde-si savura vesnicia de SPECIAL secucu,
  la dejectat in cor cu Mira, de pe ecranele televizoarelor din iepoca lu Ceausescu, la fe caCon supranumit Munteanu/JOS PATRIA, toti dejectand „de afara” de peste Garla majoritatea, era clar ca „popolul rus COLONIALISM NE-A ADUS”!!! Colonialism cu Armata ROSIE de „etnie ucraineana” si „agentii ucraineni” uitati la noi dupa COLONIZARE, vorba prostocratului doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE care a uitat de AGENTII UCRAINENI si RUSI legendati ca oameni de stat in „republica BOLSEVICA romania”, este mai ANTISEMIT/CARE URASTE EVREII decat hemo roid ticacalosu gelu alias marius zis rene/URA FATZA DE ROMANIA supranumit Cpt core/Core dez axon natul rollasonat!!!

  SCLAVETI SOVIETICI cu duzini de identitati, nu pricepeti ca IDEOLOGIA marxistoid/bolsevicoida nu pune pret pe ORIGINEA ETNICA, IENICERII IDEOLOGICI FOSTI de o ETNIE ii intrec pe ceilalti de alte etnii in MASACRAREA PROPRIILOR CONATIONALI precum Ceausescu si Dej!!!

 69. Ce articol tâmpit! Patrioții lui peste murat ca astia de AUR se agata si ei de ce pot. Articolul e tâmpit si calomnios.

 70. Autorul comite cu buna stiinta, alteori din nestiinta, erori. Sunt anti AUR dar si anti Helvig. Toata lumea sare pe AUR mintind de ingheata apele. Iata raspunsul edificator dat lui Hellvig al acestui Tarziu acuzat de autor ca este om al rusilor: ”Da, și în context spun că, sigur, pentru orice stat este de dorit să aibă relații bune cu toate statele vecine, cu toate statele din lume, dacă se poate, dar nu în orice condiții, ci în condițiile în care se sting litigiile dintre ele, în condițiile în care sunt plătite datoriile istorice. Și aici reiau datoriile istorice pe care Rusia le are față de România și care trebuie rezolvate. Întâi de toate, tezaurul, după aceea consecințele pactului Ribbentrop-Molotov și, nu în ultimul rând, conflictul din Transnistria. Spun asta în mod explicit. Ce spune Hellvig, ce reține el? Că eu vreau relații cu Rusia ca și cum aș fi spus că vreau în orice condiții și acum. (…) Nici vorbă, domnule, am spus foarte clar”. Printre altele AUR are succes si pt ca lumea e satula de grotesca political correctness si de progresism, precum si de servilismul secular autohton.

 71. Claudiu Tirziu are dreptate. Frontiera de Vest a Ucrainei este cea facuta de Hitler si Stalin. Nu poate ramine asa la nesfirsit, indiferent de tratatele facute cu de-a sila, cum a fost cel din 1997. In privinta celei de Est, aceasta a rezultat ca urmare a unor acorduri in cadrul URSS. Este treaba rusilor si ucrainenilor sa dezlege ce au inodat cindva. Totusi, trebuie spus ca solutia adoptata de Putin nu poate sa duca la nimic bun. Infringerea ucrainei va marca mentalul comun ucrainean mai ceva decit Holodomorul.

 72. Nea Eugene, Serbanescule!!!
  Noi te intelegem ca esti ori cu simbrie, ori esti prostut.
  Nu, nu te jignim, doar ca atunci cand nu ai ce scrie, sau nu ai papa de pus pe masa, te trezesti sa fii deontolog.
  Esti un om mic, mic, mic.

 73. „Ce zice Tarziu este PERFECT ADEVARAT”

  Nu conteaza, doar adevarul stabilit de SUA si de Rusia, prin negociere, conteaza ! Invingatorul ia totul, adevarul este al lui. In 1989, la Malta, s-a stabilit ca Romania si Bulgaria tin de grija URSS. Mai tarziu, tot ce tinea de URSS tine de Rusia. Apoi, im 2014, in timpul Olimpiadei de la Sochi, doua babe americane s-au sucit, fara acordul rusilor, Ukraina tine de ele. Ukranii sa le multumeasca, rusii i-au transformat in Tara Nimanui de 1.500 km lungime, si toate furaciunile staliniste vor fi retrocedate vecinilor, proprietari de drept. Din pacate, R.Moldova va fi cedata de catre SUA Ukrainei, in compensatie la pierderea Crimeea, deci toata Basarabia se reunifica sub steagul ukran. Asa se face adevarul, tuasu Retard.

 74. Ave Charlie, te dadusem disparut si tu erai prins in inclestari pe aici.
  Ai dreptate, „… nu pricepeti ca IDEOLOGIA marxistoid/bolsevicoida nu pune pret pe ORIGINEA ETNICA, IENICERII IDEOLOGICI FOSTI de o ETNIE ii intrec pe ceilalti de alte etnii in MASACRAREA PROPRIILOR CONATIONALI precum Ceausescu si Dej!!!”? Dar daca ar accepta aceasta realitate, tot esafodajul de ura, s-ar prabusi. Ura este mult spus? Poate, caci Ura nu este un sentiment crestinesc. Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti!

 75. Felicitari AUR si mult respect ,mult succes politic iar gunoaiele tradatori PNL ,cocalarii PSD si homalaii USR la gunoi

 76. Pseudoistoricul ceausist Anonim s-a dat din nou in petec prin falsificarea grobiana a REALITATII ca Polonia si consecutiv Ucraina
  AU FOST TRANSLATATE CATRE VEST, aceasta CRIMA DE DREPT INTERNATIONAL fiind COMISA EXCLUSIV de Stalin dupa al doilea MACEL BOLSEVIC MONDIAL, Hitler fiind EXTRAS deja din aprilie 1945 cand I S-A INSCENAT SINUCIDEREA!!!

  Ne volnicilor SCLAVETI SOVIETICI pe fatza sau sub „acoperire antisovietica” precum acest Anonim, Paktul din 1939 dintre Stalin si ILEGALUL sau Hitler A IMPARTIT IN FAMILIE BOLSEVICA STATUL SUVERAN Polonia, NU Ucraina!!! Paktul l-a adus pe Hitler la GRANITZA NOUA a URSS si I-A ASIGURAT SPATELE pentru CUCERIREA Europei occidentale cu URIASELE RESURSE FINANCIARE, MATERIALE si UMANE!!!

  Paktul, MONSTRILOR CEAUSISTI care falsificati REALITATEA/ADEVARUL ISTORIC, A PROVOCAT CONSTIENT si CRIMINAL declansarea celui de-al DOILEA MACEL BOLSEVIC MONDIAL!!!

  Paktul a prevazut in Anexa secreta si CEDAREA Ardealului de Nord lu Hitler, in CUSTODIA lu Horthy si a TERITORIILOR ROMANESTI lu
  Stalin care le-a inglobat in IMPERIUL COLONIAL BOLSEVIC URSS!!!

 77. Vestala trans vestita Cpt core/Core. seful HAITELOR Securitatii ceausiste rebotezate in fostele DIRECTII si-a adus aminte cum i se adresa lui Cezar cand defila in valuri transparente care-i tradau persuasiv nurii feciorelnici…In chestiuni de URA si NECREDINTA
  normal era sa i se adreseze lu doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE/APATRID ALOGEN UCRAINEAN BOLSEVIZAT…Nu a lipsit nici ticacalosu tomlin alias marius hemo roidu gelu Munteanul care se deplaseaza intre arbori cu Lianul, Editat

 78. A doua trimitere. Cenzurati? FYI, arhivez comentariile nemoderate la Internet Archive.

  *

  Ce valoare ‘publicistica’ are aceasta insiruire de balarii care amesteca slugarnicia oficiala vis-a-vis de Ucraina si Zelenski cu lovituri prostesti sub centura la adresa lui Tarziu (‘putinist’ si alte timpenii)? Cum justifica Nistorescu faptul ca ipochimenul asta are platforma la Cotidianul?

  Un lucru e clar: Ucraina e un produs al Uniunii Sovietice din teritorii cucerite de la Polonia, Slovacia, Romania si Ungaria, cu ceea ce ramine, provenind de la Rusia insasi. Remedierea acestei enormitati istorice ar fi trebuit sa fie unul din primele lucruri care sa se intimple dupa 1990. In schimb, NATO, SUA, UE au pus stampila pe samavolnicia istorica pepetuind cadrul Ribbentrop-Molotov si aratind prin asta cine si ce sint. Apoi, neoconii americani (Victoria Nuland) au pus mina pe tevatura in 2014 aducind-o la razboiul de acum…

  Situatia nu se va incheia decit prin repunerea istoriei in drepturi, adica reducerea Ucrainei la cel mult o fisie intre Polonia si Rusia. De altfel, Polonia, cu acordul tacit al UE/NATO/Zelenski insusi procedeaza in liniste la anexarea de facto a Ucrainei de Vest. Pina si Ungaria e pe cale sa obtina drepturi maximizate pentru minoritatea de acolo. Vezi sinteza excelenta publicata ieri la The Gateway Pundit (https://www.thegatewaypundit.com/2024/01/broken-ukraine-russia-poland-romania-hungary-reportedly-have/)

  Dar ciolacii isi vind pina si mama (Serbanescu inclusiv).

 79. Numai rușine să primești, Șerbăbescule, gură smintită! Jos dușmanii României reîntregite, jos prietenii dușmanilor noștri, jos trădătorii români!

 80. ./.,./3-4 VFEB.1954Sovieticii au mai trimis mălai, făină, ceai, orez, rații militare și pufoaice din excedentul militar. Cehii au trimis multe pături groase de lână, conserve diferite și medicamente. Polonezii au trimis două trenuri cu cărbune pentru foc în sobe, conserve de carne și multă votcă. Iugoslavii au trimis carne congelată, fructe uscate și mult zahăr. Și ucrainienii au trimis ceva. Un nou viscol!iar statele unite niște „autiști” în munți care s-au predat repede,repede-0dioasei securități moghioroșene! mai citiți ,mai citiți!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.