Tudose pune tunurile pe părinți

Premierul Mihai Tudose a criticat, miercuri, în termeni foarte duri refuzul unor părinţi de a-şi vaccina copiii.

Tudose a vorbit chiar despre decăderea din drepturile părinţeşti.

”Când un părinte îşi condamnă copilul practic la moarte, nu ştiu în ce măsură se mai poate vorbi despre drepturi părinteşti”, a afirmat premierul.

Mihai Tudose, care i-a solicitat ministrului Sănătăţii să înceapă o campanie susţinută pentru a convinge pe toată lumea de necesitatea vaccinării copiilor, a fost întrebat ce părere are despre faptul că sunt părinţi care refuză să îşi vaccineze copiii.

”Din punctul meu de vedere personal, vă spun că acel părinte care refuză vaccinarea şi pune în pericol inconştient viaţa copilului, decide el asupra copilului, dacă face sau nu poliomielită, face sau nu rujeolă, moare sau nu, eu cred că aici tot ce înseamnă servicii sociale, protecţia copilului… Alţi părinţi sunt decăzuţi din drepturi pentru fapte mult mai puţin grave. Când un părinte îşi condamnă copilul practic la moarte, nu ştiu în ce măsură se mai poate vorbi despre drepturi părinteşti”, a apreciat premierul.

Atunci când un jurnalist i-a spus că sunt şi medici care sunt împotriva vaccinării, Tudose a răspuns: ”Nu ştiu dacă aceia sunt chiar doctori”.

Chestionat ce măsuri vor fi luate în privinţa părinţilor care refuză să îşi vaccineze copiii, Mihai Tudose a precizat că este un subiect în discuţie şi că a cerut soluţii.

”Sunt soluţii care ţin de bunul simţ, dar la care trebuie ţinut cont şi de tot ce înseamnă cadrul legal. Şi o anchetă a celor în drept de la protecţia copilului, de la asistenţa socială, dar foarte bine fundamentat juridic”, a afirmat premierul.

Recomanda