Uluitoarea ascensiune a unei fine blonde de-a lui Ponta

În al doilea week-end al lunii august Sătmarul şi împrejurimile sale au fost onorate de o fină blondă a preşedintelui PSD, premierul Victor Ponta. Fiinţa se numeşte Ioana Pop, este originară din Baia Mare, deţine funcţia de secretar executiv al Tineretului Social Democrat (TSD) şi aspiră la funcţia de preşedinte al organizaţiei de tineret a TSD, lansându-se într-o campanie incisivă pentru obţinerea acesteia, sub un slogan inspirat de naşul său din Palatul Victoria: „Alegeţi chinta roială, decât nişte juveţi”. Noi ştiam că fata e odraslă de securist ceauşist şi antimonarhist, dar dacă a ajuns să se creadă peste noapte regină ar trebui să mai treacă prin oraşul Sighet din judeţul natal.

Blonda Ioana şi-a făcut campanie două zile şi două nopţi printre tinerii social democraţi sătmăreni, trăgând chef după chef, cântând pe mese şi dând din fese. Cu toată bunăvoinţa arătată, la televiziunea locală de partid a cam dezamăgit, reuşind cu greu să îngaime două – trei fraze. Unii tineri social-democraţi şi-au exprimat dezamăgirea pentru faptul că, pe parcursul celor două zile, Ioana le-a acordat mai multă atenţie unor afacerişti dubioşi din Oaş şi din Maramureş, cu care s-a întâlnit împreună cu consilierul premierului pe probleme de afaceri care a însoţit-o în periplul sătmărean. Probabil că a primit sarcină de la naşul Ponta să facă ceva bani pentru partid.

Ioana a debutat în politică ca preşedinte al TSD Maramureş. Foştii săi colegi spun că la început era o fată sfioasă, cu cosiţe bălaie şi cu aere de mironosiţă. Norocul ei a fost că i-a căzut cu tronc lui Ponta, în vremea când acesta era şeful naţional al TSD. Gurile rele spun că Ioana ar fi ajuns subiect de dispută între Victor Ponta şi Cătălin Cherecheş, fost deputat PSD, exmatriculat din partid după preluarea cârmei acestuia de către Ponta, actualmente primar independent al municipiului Baia Mare. La un moment dat, Ioana şi-a pus pirostriile cu Gabriel Zetea, un nepot de frate al cunoscutului producător de pălincă din Medieşu Aurit, iar naş de căsătorie le-a fost Victor Ponta.

După câţiva ani de mariaj şi după ce a zămislit un copil, Ioana a divorţat brusc şi s-a mutat la Bucureşti, unde naşul Ponta a uns-o şefă de cabinet după ce a fost ales preşedinte al PSD în 2010. Comportamentul Ioanei s-a schimbat brusc, adoptând aere de mare politiciană. Acum, naşul Ponta vrea să ridice potul şi să o facă şefa supremă a tineretului pesedit. Ca să fie cineva de-aproape, cineva din familie. Pentru a-l îmbuna şi pe fostul soţ al Ioanei, Ponta l-a (im)pus în primăvara acestui an în funcţia de preşedinte al PSD Maramureş. Este încă o dovadă că în PSD numai valoarea contează.

http://online.gazetadesatumare.ro/index.php/gura-targului/item/367-uluitoarea-ascensiune-a-unei-fine-blonde-de-a-lui-ponta

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.