Unde-i lege e tocmeală. Clădirile cu bulină, casă bună cu bannerele

Aceste reguli trebuiau aplicate din august, de la intrarea în vigoare a legii. Dar pentru că nu există sancțiuni e ceva mai greu.

Toate clădirile cu risc seismic trebuie să aibă faţadele libere, pe ele nu trebuie să mai existe panouri publicitare. În ceea ce privește spațiile comerciale de la parter, acestea trebuie închise de primării.

În Centrul Capitalei, multe dintre construcţiile vechi şi cu structura riscantă sunt acoperite încă. Clădirea Ciclop,  de exemplu, construită în anul 1923, este încadrată în clasa 1 de risc seismic. Pe fațada se află însă un afiș publicitar imens.

”Aceste măsuri trebuie controlate în primul rând de primărie, prin Poliția Locală, prin Direcția Disciplină în Construcții. Aș putea spune că o slăbiciune inerentă așa cum este ea acum este faptul că nu prevede sancțiuni pentru păstrarea elementelor publicitare pe fațadă, nu prevede sancțiuni pentru continuarea activităților comerciale în aceste spații, spune Matei Sumbasacu, președinte Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic.

În București, noua lege se aplică pentru aproximativ 270 de clădiri încadrate în clasele 1 și 2 de risc seismic.

Specialiștii în seismologie consultați de Știrile TVR consideră că noua lege este binevenită, însă are o mare lacună: nu sunt prevăzute sancțiuni pentru cei care nu o respectă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Ciufulici Pogonici nu vede si nu aude. Si acum cauta prin dosare dovezi impreuna cu toata primaria ca sa o lege pe Firea. Este convins ca doar asa poate lua al doilea mandat.

  2. Titlul trebuia sa sune asa : „Unde-i lege nu-i tocmeala , e ciordeala”!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.