Stoltenberg confirmă. Este ultima extindere a mandatului

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, ar fi trebuit să se retragă anul acesta, dar în contextul războiului din Ucraina, alianța a extins mandatul. Jens Stoltenberg este la conducerea Alianței Nord-Atlantice din 2014.

Stoltenberg a anunțat joi seară că se va retrage de la șefia alianței anul viitor, în luna octombrie. Întrebat dacă aceasta este ultima extindere a mandatului său, Jens Stoltenberg a răspuns afirmativ.

Stoltenberg ar fi trebuit să se retragă anul acesta, dar în contextul războiului din Ucraina, alianța a extins mandatul pentru încă 12 luni, pentru a avea la conducere un lider cu experiență, potrivit Sky News.

Întrebat dacă aceasta este ultima extindere a mandatului său, Jens Stoltenberg a confirmat.

„Da, este ultima extindere. Este un privilegiu să fiu secretarul general al NATO și este de o mare însemnătate, în special acum, când este un război în desfășurare în Europa”, a spus șeful NATO.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. Vai, ce veste tristă. Pleacă slugoiul peste un an. Ce ne facem?

 2. Il crede cineva?
  Eu NU.
  E sluga perfecta pentru americani…

 3. Sa continue pentru Ukraina, imi placea cu RE-ITERA, exact ce avea nevoie ZELE !

 4. interesant nu cum toate „institutiile” astea reprezentante a unor regimuri „democratice” isi aleg conducatori din randul infractorilor si pupincuristilor, si ii jongleaza pe functii sau mentin peste limitele impuse de propriile regulamente de infiintare. si „transparenta” in decizii si spargerea banilor, de vreo 20 de ani a devenit un subiect tabu, se prezinta statistici si rapoarte „coafate” care ascund o gramada de nereguli, iar de cand cu WuFlu, cu ginecologista sefa si contractele cu anumite corporatii sunt trecute la secret. Mai mult, citeam ca in Germania, marele stat democratic, judecatorul federal care a decis ca mandatele guvernului sunt nelegale tocmai a fost condamnat la 2-3 ani pentru „pervertirea legii” cand a luat respectiva decizie. Totalitarism vandut prostimii ca „democratie” si „domnia legii”

 5. Practic demagogul asta o baga ca si cum dupa el dispare nato. O sti ceva de la stapanii sai.

 6. Important este ca si dupa Stoltemberg NATO sa sprijine Ucraina(desigur nu cu arme,axista si alte forme de sprijin,mai subtile).Rusia si-a gasit nasul in Ucraina,precum si etalat slabiciuni.E momentul ca Ruia sa fie rumenita mai vartos,slabita economic,cu nivel de trai de lume a treia,tehnologie redusa la ce au furat din masinile de spalat(desigur guresii prorusi vor latra obraznic,… cu exceptia Moskarba,ST Petersburg,dar si acolo dronele de carton ucrainiene pot ucide…).Putin a demonstrat ca e in fundul gol,ba e si prost,se ghandeste la soarta lui Gadaffi zi-noapte.Acum e momentul de capacit muscali invadatori.Slava Ucraina.

 7. Normal că este ultimul mandat, fiindcă nu mai există NATO, ca-i mort, decât că nu se-ndura să-l îngroape, că d-aia pute in toată Lumea Veche zis „civilizată”.

 8. Patton a continuat să exprime aceste sentimente prietenilor săi — și celor pe care i-a considerat prietenii săi. Pe 22 octombrie, el a scris o scrisoare lungă generalului-maior James G. Harbord, care s-a întors în State. În scrisoare, Patton a condamnat cu amărăciune politica Morgenthau; comportamentul de ,,pussy” al lui Eisenhower în fața revendicărilor evreiești; puternica părtinire pro-sovietică din presă; politizarea, corupția, degradarea și demoralizarea armatei SUA pe care aceste lucruri le provocau. Generalul „Wild Bill” Donovan, șeful OSS, a ordonat unui trăgător decorat, numit Douglas Bazata, să-l reducă la tăcere pe Patton, care se lăuda cu porecla „Old Blood and Guts”. Cartea sa, „Target Patton”, conține interviuri cu domnul Bazata, care a murit în 1999, și extrase din jurnalele sale, care detaliază modul în care a organizat accidentul de mașină, aducând un camion să intre în Cadillac-ul lui Patton și apoi l-a împușcat pe general cu un proiectil de viteză scăzută, care i-a rupt gâtul în timp ce restul pasagerilor au scăpat fără nicio zgârietură. Bazata a mai sugerat că atunci când Patton a început să-și revină după rănile sale, oficialii americani au închis ochii la otrăvirea generalului de către agenți NKVD, precursorul KGB-ului.

  GENERAL PATTON’S WARNING

 9. La anul cind pleaca domnul asta Stoltenberg ,sa nu uite sa faca si o coliva pt. acest NATO care nu va mai exista .Ii poate cinta vesnica pomenire ! Datorita acestui NATO am ajuns in halul, asta atit noi ca tara ,cit si intreaga Europa.Europa trebuie sa devina libera ,fara cizmele americanilor !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.