Zeci de mii de elevi nu s-au deranjat la Simulări

Zeci de mii de elevi din clasele a VIII-a şi a XII-a nu au fost curioși să afle nivelul de pregătire, cu aproape trei luni înainte de examenele din vară.

Au ratat însă și posibilitatea de a învăța să gestioneze timpul de examen sau felul în care sunt scanate lucrările lor. Ei au ales să nu se prezinte, acestea nefiind obligatorii.

Responsabilii din Ministerul Educaţiei transmit că nu pot transforma simulările în examene cu prezenţă obligatorie, dar că  rezultatele trebuie discutate de profesori cu elevii şi comunicate părinţilor.

Eu nu sunt pentru. Dacă fac simulare şi punem obligatorie după aceea oarecum se pierde logica simulării. Aproape se transformă, ca să spun aşa, într-un fel de testare naţională, da. Dar, ca să-i încurajezi pe copii şi să-i încurajezi pe profesori şi pe părinţi să ducă copiii la aceste simulări ar trebui ca ei să vadă un câştig din acest lucru. Nu ajunge să dăm nişte rezultate publice, spunem atâţia au participat, 20% nu au participat, ele trebuie să ajungă la nivelul şcolii şi acolo să se facă o analiză”, a spus Daniel David, ministrul Educaţiei.

Rezultatele simulării Evaluării Naţionale  vor fi comunicate elevilor începând cu finalul acestei săptămâni, iar  cele de la Bacalaureat, pe 8 aprilie.

 

Recomanda 1

6 Comentarii

  1. SUBIECTUL al II-lea
    Scrie un text de minimum 150 de cuvinte, în care să prezinți mesajul poeziei/o semnificație a poeziei Simulare Limba Română casa a 8-a:
    Trezire de Lucian Blaga.
    În redactarea textului:
    * vei preciza mesajul textului/o semnificație a textului, prin referire la temă;
    * vei prezenta două componente ale peisajului;
    * vei interpreta două figuri de stil diferite, relevante pentru mesaj/semnificație;
    * vei menționa o emoție/un sentiment exprimat în textul poetic, justificându-ți alegerea./gata
    PS Sînt curios ce-ar zice Blaga dacă ar citi rezumatele făcute de profi dar mai ales de proafele de română după poezia Trezire de pildă.

  2. Inteligența este o formă de adaptare ce intră în epigeneză.Dacă n-ai nevoie, nu are rost sa te adaptezi.Chiar dacă ai crăpelniță și acoperiș, ai putea avea nevoie de medicamente, libertatea de a zbura de unul singur, de a ajunge pe Luna ori aiurea, dar astea sunt proiecte.România e colonie; ea n-are proiecte.De ce ar avea nevoie de inteligență?Pentru vreo coprorație, poate. Dar și astea se calculatorizează.Industria-i pe roboți iar manufactura e văzută foarte prost în cultura pulifriciului de birou cu salariu la stat, apexul aspirațiilor rromânești, model”nu face nimic și ia o căciulă de bani” Ori pentru asta-ți trebuie pile, nu inteligență.

  3. Inteligența este o formă de adaptare ce intra în epigeneză.Dacă n-ai nevoie, nu are rost sa te adaptezi.Chiar dacă ai crăpelniță și acoperiș, ai putea avea nevoie de medicamente, libertatea de a zbura de unul singur, de a ajunge pe Luna ori aiure, dar astea sunt proiecte.România e colonie; ea n-are proiecte.Xe ce ar avea nevoie de inteligență?Pentru vreo coprorație, poate. Dar și astea se calculatorizează.Industria-i pe roboți iar manufactura e văzută foarte prost în cultura pulifriciului de birou cu salariu la stat, apexul aspirațiilor rromânești, model”nu face nimic și ia o căciula de bani” Ori pentru asta-ți trebuie pile, nu inteligență.

  4. Se fac ore suplimentare la greu. Mai mult elevii primesc mâncare caldă și tot chiulesc sau dacă vin își bat joc de ore.

  5. E proiectul de suflet al (editat) cu luxul și confortul extrem, care a distrus viitorul a 35 generații în cei 35 ani, care permanent aruncau vina pe părinți și nu pe capii vinovați care au făcut reforme prin legi intenționat făcute prost.

  6. Timp pierdut si bani tocati degeaba. Zeci de generatii au facut liceu dand examen de admitere, examen bac fara aceste simulari.Dar profesorii la materiile de examen faceau ore suplimentare in ultimele doua trimestre de scoala. Cine vroia sa stie mai mult se ducea. Si erau mai bune si nu era nevoie de meditatii!!! Ne am prostit rau de tot!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.