Ancheta Russiagate, sub semnul întrebării

Zile numărate pentru procurorul general adjunct al SUA

Zilele procurorului care are autoritatea asupra anchetei Russiagate din SUA sunt numărate. Numărul doi din Departamentul Justiției, Rod Rosenstein, este la un pas de a fi demis, după ce The New York Times a publicat un articol în care se arată că acesta ar fi cerut aplicarea celui de-al 25-lea Amendament din Constituția SUA pentru îndepărtarea președintelui Donald Trump și ar fi propus înregistrarea în secret a președintelui, pentru a a prezenta publicului haosul ce domnește la Casa Albă.

Rosenstein, care are autoritate asupra procurorului Robert Mueller (care conduce ancheta privind implicarea Rusiei în alegerile din 2016), a fost deseori atacat de președintele Trump. Informațiile din The New York Times par să fie picătura care a umplut paharul. Potrivit site-ului Axios, Rosenstein a avut deja o întâlnire cu șeful de cabinet al lui Trump, John Kelly, căruia i-a prezentat demisia din Departamentul Justiției. În cele din urmă, un mesaj pe Twitter al președintelui Trump a arătat că el și Rosenstein se vor întâlni, joi, la Casa Albă, pentru a ajunge la o concluzie. Mai mulți congresmani democrați i-au transmis lui Rosenstein să nu recurgă la depunerea demisiei, ci să aștepte să fie demis de președinte.

În cazul plecării lui Rosenstein, continuarea anchetei Russiagate este incertă, scrie ABC News, pornind de la o serie de declarații confuze pe această temă făcute de purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders. Rosenstein a fost cel care l-a numit pe procurorul special Robert Mueller la conducerea anchetei Russiagate, după ce șeful său, procurorul general Jeff Sessions s-a recuzat din acest caz, pentru că s-a descoperit că a omis să precizeze în audierile din Congres despre o întâlnire pe care a avut-o cu ambasadorul Rusiei în SUA, în perioada campaniei electorale din 2016.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

3 Comentarii

  1. Rosenstein? Va spune ceva numele acesta? Mai trebuie sa ne intrebam pe mana cui a ajuns USA democratica ce exporta „democratia” in lume. As mai avea eu cate ceva de spus dar trebuie sa ma abtin pentru ca negarea holocaustului se pedepseste in actuala democratie cu multi ani de inchisoare.

    • Pretentios numita Russiagate insailatura sorosista incepe sa miroasa urat. Dusmanul lui Soros no 1 e Putin care i-a dat papucii lui si ongurilor sale din Rusia. Ca urmare tot ce se intampla nasol in lume e din cauza lui Putin ne spune propaganda sosorista.
      Un lucru merita pomenit: procurorul care l-a inregistrat pe Trump in secret trebuie sa plece. Atunci ce se intampla cu procurorul sef al Romaniei care a semnat protocoale secrete cu SRiul prin care acesta a capatat insusiri de organ de cercetare penala, in mod ilegal? Luam lumina de la mai marii democratiei, SUA sau doar o frecam cu proeuropenismul si bagam rahatul sub pres ca asa vrea PPEul?

  2. Negarea holocaustului? Inseamna ca ai probleme mentale. Iar numele Rosenstein e unul dintre multele nume care se gasesc in America. Ai vreo problema cu numele de origine evreiasca? Inseamna ca ai un IQ mic. Einstein, Openheimer, Niels Bohr, von Neumann, Spielberg, etc., etc. iti spun ceva? Sau traiesti pe ajutor social? Vezi ca inclusiv socialismul si social-democratia care ti-au oferit si-ti ofera ajutoare sociale sunt tot inventie evreiasca. Mai o alternativa. Sa te ceri in misiunea care va pleca pe Marte. Ca sa scapi de evrei!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.