Cum va fi vremea miercuri și joi

Potrivit datelor meteorologilor, miercuri, vremea se va menţine caldă pentru mijlocul lunii octombrie în majoritatea regiunilor. Vor fi înnorări accentuate şi ploi pe arii relativ extinse în vestul şi nord-vestul ţării, iar spre seară şi noaptea şi în centru şi nord-est. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros şi ploile se vor semnala izolat, în a doua parte a intervalului. Vor fi mai ales averse, trecător se vor semnala descărcări electrice şi, îndeosebi în nord-vest şi la munte, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 grade pe litoral şi 27 de grade în sudul Banatului şi al Munteniei, iar cele minime se vor încadra între 8 şi 16 grade. Dimineaţa şi noaptea, în sud şi sud-est vor mai fi condiţii de ceaţă.

Și în Capitală, vremea se va menţine caldă. Cerul va fi temporar noros, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 15 grade.

Joi, în țară, vremea se va răci în vestul, centrul şi nordul ţării, unde cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, iar izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate. În rest, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice perioadei, cerul va fi temporar noros şi vor fi ploi pe arii mai restrânse, îndeosebi averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade în depresiuni şi 27 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime se vor încadra între 7 şi 15 grade.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.