Hoție cu maşini de lux: Cum dădeau escrocii lovitura

Şase persoane sunt cercetate într-un dosar de înşelăciune cu maşini de lux, trei dintre ele fiind reţinute în urma unor percheziţii efectuate în Capitală şi judeţele Ilfov şi Călăraşi de poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Furturi de Autovehicule.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de către Poliţia Capitalei, în acest dosar au fost puse în executare trei mandate de percheziţie domiciliară şi mai multe mandate de aducere, cercetările vizând infracţiunile de înşelăciune, fals intelectual, falsificarea de instrumente oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada februarie – mai 2024, şase bănuiţi ar fi indus în eroare persoanele vătămate – firme de închiriere a autovehiculelor, prin folosirea de acte de identitate false, cu scopul de a intra în posesia unor autoturisme de lux şi a le valorifica fără drept, prin amanetare sau vânzare către cumpărători de bună credinţă, folosind documente falsificate, obţinând astfel un folos patrimonial injust. Din cercetări, s-a stabilit că prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.500.000 de lei”, arată sursa citată.

În urma descinderilor au fost ridicate mijloace materiale de probă, iar trei bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani, au fost duşi la audieri.

Trei persoane au fost reţinute, faţă de un bărbat de 30 de ani fiind dispusă măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile, iar două femei de 21, respectiv 26 de ani fiind puse sub control judiciar.

„Facem precizarea că toate cele 5 autovehicule au fost găsite, astfel fiind recuperat întreg prejudiciul”, mai precizează DGPMB.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

Activităţile derulate au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale precum şi al Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Ilfov şi Călăraşi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. De unde le fura, din Romania? Cine îi ajută cu fabricarea de acte false, tot din Romania capilor sus pusi?

  2. Total insignifiant. Unul a dat cu fslsul in declaratii si a ajuns ministru, deputat, primar general, presedinte, senator si europarlamentar. La intrebat vreun organ al legii de sanatate, nu pt ca are protectie doar a transformat tara in colonie amerloca.
    Lasati mici infractori si ocupati-va de „marii albi”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.