Evazioniștii răsuflă ușurați. Inițiată de Ciolacu și Ciucă, promulgată de Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul e plătit.

Legea a fost inițiată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, liderii PSD și PNL. Cei doi au depus proiectul în Parlament pe 18 decembrie și a fost votat în aceeași zi de Senat.  Pe 19 decembrie  a fost votat și de Camera Deputaților.

Inițiativa legislativă a fost atacată la Curtea Constituțională de USR și Forța Dreptei, dar CCR a  respins sesizarea în aprilie, și-au motivat decizia pe 8 mai.  Două zile mai târziu, Iohannis apromulgat legea.

Legea dezincriminează evaziunea fiscală dacă prejudiciul e de sub un milion de euro și dacă e plătit integral +15% în 30 de zile de la finalizarea controlului ANAF.

Aceasta mai prevede că dacă prejudiciul e plătit până la primul termen de judecată, indiferent de valoarea sa, limitele de pedeapsă se reduc la jumătate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

 1. Iaca că pohta ce-a pohtit Daddy Dragnea și camarila lui securisto-mafiotă se înfăptui în sfârșit!

  Avem o enclavă de ilegalitate organizată în Europa, un paradis infracțional, unde nicio infracțiune de gulere albe nu a fost, nu este și nu va fi niciodată sancționată! Veniți în România, toate mafiile drogurilor, curvelor și păcănelelor, că la noi se face evaziune fiscală la liber până la 999.999 de euro! Iar după aceea treceți firma pe numele unui boschetar, o lichidați în dauna creditorilor și deschideți una nouă! Și o luați de la capăt și mai furați 999.999 de euro! Și stați să vedeți că procurorii și judecătorii patriei habar nu au de ce e aia spălare de bani sau conflict de interese!

  Să vedem noi peste vreo zece ani cu ce o să se plătească salariile clanurilor dintr-un aparat bugetar de cel puțin cinci ori mai mare decât este necesar și pensiile speciale ale castei de feudali! Pentru că FMI și Banca Mondială mai obișnuiesc să mai ceară și plata datoriilor. Cu dobânzile aferente actualizate la zi. Dar poate până atunci ajungem ca în Haiti sau Venezuala și n-o să ne mai batem capul cu astfel de subiecte. Când o să ne spună în spitale că nu au hârtie igienică și spirt, o să ne bucurăm că s-au îmbogățit niște ciocoi ca în Sud America și Africa, în timp ce populația își dă în cap pe stradă pentru trei banane… Dar așa pățești când transformi Parlamentul în unealtă a infractorilor și legiferezi pentru infractori.

  Votezi infractori, mănânci infracțiuni!

 2. Mai lipsește să scoatem în afara legii afacerile cinstite, sub un milion de euro cifră de afaceri. Chiar așa, ce rost au? Evaziunea asta sub un milion de euro este mai degrabă un împrumut mascat pentru nevoi personale. Dacă cineva, respectiv ANAF-ul află de el, dai milionul înapoi și gata. Dacă banca te refuză când ceri un împrumut pentru că ești rău platnic sau n-ai un bun plan de afaceri, recurgi la evaziune și îți rezolvi problemele. Ce mare brânză? E aproape legal.

 3. Legi cu dedicație pentru infractori și escroci! Dar îi deranjează pe politicieni când le spui in fata că sunt infractori și escroci și protejează acești infractori prin legi cu dedicație!

 4. Iliescu l-a eliberat pe Cozma. Iar Johannis a dat drumul la evaziune nationala ! Iar romanii se simt din ce in ce mai aparati, sanchi.

 5. sa te iei de dragnea acum cum face usr-istul de mai sus e noaptea mintii! mai lipsea sa-si termine comentariul cu m…e psd desi in contextul actual lozinca e mult mai potrivita deacat atuci…

 6. Titlul este din cadrul propagandei de stanga, pentru a suna bine la saraci, pe care nu-i tine cinstea sa nu fure ci prostia ! In definitiv interesul nu e sa recuperezi banii? – sa platesti bugetarii, nu de alta -, ca atfel probabil nu recuperezi nimic ! Aud comentarii ???

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.