Soarta lui Traian Băsescu, hotărâtă de Antena 3 şi de primari

În această ţară de doine şi balade, poporului nu-i trebuie mult până să-i dea lacrimile şi, printre sughiţuri, să spună „săracul om”. Săracul om, cum a fost el fugărit de haita de lupi tineri care vor să pună mâna pe ţară şi să o stoarcă şi de ultima picătură de energie. Săracul om, cum luptă el singur împotriva tuturor celor care vor să îngenuncheze Justiţia şi să o pună să le pupe picioarele lui Adrian Năstase şi lui Sorin Ovidiu Vîntu. Premierul Copy Paste, Dan Voiculescu Felix, senatorul Cătălin Voicu şi, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Ion Iliescu, vor fi alte câteva ţinte ale celui care luptă pentru a-şi păstra funcţia şi, implicit, libertatea.

Traian Băsescu stătea prost în sondajele de opinie. Însă, în prezent, e posibil ca lucrurile să se fi schimbat, fiindcă aparatul de propagandă al regimului Băsescu a fost dat la maxim după ce USL a acţionat în forţă pentru a lua din mâinile PDL câteva instituţii ale statului.

Traian Băsescu, cel care a demonstrat în numeroase rânduri că ştie să se descurce în situaţii limită, nu va fi uşor de învins. Mai ales că de partea sa are o armată de oameni care, de teamă că şi-ar putea afacerile, funcţiile sau imunitatea în faţa legii, sunt extrem de motivaţi.

Motivaţi ar trebui să fie şi primarii USL, mai ales cei care au deţinut funcţiile şi în mandatul 2008-2012, şi pe care Guvernul Băsescu i-a ţinut în sărăcie din motive politice. Pentru a-i asigura lui Crin Antonescu o şedere cât mai lungă la Cotroceni, USL trebuie să-şi mobilizeze primarii. N-ar fi exclus ca Guvernul USL să le transmită primarilor că vor primi fonduri funcţie de rezultatele obţinute la referendum. Dacă va fi pe bani, se vor găsi şi destui primari PDL care se vor zbate să aducă la urne cât mai multă lume care să voteze în favoarea demiterii lui Traian Băsescu.

În mediul urban, în special, soarta lui Traian Băsescu va fi hotărâtă într-o bună măsură de Antena 3, cel mai urmărit post de ştiri şi cel mai puternic adversar al suspendatului. Însă, nu cu dosarul „Flota”, nu cu locuinţa din Mihăileanu, nu cu fata lu’ tata europarlamentar şi nu cu invitaţi încrezuţi sau puşi pe glume ieftine poate fi doborât Traian Băsescu. Regimul Traian Băsescu trebuie judecat pentru aroganţă, cinism şi incompetenţă. Pentru îndatorarea României cu 40 de miliarde de euro. Pentru alergarea selectivă a corupţilor, pentru că a înlocuit statul de drept cu statul de drepţi şi fiindcă a instituit codul portocaliu de vremuri grele. Vremuri grele pentru o ţară întreagă şi vremuri extrem de bune pentru cei care, astăzi, strigă că democraţia este în pericol.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 757 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.