Merkel și Putin pun Siria la cale

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au avut marţi o discuţie în care au stabilit să fie căutate soluţii politice pentru conflictul din Siria.

Angela Merkel şi Vladimir Putin au discutat marţi prin telefon despre criza din Siria.

„Cancelarul Germaniei şi preşedintele Rusiei au convenit că procesul politic trebuie să fie în centrul eforturilor de încheiere a conflictului din Siria”, a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel.

„Au fost analizate posibilităţile pentru a se ajunge la o soluţie politică”, a mai spus purtătorul de cuvânt german.

Germania a refuzat să participe la bombardamentele lansate de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa în Siria. Germania are un rol intermediar special în dialogul cu Rusia privind criza din Siria, a declarat ministrul german de Externe, Heiko Maas.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

12 Comentarii

  1. Macar asa muttu isi va spala din pacatele sale…poate ii da si pupilului sau mioritic cate o idee despre realpolitk…

  2. Cea mai mare nenorocire care se poate intampla tarilor europene este o buna(?) intelegere Germania – Rusia ! Nebunii astia doi au idei hegemoniste si nu vor renunta niciodata la ideea impartirii si dominarii tarilor europene ! Ne vom intoarce la 1939 ! La Pactul Ribbentrop – Molotov sub alta palarie ! O sa plangeti dupa statutul de ,,colonie ” americana si dupa ,, jandarmul ” mondial ! De-a lungul istoriei Europa nu a cunoscut perioade mai mari de 20 – 25 de ani de pace ! Datorita ,, jandarmului ” Europa beneficiaza de aproape 75 de ani de pace ! Ganditi-va de doua ori inainte de a scuipa in directia Americii !

    • H Kissinger întrebat fiind despre competiția USA -China a declarat : de doua sute de ani îngrijorarea USA este alianța Rusia -Germania !

    • Exact cum spui tu, Nastratine,jandarmul mondial de la al doilea razboi mondial incoace numai pace a raspandit pe glob,acuma iti poti lua medicamentele si te poti duce la joaca.

    • Amerlocii sunt o natie de criminali incurabili. „George Carlin, scriitor și actor american, spunea despre americani. Noi suntem o populație de războinici. Iubim războiul pentru că știm să-l facem bine. În fapt, este singurul lucru pe care știm să-l facem bine.
      Carlin nu a exagerat când a făcut aceste comentarii. Dacă vă uitați în istoria SUA, veți constata că 93% din timpul existenței lor, au fost în război. Statele Unite ale Americii s-au creat în anul 1776, iar 214 de ani au fost în război.
      Luați spre analiză oricare an doriți și veți constata că puți sunt anii în care SUA nu au fost implicate într-un conflict militar. Studiul la care fac referire a fost realizat în anul 2011, de către un reputat istoric american.
      Nici un președinte american nu se poate mândri că a avut un mandat fără implicarea într-un conflict militar. Excepție face o perioadă de cinci ani, 1935-1940, când SUA nu au fost implicate în războaie.”

    • Nastratin e frate cu Radu Tudor si de aceea manca amandoi editat amerloca cu polonicul. Ei sunt incurabili si numai moartea-i va dezvata de acest urat obicei.

  3. Nu e ceva nou pentru Germania, aceasta refuzat si participarea la atacul, de-a dreptul ilariant asupara Libiei unde cocoselul galic (Sarkozy) s-a avantat in distrugerea singurei tari din Africa in care fusese eradicat analfabetismul (vezi Romania sau alte tari „de larga respiratie democratica”), in care cele 11 triburi primeau anual suficienti bani pentru a asigura (conform contractului social) un venit pe familie de 100-150 de mii de dolari pe an.
    Libienii, furnizori de „petrol dulce”, adica pentru fabricarea kerosenului, au refuzat tranzitarea gratuita a teritoriului libian pentru acest petrol venit dintr-o tara sudica si au cerut 5 miliarde de dolari.
    Dar nu a fost numai asta. Dorinta liderului, care candva a fost o marioneta scolita la West Point a mai fost si de organizare a unei entitati repzentative pentru Africa. Asta a fost probabil prea mult pentru indigenii europeni transatlantici.
    Fara nici un plan de viitor acestia au distrus o tara functionala si prospera iar pe liderul lor l-au asasinat si dupa asta l-au sodomizat de 200 de ori cu baioneta (sau cutitul de puscas).

  4. „Ganditi-va de doua ori inainte de a scuipa in directia Americii !” Normal, asa gandesc toti cei din America Latina unde au fost protocoale, junte si partide „justitialiste” si „state” fara armata proprie ca e suficienta doar…U.S.Navy! Doamne fereste sa doreasca proprie dezvoltare a capitalului ca le dam famine ca`n Venezuela…America de azi n-ar fi dorit-o bunicii nostrii cu pidosnicii lor la guvernare aplicand regulile pt. radicalii lui Alinski, coleg cu Trotski.

  5. Nu exista solutie politica la conflictul din Siria. Atunci cum ramane cu petrolul si alte resurse nou descoperite in Siria? Astea sunt subiect de jaf, nu de discutii politice.

  6. Adevarat,ai dreptate Stanica aceiasi parere am si eu, si multi alti oameni care gindesc in profunzime ,aceasta problema.
    Astia nu se mai satura, de cotropit si de furat…s-o invirti ea roata, si pin favoarea celor care sunt asupriti si furati pe fata!
    Dumnezeu nu doarme ,o sa le plateasca cu virf si-ndesat aceste faradelegi!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.