Sfat pentru Putin: „Folosiţi-vă popularitatea pentru a salva economia”

Preşedintele Vladimir Putin ar trebui să se folosească de popularitatea obţinută în urma crizei din Ucraina pentru a reforma economia, este de părere fostul ministru rus al Finanţelor, Alexei Kudrin.

“Popularitatea ridicată a liderilor mondiali este fundamentul încrederii şi al reformării”, a spus Kudrin, potrivit agenţiei ruse RBC. “Dacă această popularitate nu este folosită pentru a promova reformele, atunci va fi o popularitate de dragul popularităţii”, a spus Kudrin la o masă rotundă dedicată împlinirii a 15 ani de la venirea la putere a regimului Putin.

Popularitatea lui Putin a ajuns la peste 80%, purtată pe valul naţionalismului rus, după anexarea Crimeii. Această cotă a fost păstrată chiar şi după impunerea sancţiunilor occidentale şi scăderea preţului petrolului, care au lovit grav economia rusă.

Creşterea economică a scăzut începând din 2013, dovadă că ea s-a bazat mai mult pe creşterea uriaşă a preţului petrolului în anii 2000 şi nu pe fondul unei economii sănătoase. Analiştii estimează că economia Rusiei se va contracta cu 5% în acest an.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.