Ne-a mai părăsit un cunoscut actor

Actorul Ion Dichiseanu a murit. Actorul avea 87 de ani și  era internat de mai bine de trei luni  la Spitalul Floreasca.

Conform unor surse, avea o infecție cu o bacterie periculoasă.

Recent, fiica actorului, Ioana, a postat un mesaj pe rețelele sociale prin care le cere oamenilor să se roage pentru sănătatea tatălui ei.

„În fiecare zi sun, cred că bietul personal medical de acolo s-a săturat să îmi audă vocea, să spun că sunt eu și cum se mai simte tata”, scria fiica artistului.

Aceasta mai spunea la TV că erorile unor medici ar fi condus la înrăutățirea stării de sănătate a tatălui său.

„S-a dus să facă o radiografie, o simplă radiografie, pentru că i se părea că simte ceva la un plămân. Și i-am spus să merge să facem radiografia ca să se liniștească. Acolo ni s-a spus că e important să facă și un CT. CT-ul a fost interpretat nu foarte concludent, iar mai apoi să mergem la un mare profesor (…) aș vrea să nu las lucrurile așa”, declara Ioana Dichiseanu.

Apoi, la o biopsie, o bacterie i-ar fi infectat plămânul.

Filmografie

Premii

  • ACIN 1979 (pentru filmul „Clipa”)

 

Alte activități

În 1995 a publicat volumul de versuri Frumoasa spaniolă, frumoasa suedeză la Editura Arc.

De asemenea, a fost vocea unui gecalop (iepure cu coarne) în cadrul scurt-metrajului Oaia fără blană, al companiei Pixar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

13 Comentarii

  1. Extraordinar ! Se spunea recent , de Adrian Radulescu . Altul ? Extraordinar !

  2. dom’le
    ceva de genul asta a spus Arshcinel:
    „-vreau sa traiesc mai mult!”
    (rinichiul furat si transplantat a fost bun,nu l-a infectat,asa e el cateodata,infect;
    omu si-a pregatit si o groapa in aleea cimitirului Bellu)

  3. A iesi un scandal prea mare , n-au avut tupeul sa-l treaca in tabara covid-istilor ….
    Ca actor era mai mare si mai important decit Florin Piersic.

  4. Ne-a parasit un mare actor?Cred ca noi i-am parasit mai intai ,pe el si pe toti cei din generatia de aur.Nu se vor mai naste vreodata altii ca ei.Din pacate le-au luat locul actori celebri care joaca in reclame la detergenti si pasta de dinti si cei care vor juca doar pentru vaccinati.Asa ca viitorul teatrului romanesc e pe maini bune adica tot inainte spre dispatitie.

  5. Cum ne-a murit industria, armata, justitia, cultura si sportul, asa ne mor si marii actori. Dichiseanu a facut parte din marea pleiada de actori pe care Romania nu o va mai avea in vecii vecilor. Le-am manelizat acum pe toate.

  6. Deja nu mai pot! Multi mor la 50 de ani si nimeni nu le face statuie! Vor urma 3 zile de doliu național pentru unul de 87 de ani care a baut numai șprițuri fine și a consumat femei frumoase!

  7. Submediocritatea naste invidia.Daca ravnesti la celebritatea omului ,pana la urma nu te-a impiedicat nimeni sa bei sprituri si sa ai femeile pe care le doresti.Numai sa fi avut cu ce.Ti-a lipsit talentul de actor.Stiu,nu poti,cei din categoria ta cand nu puteti ceva aruncati cu pietre in ce au facut altii.Asta fac frustratii ratati in viata.

  8. A jucat in Filme din 1960 , pana in 2017 , foarte mult in Cariera Artistica !

  9. Trebuie sa fi retardat mintal sa calci la spital unde foiesc bacterii periculoase care duc la infectii nosocomiale si multi pradatori in halate albe ,spagari si incompetenti,urmaresc doar peschesu.Ultima oara cand am calcat in spital am avut inspiratia sa ma consult la mai multi doctori,beleaua e ca fiecare a dat alt diagnostic de ,,specialitate,,fata de ceilalti..Atunci am realizat ca te poate baga in groapa la fel de bine un ,,inger in halat alb,, harbanist ,la fel ca si bolistea…Probabil din cauza spaimei ca ,,eroii din prima linie,,au un sac negru pregatit pentru mine pe undeva..mi-am revenit singur.Am rupt usa spitalului din fuga de frica ca ,,eroii din prima linie,,nu ma vor lasa sa plec ,lasand in urma numai blesteme si injuraturi pana m-am linistit treptat cand m-am vazut in strada inconjurat de oameni.Se uita lumea ca la urs,da nu mai conta si nici numi mai pasa..Scapasem din abatorul uman.Traiam,bre.Dementii astia nu par sa priceapa ca fiecare bolnav are anumite caracteristici unice,hahalere de ,,eroi in prima linie,,bag tratamentul la fel pentru toti si pe urma fiecare cu norocul lui..Pentru unii tratamentul e bun,pentru altii ai nenoroceste mai tare si ai trimite direct in groapa.Ghinion.Iti sta parul arici cand vezi in jurul tau cum isi dau ultima suflare oameni care venisera pe picioarele lor,cu care vorbeai si te puteai intelege, si care treptat se ,,stingeau,,vazand cu ochii din cauza ,,tratamentului,,aplicat de ,,eroii din prima linie,,incompetenti si spagari..Te strangea in spate,bre.Te darama psihic ,bre.Te naucea,bre.In urma lor nu ramanea decat un contur de om sub un cerceaf nespalat si patat tot de sange si pisat…Vai si amar.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.