Actrița secolului XXI

În trecut actriță în cadrul unui teatru regional dintr-un sătuc din Arizona, acum, Emma Stone este adulată de milioane de fani și are încasări de milioane de dolari în fiecare an. A câștigat 26 de milioane dolari în 2016 și le-a detronat în acest fel pe alte actrițe cu greutate, precum Jennifer Aniston sau Emma Watson, potrivit topului întocmit de revista Forbes.

Rețeta succesului? Un chip angelic, cu ochi mari de căprioară și un păr roșu ca focul, dar și o tonă de talent. Toate acestea au transformat-o pe actrița care nu jucase roluri de compoziție până în 2010 într-o adevărată divă, demnă de strălucirea hollywoodiană.

Născută pe 6 noiembrie 1988, în Arizona, dintr-o mamă arhitect și un tată antreprenor, Emma a jucat în prima producție scenică, The Wind, la vârsta de 11 ani. În anii adolescenței, ea a învățat la școli de stat și timp de doi ani la domiciliu, iar în timp ce frecventa cursurile unui liceu catolic de fete, a făcut o prezentare generală în Power Point despre Madonna și Hollywood, în încercarea de a-și convinge părinții să o lase să urmeze o carieră în Los Angeles. Tentativa a avut succes, urmând ca la scurt timp să se mute împreună cu mama sa în „Orașul Îngerilor“, pentru ca ea să aibă posibilitatea să participe la audiții.

Stone a avut debutul în televiziune după ce a obținut rolul lui Laurie Patridge în pelicula „In search of the New Patridge Family“ din 2004, un reality-show pe VH1. Actrița a jucat în serialele de televiziune Medium, Malcom in the Middle Trimble și în drama Drive, până la anularea serialului. În 2008 a început să prindă roluri ușurele în filme precum „The house bunny“ sau „Ghost of Girlfriends Past“, în 2009, alături de Jennifer Garner.

În 2010, Emma Stone a fost vocea lui Mazie în filmul Marmaduke, și tot în acel an a primit rolul care i-a adus celebritatea în rândul actorilor de la Hollywood, în pelicula „Easy A“, în care a jucat alături de Amanda Bynes. Acesta a fost faza incipientă a carierei sale, rolurile venind pe bandă rulantă. Stone joacă alături de Justin Timberlake și Milla Kunis în „Friends with Benefits“ și în pelicula „Crazy, Stupid, Love“, împreună cu Ryan Gosling.

Viitorul părea promițător pentru noua stea feminină de la Hollywood, iar între 2010 și 2015 a mai jucat în filme precum „The Amazing Spiderman 2“, „Birdman“ și „Cabaret“. Însă 2017 a fost „anul de aur“ din cariera Emmei, când a câștigat primul Oscar din carieră, pentru rolul excepțional din pelicula „La La Land“.

Oscar pentru „cea mai bună actriță în rol principal“

Actrița s-a declarat absolut copleșită de emoții după înmânarea premiului de către actorul Leonardo DiCaprio: „Vă admir foarte mult, sunteți extraordinare! A fost o onoare pentru mine să fiu alături de voi. Le mulțumesc pentru sprijin tuturor! Cred că un astfel de moment ține și de noroc, și de șansă. Sunt recunoscătoare că am participat la acest film“, a declarat Emma Stone.

Despre ea, Emma a mărturisit într-un interviu pentru publicația The Hollywood Reporter că a fost greu să se lupte de la o vârstă fragedă cu anxietatea gravă. Vorbind despre drumul către succes, Stone a menționat că, atunci când încă era la școală, suferea de o gravă timiditate și de probleme cu anxietatea. Actrița a dezvăluit că părinții săi au dus-o la ședințe de psihoterapie încă de la vârsta de 7 ani, pentru a o ajuta să gestioneze mai bine atacurile de panică pe care le avea. Emma a început să se simtă mult mai bine în urma cursurilor de teatru pentru copii și spune că îi plăcea să se pună în pielea diverselor personaje și să improvizeze. Emma Stone a mai vorbit recent, într-un interviu acordat revistei Out Magazine, despre un subiect sensibil la Hollywood, și anume necesitatea egalității salariale de gen la Hollywood. Actrița a arătat că mulți dintre colegii săi au acceptat să li se scadă din salariu, pentru ca și ea să primească aceeași sumă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.