Aplicarea legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, amânată

Update: Guvernul a amânat termenul de intrare în vigoare a legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, până la 31 decembrie 2016, informează Digi24. Legea ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 ianuarie anul viitor.

Propunerea a venit de la Ministerul Justiţiei, în urma unei unei solicitări a CSM, pe motiv în sistemul judiciar nu există suficienţi specialişti care să analizeze controlul cheltuielilor celor care cer falimentul personal, potrivit sursei citate.

„Este nevoie de o majorare a efectivelor de magistraţi care să poată să preia acest subiect”, a spus Liviu Stancu, secretar de stat.

Miercuri, guvernul ar putea amâna printr-o OUG termenul de intrare în vigoare a legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, potrivit unui comunicat de presă al Executivului, citat de Bursa.

Pe lista cu acte normative care ar putea intra în discuţie, miercuri, în şedinţa de Guvern, figurează un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii nr.151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, precizează sursa citată.

O altă OUG care ar putea fi aprobată de Guvern se referă la prorogarea unor termene prevăzute de Legea nr.2/2013 privind unele măsuri pentru degrevarea instanţelor judecătoreşti, precum şi pentru pregătirea punerii în aplicare a Legii nr.134/2010 privind Codul de procedură civilă, , informează un comunicat al Executivului.

La capitolul proiecte de hotărâre, pe agenda Cabinetului Cioloş se află un proiect privind suplimentarea bugetului Ministerului Tineretului şi Sportului din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2015, pentru premierea sportivelor şi a colectivului tehnic, care au obţinut locul III la Campionatul Mondial de Handbal Feminin, Senioare, desfăşurat în Danemarca, se mai arată în comunicat.

Un alt proiect de hotărâre se referă la modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr.301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, potrivit sursei citate.

Pe lista cu acte normative se găseşte un proiect privind modificarea Hotărârii Guvernului nr.72/2013 privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per elev/preşcolar şi stabilirea finanţării de bază a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, care se asigură din bugetul de stat, din sume defalcate din T.V.A prin bugetele locale, pe baza costului standard per elev/preşcolar, se mai arată în documentul menţionat.
La capitolul bugete de venituri şi cheltuieli, Guvernul ar putea discuta un proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2015 al Societăţii Naţionale ”Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu – Constanţa”-S.A aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor; proiect de hotărâre pentru rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe; proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli aferent activităţii de privatizare al Departamentului pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului pe anul 2015, se mai precizează în comunicatul de presă.

De asemenea, Guvernul ar putea adopta un memorandum cu tema: Aprobarea Planului de transpunere a directivelor Uniunii Europene pentru anul 2016 şi un alt memorandum privind aprobarea procedurii pentru desemnarea candidatului României pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene, se mai arată în document.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.